| Nápověda

Poradna lékaře

Fibromyalgie - krevní testy (2.)

| Dotaz od: František

Chtěl bych navázat na vaši předchozí odpověď - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/fibromyalgie-krevni-testy-77195 A třeba z hladiny kyseliny mléčné, z toho by to poznat...

Ani to ne - hladina laktátu v krvi je ovlivněna více různými vlivy a slabost a bolest svalů vázaná na zatížení se více odvíjí od prostředí přímo ve svalových buňkách a kolem...

Rýma

| Dotaz od: Jan Novák

Nedávno jste odpovídal na můj dotaz zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ryma-20662?id_topic=20662&message=all | Vím sice co znamená slovo chronický, ale i přesto jsem se...

Jene! Můj názor se plně shoduje s názorem pana doktora Petružely. Při chronické rýmě dochází ke zvýšení počtu hlenových žlázek v nosní sliznici, nosní sekret se proto stává...

 

Doplňující dotaz

| Dotaz od: Jan

Viz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/diplopie-vada-disku-nervi-optici-57553 Rád bych se zeptal, zda-li nemůže být vada disku nervi optici způsobena stresem při těhotenství...

Bohužel jste ani jednou neuvedl o jakou vrozenou vadu terče zrakového nervu se jedná a tak Vám nemohu dát přesnou odpověď. Pokud je vrozenou vadou tzv. hypoplazie optického...

Časté močení

| Dotaz od: Jan

Nedávno jsem položil dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/caste-moceni-34119 V posledních dnech jsem začal pozorovat mírnou bolest nebo tlak ne při močení ale při...

Jane. Je celkem možné, že se infekce z močových cest přenesla na prostatu, proto se objednejte k urologickému vyšetření. Pokuď se infekce potvrdí, bude nutná antibiotická léčba.

Kruhy pod očima

| Dotaz od: David

Ještě dotaz k http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kruhy-pod-ocima-27712 . Vím ,že je kůže u očí tenká , přesto by mě zajímalo jak to zesvětlit . Než chodit k doktorovy .

Pokud je tmavé zbarvení pod očima způsobeno prosvítáním žilních struktur v podkoží, není možné to žádným způsobem zesvětlit. Ale mohl byste zkusit poradit se v některém centru...

Prodrážděná kůže

| Dotaz od: David

Děkuji za odpověd ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/akne-prodrazdena-kuze-80259 ) a chtěl bych se zeptat. Doporučila jste Rozex, který je ale na předpis. Ale! mám doma...

Krásný večer, můžete, ale calcium je obyčejná mastička, kdežto Rozex je lék. Takže se moc nahradit nedají.

ORL

| Dotaz od: Marie

Pane doktore, děkuji za rychlé zodpovězení dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-ucha-80809 Uposlechla jsem Vaše rady a dnes ráno mi přišlo, že se bolest ucha...

Maruško, mrzí mě, že se potíže nezlepšily. Na ORL bez objednání můžete vyrazit na kteroukoliv z poliklinik v Hradci, kontakty naleznete na internetu, při akutních obtížích také...

Už jsem se o tom s vámi jednou bavil viz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-pod-kolenem-dva-tydny-klidu-10-minut-behu-a-je-to-zpet-59388. Jedná se o problém s úpony v...

Pokud dosavadní léčba nepomohla, bylo by na místě nové ortopedické vyšetření a pokud stav bude diagnosticky nejasný, bude na místě vyšetření magnetickou rezonancí k...

Děkuji za rychlou odpověď na dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/citalec-vysadit-nebo-ne-48737. Chtěla bych se k této odpovědi vrátit a zeptat se: 1. Jaktože tedy...

Citalec obsahuje jako účinnou látku citalopram, obvyklá dávka k léčbě deprese je 20mg, maximální dávka 60mg. Při nesnášení citalopramu lze samozřejmě volit jiné antidepresívum...

Re: Hyperprolaktémie

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/hyperprolaktinemie-47696 Naměřili mi 4x za sebou zvýšenou hladinu prolaktinu, ale žádný dopamin, opioidy...

Dopamin ani endogenní opiody se nestanovují, jedná se o mozkové mediátory, které jsou "mezi" neurony. Pokud je zvýšená hladina prolaktinu bez jasné příčiny, je možné ještě...

Bolesti zad a končetin

| Dotaz od: Miroslav

Již jsem zde položil dva dotazy: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-zad-a-koncetin-53586 a http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-zad-a-koncetin-56924 Moje...

Chápu, že dosavadní diagnostický proces pro Vás musí být frustrující. Doporučuji Vám sebrat všechny dostupné výsledky již hotových vyšetření a přes Vašeho obvodního lékaře...

Chci se zeptat- provádějí se u obvodního lékaře (endokrinologická poradna) testy na návykové látky(v mém případě na marihuanu).A pokud ano tak jaké(Odebírá se zde moč, stolice a...

Nejsem si jista, jestli pod obvodním lékařem opravdu myslíte endokrinologa. Každopádně - na endokrinologii se takovéto testy nedělají. Co se týče praktického/obvodního...

Bolest žaludu na dotek

| Dotaz od: Karel

Zde zasílím již zmiňovaný problém http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-zaludu-80023 s tím, že jsem po dobu 3 týdnů máčel v heřmánku a mazal canestenem a poté přešel na...

Mohlo by jít o porušenou kožní bariéru ( vlivem mechanického podráždění, infekce a dlouhodobé léčby). Vynechte mýdlo a sprchové gely, pokuste se po bějakou dobu sexuálně...

Kvasinky

| Dotaz od: Petr

V reakci na můj minulý dotaz a odpověď zde ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/-44075 ) bych chtěl pokračovat. Používání Jenamazaolu ( poslední dva dnyjsem jej používal...

Jestliže Jenamazol nepomohl, buď na něj přítomné kvasinky nejsou citlivé, nebo jde o jiné onemocnění nebo poruchu. Jinak, kvasinky se množí ve vlhku a doporučuje se nosit volné...

Prolaktin a autoimunní nemoci (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/prolaktin-a-autoimunni-nemoci-55940 Ty čísla jsou 370,0 410,0 a 500,0 a jednotky mIU/l. Tu magnetickou...

Hodnoty prolaktinu jsou poměrně nízké, spíše bych je považovala za reaktivní při Vašich celkových obtížích. To podpořuje i absence nálezu adenomu na hypofýze. Co se týče potíží...

Měl bych ještě dodatkový dotaz k předešlému dotazu (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/boulicka-aspicce-zaludu-kolem-mocove-trubice-69647) ...mizí mi boulička..nebo mohu to...

Není to nemoc, nezmizí to a jako léčba by přicházela plastika, kterou bych však nedoporučoval.

RE: svědění kůže s pupínky

| Dotaz od: Lukáš

Mám ještě jednu otázku k Vaší odpovědi http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/svedeni-kuze-s-pupinky-20808 Přečetl jsem zi základní informace o kopřivce i o svrabu. Chci se...

Lukáši! Nemyslím, že bychom mohli na dálku poznat, oč skutečně jde. Svrab nedoporučuji léčit doma, bez pomoci a lékařského dohledu. pěkný článek o svrabu najdete třeba na...

Reaguji na vaši odpověď > http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/krecova-zila-v-panvi-49572 No, moje obě sestry je právě měly. Jedna to měla nějak na vaječnících > http://www...

Mohu opakovat ze svých zkušeností, že typické varixy jsou na dolních končetinách, ale rozšížení žil různého typu,někdy i vakovitého charakteru hlavně jako výsledek nebo náledek...

Re: Pálení nohou

| Dotaz od: František

Reaguji na vaší odpověď na můj dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/paleni-nohou-46561 Kožní problém vyloučen nebyl, na kožním mi akorát řekli že nevědí a poslali mě...

Ještě jednou jsem pročetla také původní dotaz. Takže - obtíže s pálením se objevují při větší žilní náplni (sezení, teplo, vyšší tlak..), zlepšuje se při ochlazení. Souvislost s...

Chlamydie

| Dotaz od: Saša

Pani doktorko, nedavno jsem se Vas ptala - odkaz zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/chlamydie-59907 Zrejme jsem se ale spatne vyjadrila, tak to zkusim znovu...

Chlamydie jsou nitrobuněčné organismy (ostatní bakterie žijí mimo buňky - např. v krvi), a tak se jejich nákaza nemusí po řadu měsíců vůbec projevovat. Zvláště muži mohou mít...

Reaguji na odpověď pana Sládečka. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ztrata-menstruace-77209 V dotazu jsem zmiňovala, že mi byla objevena Leidenská mutace, proto jsem...

Antikoncepci byste užívat neměla, máte zvýšené riziko trombozy. K řešení by bylo dobré nasadit gestagen do druhé fáze cyklu, abyste menstruovala a clostilbegyt na ovulaci.Ale to...

Bolesti zad a končetin

| Dotaz od: Miroslav

Již jsem zde položil jeden dotaz.. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-zad-a-koncetin-53586 Problémy stále přetrvávají, zejména řezavá bolest, jen nevím jestli mě bolí...

Požádejte svého lékaře o doporučení k hospitalizaci na ortopedii nebo neurologii. Ambulantní vyšetřování a léčení jak vidět nepřineslo potřebné výsledky. Vyšetření v nemocnici...



Skrvna od komára-borelióza-foto

| Dotaz od: Martina

Odpovídala jste mi na dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/skvrny-po-stipnuti-komarem-borelioza-69221 , bohužel se nepřiložila fotografie, doufám,že tentokrát to bude v...

Vyrážka po poštípání komáry má charakter erytema migrans při lymské borelióze jako tzv. mnohočetné migrující erytémy. 2týdenní léčba uvedenými antibiotiky je dostačující. Po...

Pálení pokožky II

| Dotaz od: Pavel

Na mojí otázku ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/paleni-pokozky-79649 ) ohledně pálení pokožky jste mi odpověděla, ať to nedělám. Nevím jestli sportujete, ale ono je celkem...

Tak si zkuste otírat čelo ubrouskem- odsávat- jinak to asi nepůjde, na tento problém žádné léky nejsou.... a pokud máte na kůži obličeje nějaké změny , navštivte nejbližšího...

Ďakujem za odpoveď http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/achillova-slacha-60782 Nakoniec na MR - parciálna ruptúra musculus tibialis posterior.Máte skúsenosti s takýmto...

Je třeba stanovit co nejpřesnější diagnozu, stanová se buď magnetickou rezonancí nebo častěji diagnostickým ultrazvukem.íNaprostá většina poranění jsou při uzavřených poraněních...

Časté močení

| Dotaz od: Jan

Dekuji ya odpoved na dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/caste-moceni-34119.. a mam jeste doplnujici otazku k drazdivemu mocovemu mechyri..moc mi samovolne neunika...

Jane. Pokuď vydržíte 5 hodin nemočit a jenom často močíte, tak syndromem dráždivého močového měchýře netrpíte. Potom by bylo vhodné zjistit, kolik toho vymočíte za 24 hodin...

Vada zraku (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vada-zraku-80099 Chtěl bych se zeptat jak to zakřivení vzniklo. Mohl jsem si to nějak způsobit já sám, tím že...

Nejčastěji je to vrozený stav. Nic v našem těle není zcela symetrické. S autoimunitními chorobami to přímou souvislost nemá. Zcela teoreticky: pouze pokud trpíte recidivující...

Hormony štítné žlázy

| Dotaz od: lucie

Děkuji za odpověď a navazuji (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/snizena-funkce-stitne-zlazy-39888). Pokud bude brát hormony štítné žlázy, může to oslabit funkci štítné žlázy...

Funkci štítné žlázy ji levothyroxinem neoslabíte. Po vysazení začne zase normálně fungovat. Samozřejmě pokud netrvá jiný problém, který poruchu funkce štítné žlázy způsobil...

Své problémy jsem popsala již v předchozím dotazu [http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kvasinkova-infekce-29380], ty stále přetrvávají, jen se k nim přidal až vodnatý mléčný...

Bylo by vhodnější, abyste mi zaslala dotaz, než jen pouhý odkaz na dotaz. Co se týče vámi popisovaného povlaku na rodidlech, nejspíše se jedná o smegma, které se přirozeně tvoří...

Potíže

| Dotaz od: Markéta

Již jednou jsem zde psala dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-stehennich-svalu-brneni-prstu-na-rukou-74174), od té doby jsem byla na MRI krční páteře včetně míchy...

Píšete, že na EMG je postižení ulnárního nervu, na MR krční míchy normální nález - lze tedy předpokládat že brnění ruky je od léze ulnárního nervu. Toto bývá velmi často v...

Svalová a kloubní bolest (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/svalova-a-kloubni-bolest-69168 Ano, problém je v tom, že ta Crohnova choroba je podle krevních testů...

Píštěl by se kolonoskopií určitě zjistila, navíc, kdybyste nyní měl píštěl ze střeva do kloubu či okolí, dostal byste prudký zánět ze střevních bakterií s horečkami...

Venostáza krevních kapilár (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/venostaza-krevnich-kapilar-72578 Na alergologii jsem již byl vyšetřen a prý to není alergologického původu...

Snímky se nezorazily. Pokud se záležitost takto jeví je na místě vyšetření na kožní ambulanci a na ambulanci pro cévní choroby. Tyto potíže jsou tak časté a tak různorodé, že...

Strach

| Dotaz od: Petr

Odpovídala jste mi na moje otázky viz :http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/strach-32436 byly jsme u psychoterapeutky a napsala přítelkini léky: CITALEC A VALDOXAN,tak bych se...

Jste opravdu skvělý partner,děkuji Vám.Neobávejte se,Vaše přítelkyně je v dobrých rukou.Léky,které dostala,jí dokážou pomoci,nijak tím ale nezmění ji samotnou jako bytost/takové...

Už jsem sem psal jeden dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/klistova-encefalitida-a-borelioza-66114). Myslel jsem ho spíše tak, jestli by ze vstupních krevních vyšetření...

Při hematologickém vyšetření,pokud se stanovuje diagnosa lymfomu, se hladina protilátek proti klíšťové ancephalitidě ani boreliím běžně nenabírá. Pro diagnostiku by tento odběr...

Krvacení když jdu na velkou

| Dotaz od: Peter

Chci reagovat na tenhle odkaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/krvaceni-kdyz-jdu-na-velkou-79106 dnes jsem byl na velke a vsechno uz v poradku ale jakmile zatlacim tak uz...

Petře. Pokud dobře počítám, máte problémy už přes týden. To rozhodně není stav, kdy je na místě samoléčba. Doporučuji návštěvu lékaře, i kdyby potvrdil třeba jen řitní trhlinu...

Strach z těhotenství II.

| Dotaz od: Anna

Pane doktore,moc vám děkuji za zodpovězený dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/strach-z-tehotenstvi-70081 Menstruace se dostavila a trvala 5 dní. Před dvěma dny jsem si...

Menses se dostavily, test je negativní myslím,že vaše obtíže ustoupí pokud se přestanete stresovat, psychika dovede ovlivnit vše v našem těle poraďte se se svým gynekologem o...

Už jsem sem psal dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kdy-chodit-spat-57820 ) a možná jsem ho položil lékaři se špatnou specializací, každopádně jsem tak úplně nedostal...

1) Potřeba spánku je individuálně různá a za normální se považuje od pěti do devíti hodin denně. 2) Všechny fyziologické mechanismy zajišťující spánek jsou sladěny se slunečním...

Záhadné pálení nohou (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na váš dotaz zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zahadne-paleni-nohou-71273 Hrudní páteř, resp. míchu už mi vyšetřovali magnetickou rezonancí hned v počátku a...

Osobně bych provedla kontrolní EMG s odstupem a lyricu, kterou jste psal, že dostáváte, bych zkombinovala s dalším lékem, který by mohl být účinný, toto si ale musí rozhodnout...

Vaskulitida (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vaskulitida-70759 Ano, já mám právě i bolesti nohou, pánve, hlavně po ránu. Jinak už mě pálí celé nohy skoro...

Další postup by měly řídit na revmatologii. Pokud vám dělaly odběry krve na autoimunitu a je zvýšená hladina ANCA IF a katepsin G, tak bych předpokládal další došetření. Zde je...

Červené žilky na nohou

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde -http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ztmavnuti-pihy-68247 Dobře, a pak bych měl ještě jeden problém, už skoro dva roky mě trápí pálení nohou...

Podle fotografie jde o vaskulitidu resp.purpuru, rozhodně je třeba doplnit celkové vyšetření krve, vč. infekčních fokusů a hlavně autoimunity! Může jít o autoimunní zánět, který...

Opakovací recept (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/opakovaci-recept-69122 No, já jsem se na to ptal u lékaře a tvrdil mi že neví, že o tom prý nikdy neslyšel...

Opakovací recept má platnost až jeden rok, a jak jsme psali v odpovědi na Váš předchozí dotaz, lékař na něj píše, kolikrát se může výdej opakovat, tj. nestačí jen zakroužkovat...

Porucha nehtů

| Dotaz od: jana

Paní doktorko, na této adrese > http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/-28169 jste mě odpovídala na můj dotaz, týkající se poruchy nehtů s tím, že se bez fotografie...

Žádné foto nedorazilo, zkuste odeslat znovu.

Postížení cév (2.)

| Dotaz od: František

Rád bych navázal na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/postizeni-cev-a-krevni-testy-76027 Mně se zmiňovali o nějakých změnách průsvitnosti cév, říkali mi...

Váš problém je velmi specifický a přesahu rámec internetové poradny. Bude dobré vše probrat s lékařem, který vás na vyšetření odeslal. Může se jednat o vaskulitidu či jinou...

Červené žilky na nohou (3.)

| Dotaz od: František

Potřetí, reaguji na naši "konzultaci" zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/cervene-zilky-na-nohou-2-68768 Já jsem ještě objednán koncem září na tu revmatologii, tak...

Nevím, jestli mohu tyto informace zde uvádět, takže raději doporučuji najít si na Webu moje jméno (Eva Dogoši), nebo dogosi@seznam.cz.

Červené žilky na nohou (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/cervene-zilky-na-nohou-68409 Děkuji za rychlou odpověď, problém je v tom, jak to mám lékařům vysvětlit...

Jediné, co vám mohu nyní nabídnout je konzultace v naší ordinaci v Praze 6. Můžeme se pokusit tento problém vyřešit společně.

??rady pro epileptika??

| Dotaz od: Michaela

Předem děkuji za odpovědi na mé první dva dotazy:http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/epilepsie-60042 a http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nocni-zachvaty-epilepsie-lze...

Úprava spánkového režimu, kterou jste provedli, je zcela dostačující. Jde o to, vyvarovat se excesů, neponocovat, nespát po obědě. Nealkoholické pivo Váš přítel pít může.

Průjem po pilulce II

| Dotaz od: Martina

Reaguji na Vaší odpověď na můj první dotaz (viz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/prujem-po-pilulce-57932). Nepředpokládala jsem, že bych měla 7 denní pauzu vynechat a...

Zcela spolehlivě budete před otěhotněním chráněna po 7 dnech užívání antikoncepce.

Předčasná ejakuace

| Dotaz od: Lukáš

Je mi 18 a Vaši poradnu jsem už použil http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/loupani-kuze-na-zaludu-a-predkozce-72795 Odpověděli jste mi že mám zánět, tak jsem používat...

Penis je po zánětu nadměrně citlivý. Do doby úpravy používejte znecitlivující lubrikant.

Moznost otehotneni?Dodatek

| Dotaz od: Natalie

Svuj dotaz jsem jiz pokladala zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/moznost-otehotneni-62787 Chtela bych dodat, ze menstruaci jsem dostala v pondeli pozde vecer.Tehotna...

V tom případě, pokud je to normální menses tak jak jste zvyklá těhotná nejste Příjemný den

Děkuji za odpověď http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/analni-drazdeni-76733 nejsem si ale podle ní příliš jist zda jste přesně pochopil otázku. Měl jsem možná upřesnit že...

Tak z análního otvoru ejakulát ani žádná jeho část nevytéká. Musí jít o něco jiného

Zvýšená teplota

| Dotaz od: Dežik

Uposlechl jsem Vaší rady ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/horecka-24541?message=add#p2p ) a navštívil jsem doktorku, ta mi řekla, že neví proč mám zvýšenou teplotu...

Pokud máte stále teploty a vykašláváte, pak nejste úplně zdráv. Je zapotřebí vyloučit i méně časté příčiny jako TBC či autoimunní choroby atd.

EMG vyšetření (3.)

| Dotaz od: Jarda

Ještě k mému dotazu: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/emg-vysetreni-2-51932 Zapomněl jsem zmínit, že velmi často když ležím na břiše, tak cítím seshora hlavy větší tlak a...

Nedomnívám se, že by toto souviselo s polyneuropatií či EMG nálezem. Možná by mohla být v tomto případě příčinou krční páteř. M. Hlavačková

EMG vyšetření (2.)

| Dotaz od: Jarda

Reaguji na vaši odpověď zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/emg-vysetreni-51761 Na EMG mě poslali z důvodu podezření na neuropatii. Léčím se na crohnovu chrorobu, tak...

Na základě EMG vyšetření bylo vysloveno podezření na postižení mozku a krční míchy, ale vůbec to tak být nemusí, vyšetření je asi spíše pro jistotu ( je-li negativní...

Boulička za levým uchem

| Dotaz od: Adriana

Už jednou jsem sem psala (tento článek - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/boule-za-uchem-48595 ) Za poslední dny jsem zaznamenala, že se mi boulička za uchem mění podle...

Jak už jsem uvedla v předchozí odpovědi, může se v prvé řadě jednat o zvětšenou uzlinu.

Štípání v žilách (2.)

| Dotaz od: Ludek

Reaguji na vaši odpověď zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/stipani-v-zilach-48615 Na kožním jsem právě byl, ale tam říkali že není co vyšetřovat. Ono nejvíce to štípe...

V takovém případě doporučuji vyšetření odborníkem na cévní systém, tj. angiologem. Ztráta ochlupení by mohla svědčit pro postižení tepen, pak by ale byly končetiny spíše...

Moznost otehotneni?Dodatek

| Dotaz od: Natalie

Dotaz jsem jiz pokladala tady : http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/moznost-otehotneni-62787 Dodatek: Menstruaci jsem dostala vcera pozde vecer.Tedy v terminu. Znamena to tedy...

Těhotenství je nepravděpodobné. Pro vaši jistotu si ,ůžete udělat test po menstruci.

Nízké lymfocyty (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď k mému předchozímu dotazu > http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nizke-lymfocity-60635 Na nemoc užívám Salofalk, postiženo je tlusté střevo (K50.9...

Děkuji za doplňující informace. Pokud je tedy Crohnova nemoc dobře kontrolovaná léčbou a příslušné výsledky toto hodnotící máte v pořádku, myslím, že úvaha o jiné příčině Vašich...

Největší portál o zdraví uLékaře.cz spustil mobilní aplikaci poradny. Nyní budete mít lékaře přímo v telefonu.  celý článek

Mirena - pro MUDr. Leskotovou

| Dotaz od: Klára

Včera jsem zasílala dotaz a dostala od Vás odpověď.... : http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/mirena-14102 Večer ve sprše jsem si zakončení Mireny - dvě lanka, normálně...

Pokud by to bylo tak, zkuste urychleně najít jiného lékaře (přes kamarádky, telefonicky v jiném městě...), který by vás vyšetřil a udělal o tom zápis, můžete klidně jít i do...

Nízký tlak

| Dotaz od: Kos

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nizky-tlak-77403 Děkuji Vám za rychlou odpověd. Nicméně bych se chtěl optat ještě na jeden problém. K těmto příznakum se přidalo občasné...

Děkuji za doplnění. Popsaný příznak je dalším důvodem k podrobnějšímu vyšetření - může souviset s onemocněním typu polyneuropatie - což je zastřešující název pro nemoci...

Našťíplá nartní kost

| Dotaz od: Lukáš

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nastipla-nartni-kost-25690 Otázka k našťípnuté narní kosti: Berle nemám,ale když jdu do školy tak si nohu stáhnu. Nosím na ní sandál a...

Lukáši! Naštíplá kost se může zahojit i bez sádry. Ale také se domnívám, že byste neměl nohu zatěžovat a používat berle, zvlášť když noha při došlapu pobolívá. Proberte otázku...

Předkožka

| Dotaz od: Patrick

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/predkozka-73585 Dobrý den , jak taková plastika probíhá a co by se změnilo po výkonu?

Oblast by se lokálně umrtvila. Provedlo by se pár drobných řezů skalpelem a vše by se sešilo. Omezen budete pouze na úrovní sexuálního života po dobu zhojení

Dekuji

| Dotaz od: jirka

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nevim-co-se-deje-53794 Dekuji takze radite uzliny sledovat a pripadne kdyby zacaly bolet nebo se zacaly zvetsovat tak az pote navstivit...

Uzliny na krku bývají normální cca do 1 až 1,5 cm. Pokud jste zahleněný, tak uzliny mohou být zvětšené i kvůli tomu (krční uzliny mohou hromadit mízu z hlavy a krku, i...

Re: Kůže a tlak

| Dotaz od: František

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kuze-a-tlak-46804 Dobrý den, článek na který jste mě odkázala jsem si přečetl, ale nic moc jsem se z něho nedozvěděl. Spousta otázek...

Při hodnocení, zda je hladina prolaktinu normální či nikoliv je nutné brát v úvahu referenční rozmezí laboratoře a metodiku, kterou používá. Hladina prolaktinu se většinou uvádí...

Bolest očí, slzení

| Dotaz od: Magda

Psala jsem Vám nedavno jaké problemy mám s očima,navštivila jsem lékaře jak jste mi poradili.Oční lékař mi udělal vyšetření očí včetně měření tlaku v očích,udajně mam vše v...

Pokud oční lékař žádné potíže či onemocnění očí neshledal, obávám se, že virtuální poradna bude na Váš problém příliš krátká. V souvislosti s únavou, kterou jste popisovala v...

Mela bych dota...

| Dotaz od: renata jezkova

Mela bych dotaz na kozniho lekare. dedecek,90let, ma nejaky puchyr ci bradavici ci vred na plosce nohy.uz od zari se s tim leci, kazdy z lekaru/praktik,chirurg i kozni( to leci...

Renato, bohužel cukrovka s sebou nese mnohé komplikace a problematické hojení ran je jednou z nich. Důvodem je horší cévní zásobení i problémy s nervy, různé defekty na nohou...

Suchost v ústech

| Dotaz od: Rudka

Probírala jsem se odpověďmi v poradnách a přesto bych se ráda zeptala.Zhruba 3 měsíce mě trápí velká suchost v ústech,méně přes den,ale večer a v noci musím každou chvíli něco...

Bohužel bez lékaře to nepůjde, takže konat. Suchost může souviset jednak s hůře kompenzovanou cukrovkou /měla byste mít v nejbliží době kontrolu u diabetloga a tuto situaci se...

Zhruba před 14 dny jsem vám psala ohledně pupeční kýly: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/operace-kyly-79235 nabídl jste mi osobní konzultaci, ale zatím jsem ji ještě...

Lindo. Už minule jsem Vám navrhl konzultaci a nemohu jinak, než to zopakovat. Jenom ji tentokrát potřebujete urgentně. Samozřejmě se může jednat jen o "střevní virózu". Ale...

Epilepsie

| Dotaz od: Michaela

Píš ještě k tomuto dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-link/66938 Ano je léčený depakine chrono 1-0-1. Já se právě bojím toho, že to záchvat byl. ale je pravda že vstal v 5...

Ano, možné je, že to záchvat byl. Lékařce by to říct měl, možná bude třeba mu upravit léčbu, dávka depakinu není příliš vysoká. O záchvatu lékaře informovat musí. POkud bude...

Nadměrná citlivost penisu

| Dotaz od: Lukáš

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/predcasna-ejakuace-74710 Dobrý den, dnes jste mi odpověděli na dotaz (viz. odkaz) moc děkuji za odpověď ale mám ještě jednu otázku...

To je dost individuální. Ale dokonce i řádově v měsících

Hemoroid-doplnujici otazka

| Dotaz od: martin

Dekuji za vasi odpoved na tento dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-link/72283 Problem je ze ja zadne krece ve sveraci nemam, a vnejsi hemoroidy taktez ne. Ovsem mam konecnik...

Jste objednán na vyšetření a to jste udělal správně. Změny šíře, tuhosti, délky stolice jsou nesmírně různorodé a závisí převážně na dietě. K dotazu není možno více dodat...

Ráda bych se na Vás obrátila se svým dotazem. Lékaře jsem vyhledala v lednu 2013 z důvodu nadměrného padání vlasů, na to mi bylo z krevních testů zjištěno zvýšené AST: 0,93...

Vážená slečno/paní Veroniko, vyšetření původu příměsi krve k moči je v rukou nefrologa nebo biochemické laboratoře. Mírné zvýšení koncentrace jaterních enzymů může mít řadu...

Problémy se zoubky

| Dotaz od: Petra

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/problemy-se-zoubky-54623 Dobrý den,reaguji na vaši odpověd, zajímalo by mě opravdu o co se jednalo nebo z čeho se jí zuby začali kazit...

Fotky se mi bohužel nezobrazují. Zkuste to znovu. S pozdravem

Celiakie

| Dotaz od: vladka kynzlová

Jsem celiatik a hledám lékaře sspecializující se na toto onemocnění.můj součastný gastroenterelog,toho o celiakii moc neví.jsem z prahy.děkuji předem za odpověd kynzlová

Zkuste zadat na internetu celiakie, poradna, zobrazí se vám všechny dostupné informace.

Pobolivani praveho varlete.

| Dotaz od: Jakub

Jiz na tomto webu jsem nalezl podobny pripad tomu memu: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-varlete-varlat-23274 Pred 4mi tydny jsem zasel k urologovi s mirnym...

Bolesti, zváště pokud vystřelují, by skutečně mohly souviset s problémem v oblasti křížové a kyčelní. Doporučuji vyšetření zkušeným fyzioterapeutem.

Boule na čele

| Dotaz od: Olga

ULékaře.cz Nemoci Poradna Zdravě žít Sex a vztahy Děti a těhotenství Homeopatie Domácí lékař Kalkulačky První pomoc Lékárny...

Může jít např. o aterom - tukovou cystu, navštivte lékaře a poraďte se o odstranění.

Kůže a tlak

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď na můj dotaz z minulého týdne: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kuze-a-tlak-46505 Dnes dorazily první výsledky testů a tak mám konečně první...

Vzhledem k tomu, že odpověd na váš dotaz by vydala na celý článek :-), ráda bych vás odkázala na naše stránky, kde se tímto problémem podrobně zabýváme http://endokrinologie...

Vybrali byste si na rekonstrukci bytu prvního řemeslníka, který vám přijde pod ruku? Většinou se poptáváme po známých a snažíme se najít člověka, který nám byt přinejmenším...  celý článek

Černo před očima

| Dotaz od: Jan

Omlouvám se, že opět obtěžuji. No zatím nemůžu jít k doktorovi. Psal jsem zde jeden dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/cerno-pred-ocima-79853). Nyní bych rád doplnil...

Opět Vás zdravím. Vím, že to slyšet nechcete :-), ale po internetu toho moc vyřešit nemohu a návštěva lékaře bude nevyhnutelná. Lékaři náhlou ztrátu vědomí označují jako synkopu...

Jen velmi málo kuřáků zajde za lékařem, pokud se rozhodnou skoncovat se svojí závislostí na nikotinu. Odborníci to vědí – proč se tak děje, už ale nikoli.  celý článek
Tvar a velikost našich ňader citlivě reaguje na vše, co se s naším ženským organismem právě děje. V průběhu života se ňadra neustále mění a popravdě řečeno jsou tak neustálým...  celý článek

Chondropatie č. 2

| Dotaz od: Daniel

Odpověď minule: Dobrý den, před měsícem mi byla diagnostikována chondropatie 1.st, po magnetu, kostní výživě mě to pořád bolí. Chtěl jsem se zeptat, jestli je vhodná fixace...

Chondropatie kolene vyžaduje dosti trpělivosti a imobilizace se aplikuje jen výjimečně při zánětlivých komplikacích výstelky kolena. Nezralost kloubní chrupavky při přetížení...

Roztroušená sklerosa je název nemoci, která ve Vás asi vyvolá nepříjemné pocity. Představa nehybného, obvykle mladého člověka na vozíku, odkázaného na pomoc druhým.  celý článek
Štíhlí lidé mají většinou jasno – všichni „tlusťoši“ si za své kilogramy navíc mohou sami, kdyby se přestali nesmyslně přejídat, nadváhy by se lehko zbavili. Obézní jedin...  celý článek
Rýma se sice z medicínského hlediska jeví jako banální onemocnění, ale v běžném životě snad není nic otravnějšího. Make-up rozpatlaný od kapesníku, jídlo, které díky ucpanému...  celý článek
Infekce a záněty ženských orgánů nám mohou pořádně otrávit a zkomplikovat život. Zánět může postihnout kteroukoli část ženského pohlavního ústrojí a podobně jako u močových...  celý článek
Co máte na Vánocích nejraději? Děti se těší na dárky, mnozí dospělí (ač to někdy nepřiznají) zase na hromady svátečního jídla. Pokud si i vy ceníte dobrého jídla a pití víc než...  celý článek

Utržený prsní sval

| Dotaz od: Petra

Předně musím moc poděkovat za Vaši rychlou odpověď k mému předchozímu dotazu viz odkaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/detail?id=57425 Omlovouvám se, chtěla bych se...

Zkontroloval jsem váš původní dotaz a znovu musím zdůraznit, že je třeba objektivizovat, upřesnit diagnozu, tj. místo poranění, rozsah poranění, zhodnotit případný defekt, ten...

Bolest kolena

| Dotaz od: Tomáš

Pane doktore, včera jsem tu pokládal dotaz a vy jste mi na něj bleskurychle odpověděl. Jednalo se o tohle http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-ceska-51660 a chtěl bych...

Postupujeme podle rady lékaře, který kolena vyšetřoval. Jinak je vhodné v současnosti koleno nepřetěžovat, intenzivní sportovní činnost omezit. Potřebné úkony, jako cesty do...

Červené čáry na zádech

| Dotaz od: František

Objevily se mi na zádech takové červené čáry (foto v příloze). Nesvrbí, nijak mi nevadí, nicméně před měsícem jste mi odepsala na můj dotaz ohledně pálení nohou > http://www...

Červené čáry na fotce vypadají na první pohled jako strie, rozvolnění vaziva. je to poměrně obecná známka, strie se objevují zejména, když se rychle zvětší natažení podkožního...

Moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem uz ve 26 tydnu 6 mesic tehotenstvi jsem na nem zavisla bez neho mam bolesti co se stane kdyz ho...

Neproběhly studie, které by zjišťovaly účinky Tramadolu na vyvíjející se plod. Jedná se ale o opioidní látku a po porodu by dítě mohlo trpět abstinenčním příznakem, což je pro...

Nález

| Dotaz od: Lubomír

Paní doktorko. Před několika dny jsem položil následující dotaz - viz odkaz: Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/rakovina-prsu-43851 Na tento dotaz jste mi odpověděla...

Pořád stejná odpověd - počkejte na výsledek biopsie, sice je pozitivní, že nejsou obsaženy v prsu patologické kalcifikace (ty jsou ale jen v určitém druhu nádoru, ostatní je...

MUDr. Jaroslav Hanzl, CSc.


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

Lek tramadol pred porodem

| Dotaz od: nikola

Moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem uz ve 26 tydnu 6 mesic tehotenstvi jsem na nem zavisla bez neho mam bolesti co se stane kdyz ho...

Tramadol lék se nedoporučuje podávat v I. trimestru těhotenství, v dalších trimestrech se Tramadol 100 VULM podává jen výjimečně po přísném zvážení poměru rizika a benefitu...

Obraciam sa na Vás s prosbou o konzultáciu. Mám 28 rokov a pred 4 rokmi ma kvôli silným ekzémom poslali na vyšetrenie štítnej žľazy. Výsledky hormónov boli: TSH - 3,25, fT4 - 18...

Pro zahajování léčby hormony štítné žlázy je více méně rozhodující hladina TSH. Hladiny fT4 mohou v těhotenství, zejména v druhé polovině, klesat i u zdravých žen. TSH máte po...

Svrbenie oci 2

| Dotaz od: katka

Pan doktor, dakujem za radu. Pisala som vam ze ma svrbia uz skoro 2 tyzdne oci, oplachujem ociankou a uz som nasadila ocuflash, iba mierne zlepsenie. Oci mi neslzia, nic zelene...

Jak jsem psal, alergie je jen jedna z možností, protože příznaky jsou nespecifické. Některé kapky na alergie jsou volně prodejné, ale ty jsou velice efektní při příznacích jako...

Bolesti a mravenčení v paži

| Dotaz od: Jiří

Chtěl jsem se ještě zeptat k dotazu, který mi zodpovídal MUDr. Milan Navrátil - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-svalu-paze-57461 V poslední době se mi v pravé paži...

Ano, takovýto nález svědčí pro možnost vystřelujících bolestí z oblasti krční pateře. Možnost je porucha svalové balance s odrazem na krční pateř, změny na meziobratlových...

Arytmie? - 2

| Dotaz od: Jirka

P. dr. Heřmanská. Před pár dny jste mi odpovídala na dotaz (zde je příspěvek http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/arytmie-47533 ), za odpověď Vám děkuji. Nicméně bych se chtěl...

Kardiolog většinou sám po vyšetření pacienta vhodné metody navrhne. Mezi základní náleží echokardio/ v principu sono srdce/, které dokáže dodat docela dost informací o stavbě...

MUDr. Stanislav Kusý


| Specializace: Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Vojtěch Kotek, CSc.


| Specializace: Rehabilitace a fyzikální medicína

Nález

| Dotaz od: Lubomír

Paní doktorko. Před několika dny jsem položil následující dotaz - viz odkaz: Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/rakovina-prsu-43851 Na tento dotaz jste mi odpověděla...

Pořád stejná odpověd - počkejte na výsledek biopsie, sice je pozitivní, že nejsou obsaženy v prsu patologické kalcifikace (ty jsou ale jen v určitém druhu nádoru, ostatní je...

Problémy se zoubky

| Dotaz od: Petra

Máte tu jenom jednu kolonku na fotku, tak posílám jenom jednu v době kdy byli u dcerky zuby špatné. Děkuji P Naše předchozí komunikace http://www.ulekare.cz/poradna-lekare...

Omlouvám se za zpoždění. Nicméně mě (a spoustu mých kolegu) za tu dlouhou dobu nic nenapadlo, jestli se to nakonec dalo vyčistit, tak to byl opravdu jen povlak, který jste se...

MUDr. Anna Růžičková


| Specializace: Praktický lékař pro dospělé

Brániční kýla

| Dotaz od: František

! Mám specifické problémy v oblasti brániční kýly. Prosím laskavě o sdělení adresy odborného lékaře-specialisty v Praze, který se problematikou brániční kýly detailně zabývá a...

Františku! Tato poradna bohužel kontakty na konkrétní lékaře nezprostředkovává. Vzhledem k četnosti výskytu tohoto onemocnění v populaci se není třeba obávat nedostatku...

Kloubní a kyčelní kloub

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se zeptat zda je možné operovat mojí babičku i když už je ve vysokém věku 80 let ve Vaší nemocnici vzhledem k tomu, že již 5 let trpý bolestí při chůzy a obvodní...

Toto je pouze internetová poradna, nejsme zdravotnické zařízení. Navrhovala bych tento postup: pokud máte kopii rentgenu, je to dobře, pokud ji nemáte, doporučuji rentgen...

Chlamydie pneumonie

| Dotaz od: ivana

Už 4 roky mám plicní chlamydie hodnoty v krvi igg a iga pomalu klesají igm je negat. Stále trpím na záněty očí ,uší ,prstů na nohou. mám i hodně zvýšené lymfocyty. po výšetření...

Je mi moc líto,že zklamu Vaši důvěru.Nikdo jiný,než Váš ošetřující lékař,neumí lépe posoudit Váš stav.K tomu je internetová poradna hrubě nedostačující.Je skvělé,že máte pěkný...

Obezita

| Dotaz od: iveta

Je mi 49 let/165cm/106kg.Jak sama vidíte mám velkou nadváhu až obezitu.V průběhu posledních let jsem střídavě zhubla a opět přibrala v průměru 25-30 kg.Začala jsem více jezdit...

Já vám bohužel nemohu takto na dálku a v podstatě bez jakýchkoliv informací o vás, poradit, co děláte nebo neděláte špatně. To je záležitost na minimálně hodinový rozhovor...

Krvácení nad konečníkem

| Dotaz od: Petr

Chci se zeptat na jeden svůj problém. Je to pár dní, co se mi udělala prasklina asi deset centimetrů nad konečníkem (tam kde se sbíhají půlky) a vzhledem k umístění si vůbec...

Pokud je trhlina 10 cm nad konečníkem, tak nepůjde o fissuru. Může jít o krvácení z pilonidálního sinu, ale tato komplikace není častá. Podle mého názoru by stačila návštěva na...

Strach z infarktu

| Dotaz od: Martina

Mám strach o tatínka, je mu 54 let, v 50 let prodělal infarkt, který se poznal až z krevních testů, na ekg se neobjevil. Taťka měl jen pocit, že ho pálí žáha. 2 krát mu dály...

Odlišit u pacienta s prokázanou ischemickou chorobou srdeční bolesti způsobené ischemií, tedy anginu pectoris, a bolesti jiného charakteru, zvláště pokud mají určitý psychogenní...

Nespavost, neklidné nohy

| Dotaz od: Lidka

Již delší dobu se mi doba usínání posunuje až na dobu mezi 2-4hodinou ranní. I když jsem velmi ospalá a unavená, během 15-20minut spánek přejde, začnou mi zneklidňovat nohy a s...

Paní Lidko. Ve Vašem případě se může jednat o syndrom neklidných nohou nebo o periodické pohyby končetinami. Pokud by šlo o syndrom neklidných nohou, léčba Rivotrilem je na...

Stydlivost/strach

| Dotaz od: Tomáš

Jmenuji se Tom a mám menší problém. Prošel jsem zpoustu webů ale nikde neni zadna poradna rada, ktera by za to stala. Je mi 14 let a mam problem s velikosti meho penisu. V...

Tomáši. Vzhledem k Vašemu věku by jste měl být v naprostém klidu. Lidské tělo roste a vyvíjí se až do 18-20ti let věku. Takže na Vaší první otázku odpovídám kladně: ano...

Streptococcus sp. +

| Dotaz od: eva

Paní doktorko, moc prosím o radu. Manžel má poslední 2 měsíce neustálý suchý dráždivý kašel, z kašle ho už začal pobolívat hrtan, dokonce ztrácí hlas ( někdy je nakřáplý). Byl...

Moc si vážím Vaší důvěry,bohužel,internetová poradna má svá omezení-Váš manžel je zřejmě mladý muž,myslím,že v jeho případě by žádný lékař obtíže nebral na lehkou váhu...

Stížnost na postup lékaře

| Dotaz od: Monika

Chtěla jsem se zeptat jak se jako poškozený pacient můžu bránit. Byla jsem na profuku podkličkové tepny s následným zavedením stentu. Podotýkám,že místo ze kterého mi výkon...

Tato poradna je určena na medicínské dotazy, nikoli na právní otázky. Obraťte se, prosím, na některou z právních poraden, kde Vám poradí právník (lze kontaktovat přímo Českou...

Mám vážný problém, asi před třemi dněmi se mi na těle začaly objevovat plané neštovice. Většina z nich jsou již ve stádiu puchýřku, který však již zmíněné 3 dny ne a ne...

Jaroslave. Nezmiňuejte návštěvu u lékaře, takže doufám, že jste to nezanedbal. Pokud ano, honem kontrola lékařem. Neštovice laik může a nemusí rozpoznat a u dospělých...

Osteoporoza

| Dotaz od: Pavel

Bc. Martina Ševčíková. K mému dotazu a Vaší odpovědi: Je tělo schopné přijmout průmyslově používaný vápník (např. Hydroxid vápenatý - vápenný hydrát určený pro stavebnictví...

Vážený pane inženýre, nezbývá mi nic jiného, než podpořit původní odpověď mé kolegyně v tom smyslu, že každá osoba má právo vyzkoušet na sobě téměř cokoli, ovšem vždy na svou...

Pálení v krku

| Dotaz od: Eva

A děkuji za odpověď:)A co by jste mi radila paní doktorko?Mám si nechat udělat odběry z krve,když to vyšetření zatím prodělat nemůžu?Děkuji za radu některých potravin,ale já v...

Můžete se na odběrech se svým ošetřujícím lékařem případně domluvit. Stran výživy by pro vás určitě byla vhodná nějaká výživová poradna, které dnes fungují i při některých...

Narodila jsem se s lehčí vrozenou lomivostí kostí,ale v rodině maminky je těžší lomivost(deformace končetin),nyní mě čeká umělé oplodnění.Můžete mi prosím poradit,zda se dá...

Našla jsem pro vás několik zajimavých komplexních článků o vaši nemoci: http://www.ulekare.cz/clanek/osteogenesis-imperfecta-1170?search=osteogenesis&from=0 http://www...

Můžu být těhotná

| Dotaz od: Lenka

První dotaz jsem psala a odvídala mi na něj jiná paní doktorka. A nevím,jak udělat abych mohla napsat znova jí. A tak to pošlu vám. První dotaz byl. : Můžu být těhotná | Dotaz...

Zkusím jí to přeposlat:)

Zvětšený podbřišek

| Dotaz od: Beáta

Měla bych možná nezvyklý dotaz, nevěděla jsem, kam přesně ho zařadit.... Už asi 2-3 týdny mě trápí zvětšený podbřišek-jakoby nafouklé břicho. Původně jsem to připisovala tomu...

Milá paní Beato, Váš dotaz není nějak neobvyklý nebo neadekvátní, jen nepatří k řešení do internetové poradny, ale do ordinace praktického lékaře. Všeobecný lékař je školen...

Bušení srdce

| Dotaz od: Andrea

Je mi 18 let a mám časté bušení srdce muj tep bývá 110 za minut ikdyž jsem v klidu. Někdy se mi to stane jednou za den a nekdy vůbec. Trvá to vždycky jen chvíli a pak to přejde...

Pokud své obtíže vylíčíte svému ošetřujícímu lékaři tak pěkně,jako zde,jistě Vám vysvětlí možné příčiny,případně s Vámi projde dosavadní nálezy,domluvíte se na dalším postupu...

Skvrna na penisu

| Dotaz od: jan

A ještě jsem se chtěl zeptat, co by to podle vás mohlo být !!!! Prosím odpovězte mi na to, co jsem se vás ptal - na tu skvrnu na penisu ! děkuji za odpověď.

Skvrna na penisu může mít velmi mnoho příčin (od sexuálně přenosných nemocí přes alergické projevy až po plísňová onemocnění), je potřeba vyšetření, internetová poradna nemůže...

Žaludeční vředy

| Dotaz od: Nikola

Pane doktore trpím bolestmi žaludku vždycky tak týden pak bolest na dva nebo tři týdny odezní a znovu týdenní bolest žaludku...Při té týdenní bolesti se cítím unavená bolí mě...

Předně nutno říci, že tato poradna neslouží ke komentářům postupů jiných lékařů. Nicméně v tomto případě lze snad udělat výjimku, protože v popsaný postup je v zásadě správný...

Je mi 30 let a od včerejška cítím slabost, točení hlavy, špatně se mi dýchá, pocit nevolnosti a na říhnutí, tlak kolem žaludku, občas bušení srdce. Před čtyřmi dny jsem měla...

- bohužel, poradna je pro posouzení Vašeho stavu nedostačující cestou- Vaše obtíže jsou mnohočetné a velmi nespecifické. Vyhledejte, moc prosím, co nejdříve lékaře- můžete...

Rakovina kůže je souhrnné označení pro nádorová onemocnění postihující kožní kryt těla. Typicky se projevují charakteristickými, různě zbarvenými výrůstky na kůži. Nádorová...  celý článek

Tarlowovy cysty

| Dotaz od: pavla

Pane doktore, jiz behem mesice rijna jsem vám psala, o svych potizich ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/tarlovovy-cysty-35902). Podotýkal jste, že jsem blíže neuvedla své...

Myslím, že jste nyní v léčení a to podle vašeho psaní u odborných lékařů. Moje sdělení nem§že být jiné jako předchozí. Ve vašem případě je třeba pokračovat v opakované ...

Co zpusobuje tyto stavy?

| Dotaz od: Andrea

Dnes odpoledne se mi stala divna vec a to, ze jsem byla ve meste, cekala jsem na autobus a najednou se mi udelalo strasne nevolno zacalo mi byt na zvraceni zacli me bnret ruce a...

Milá slečno Andreo- ráda bych Vám napsala něco moudrého a pokud možno uklidňujiícího, ale Vaše příznaky jsou natolik obecné, tzv. nespecifické, že mohou být spojeny s řadou...

Trávení

| Dotaz od: Robert

Před týdnem jsem posílal dotaz bylo na něj odpovězeno a měl jsem doplnit nějaké dodatky. Dotaz byl následující...

Domnívám se, že je vhodné vyšetření (příp. sledování) v gastroenterologické poradně.

Hrudník

| Dotaz od: Jirka

Tréninky 6x týdně a občas i dvoufázové, takže pravidelně trénuji, dokonce možná až moc.O operaci jsem uvažoval, ale nemám jinou možnost než o ní přestat přemýšlet, neboť...

Nejde říci nic jiného, každý má nějakou potíž, důležitá je funkce hrudníku. Jinak máme oblečení, trička a podobně.

Bolest na hrudi

| Dotaz od: Petr

Mám nepravidelné velké bolesti ve spodní části hrudní kosti a současně Mi trne někdy spodní čelist .Naposled včera asi 2 hodiny.

Na tohle je internetová poradna slabá,musíte navštívit lékaře a podstoupit základní vyšetření

Vše o sexu

| Dotaz od: ROMAN KASAL

Prosim o radu ....... Rad bych neco udělal v sexuálnim řivote Zatim stalou partnerku nenám co se týče tohoto tematu ......a nejsem stim spokojený !!!! 1.co se tyče...

Chápu vás, jistě vás tyto problémy velmi trápí,ale tento obsáhlý dotaz je mimo rámec lékařské poradny. Proto prosím, zadejte svůj dotaz do této sexuologické poradny, kde se vám...

Gabapentin

| Dotaz od: Michaela

Lékař mi předepsal gabapentin teva 100mg.Ale v lékárně mi dali místo teva tak sandoz.Jaky je v tom rozdíl prosím vás,Jelikož je mi po něm hrozně špatně,cítím že se dusím,takovy...

Firma Sandoz je velmi kvalitní,v záměně rozhodně chyba není.Chápu,že pocit dušení je velmi nepříjemný,ale bohužel,na jeho podrobnější rozbor je internetová poradna krátká.Je...

Ledviny - zmenšení

| Dotaz od: František

Minulý týden jsem byl na kontrole na urologii (po roce) a ukázalo se že mám v moči jakési hyalinní válce, a tak jsem dostal doporučení na nefrologii. Tam jsem se byl objednat a...

K velikosti ledvin, mohlo by se stát, že se ledviny zmenší, ale spíše bych to připisoval k chybě měření, která je přirozená. V čase se to zkontroluje a uvidí se, jak to vypadá...

Pach

| Dotaz od: mika

Chci se zeptat jeslti nevite co by mohlo být příčinou mých obtíží?jednou za čas se mi stane,že mám divnou pachut v puse a nose.Jakoby citím myšinu,nemůžu si pořádně vychutnat...

Je mi líto,že to vlastně žádná pořádná rada není.Příčin Vašich obtíží může být samozřejmě mnohem víc,ale určitě bych se znovu poradila s ORL lékařem,myslím,že velmi dobře...

Penis

| Dotaz od: David

Mám takovou otázku, mám 17 let a můj penis v klidném stavu má 10 cm a vstopořeném délka 14,5 šířka 5 obvod 14, penis sice stále roste ale myslím si že o dost pomaleji, od 14 let...

Tyto primární a sekundární pohlavní znaky jsou ovlivněny geneticky a pokud na tom váš otec byl podobně, pak to bude u vás taky tak a nemusíte se vůbec znepokojovat. Ty "pupínky...

Roup dětský v pochvě

| Dotaz od: Veronika

Vždy jsem trpěla na rouupa dětského už od dětství. Vždycky to přijde,já se léčím a za chvíli je to tu znova. Teď mám ale jiný problém...V noci jsem se vzbudila,šla na záchod a...

Omlouvám se za opoženou odpověď, ale není v silách naší poradny odpovídat na všechny dotazy ihned a hlavně, tato poradna není určena pro akutní problémy, tj.problémy vyžadující...

Penis, velikost

| Dotaz od: David

Mám takovou otázku, mám 17 let a můj penis v klidném stavu má 10 cm a vstopořeném délka 14,5 šířka 5 obvod 14, penis sice stále roste ale myslím si že o dost pomaleji, od 14 let...

Délka Vašeho penisu dosahuje průměru. Je možné, že se ještě zvětší. Pokud jste neměl pohlavní styk, tak je nepravděpodobné, že by jste měl onemocnění, kterým se zabývá zmíněný...

Jaterní hodnoty

| Dotaz od: Martina

Před 2 měsíci,jsem si nechala odstranit žlučník,vše bylo v pořádku.Min.týden,jsem dostala hrozné bolesti podobné žluč.záchvatu,po 5 dnech,mě přijali do nemocnice,kde mě zbavili...

Jste moc hodná,že mi svěřujete tolik důvěry.Myslím,že se zbytečně trápíte něčím,co Vám nepřísluší.Vaši lékaři znají Váš zdravotní stav a význam jednotlivých nálezů/nechci z...

Nekvalitní spánek

| Dotaz od: Marek

Chtěl jsem se prosím zeptat už dlouho trpím nespavostí mám arytmii užívám lék (Lokren 20mg),ale poslední dobou mě moje kvalita spánku příjde hodně nekvalitní. Když jsi jdu...

Marku, děkuji Vám za dotaz. To, že jste napsal do poradny, je dobré znamení, chcete něco udělat pro své zdraví. Myslím si, že se může jednat o kombinaci potíží, za vším se ale...

Již 10 let trpím stěhovavými bolestmi těla, převážně levé pol. hlavy a levé končetiny. Asi tak 5 let. pauza. Nyní opět v květnu vrácení stavu bolest hlavy, za očima, únava...

Navrhuji vám objednat se na neurologickém pracovišti ( nejlépe by byla specializovaná poradna pro bolesti hlavy ), pokud jste toto již absolvovala, tak bych se obrátila ve vašem...

Reakce Poradny

| Dotaz od: Martina

Již několik dní čekám na Vaši odpověd reagující na můj dotaz (antikoncepce-vedlejší účinky a endometrioza).Dnes sem obdržela Vaši odpověd a byla jsem velice zklamaná,jelikož...

Omlouvám se, hledala jsem v poradnách,kde jsem odpovídala Váš dotaz,bohužel neúspěšně.pravděpodobně Vám odpovídal kolega nebo kolegyně.navíc se mi nezobrazí celý dotaz,jen jeho...

Tepová frekvence 2

| Dotaz od: Pavel

Reaguji a zároveň děkuji za rychlou odpověď ze dne 3.2.2012 http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/detail?id=41444 Moje nízká tepová frekvence, je dlouhodobým trénováním nižší...

Únava po proběhlé infekci se zátěží souviset samozřejmě mohla, ale souvislost ATB s tepovou frekvencí stále nevidím.

DOTAZ NA NEMOC

| Dotaz od: EVA

DOBRÝ DEN JIŽ PAR MESICU MAM BOLENI V KRKU V DOLIKU .JE TO JAKO KDYŽ MAM KNEDLIK V KRKU MÁM KAŠEL A HODNE ZVRACIM KAŽDE JIDLO SOZTVA POLKNU OKAMŽITE ZVRACIM A JE MI MOC ZLE...

Moc ráda bych Vám nějak pomohla,ale pro Váš stav je internetová poradna opravdu nevhodná,Musíte co nejlépe spolupracovat s lékaři,s nimiž jste v přímém styku.Kdokoliv další...

Oranžový vredík

| Dotaz od: petr

Já bych se chtěl zeptat na tento příspěvek který jsem vám minule poslal http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/oranzovy-vredik-47356 že jak by se to dalo léčit případně...

Toto se nijak neléčí, je to zcela normální nález na kůži penisu, nic se s tím nedá dělat.

Je mi 56 let, jsem v ID.V r.2002po operaci krční páteře,autohavarií se mi potíže vrátily - bolesti a brnění rukou a hlavy,občas špatné vidění.Mám velké potíže s bederní páteří...

Libuše! Naprosto přesně vím, oč Vám jde! Na to, aby se běžní kliničtí lékaři věnovali důkladně jedinému pacientovi nemají především čas. Existuje řada lékařů, kteří se Vám...

Infekce chrupu

| Dotaz od: Marek

Zhruba před dvěma lety jsem byl na pohotovosti s bolestí zubu (spodní stolička), paní doktorka mi jej vyvrtala s tím, ať si zajdu za svojí zubařkou. Z obavy z bolesti (která...

Moc a moc prosím, neváhejte, a vydejte se za svým lékařem. Jste mladý člověk, je nezbytné, abyste byl adekvátně ošetřován i s ohledem na prevenci..Rozhodně by také bylo moudré...

Petechie

| Dotaz od: jana

Dakujem za odpoved a ak sa este mozem spytat ohladne petechii, na koznom mi povedali ze to ma riesit hematolog,tam mi skontrolovali iba krvne dosticky,tie mam v poriadku a...

Vyšetření by vám měl provést kožní lékař, případně ta imunologická může provést alergolog: doporučuji krevní obraz + diff, CRP, ASLO,IgE, autoprotilátky (ANA, ENA, ANCA, anti ds...

Zduřeniny pod žaludem II

| Dotaz od: Franta

Psal jsem již jednou a odpověď mně částečně uspokojila, to v tom, že to nesouvisí s dysfunkcí, ale neuspokojila mě v tom, že je to NORMÁLNÍ. Bohužel musím konstatovat, že to...

Vážený pane Franto, podle obrázku vypadá vše normálně! Internetová poradna dokáže poradit pouze orientačně a bohužel nedokáže nahradit vyšetření lékařem. Pokud máte stále...

Nucení na pokašlávání

| Dotaz od: Ivana



Muj dotaz se vztahuje spise na moji genetickou vadu, ktera mozna mohla zpusobit i cystu na ledvine ktera byla objevena jiz v tehotenstvi a ihned po porodu odebrana. Zajmaly by...

Z Vašeho karyotypu dokážu vyčíst, že jste muž (XY), počet chromozómů je normální (46) a je u Vás přítomna translokace, tj. část genetické informace je vyštěpena z původního...


Špatné dýchání

| Dotaz od: jaroslav

Vážená paní doktorko, v roce 1982 jsem měl IM, v roce 2002 a 2006 u mne byla provedena katetrizace. V roce 2010 a opětovně v roce 2012 jsem prodělal embolii plic. Po druhé...

Pane Jaroslave, děkuji Vám za dotaz. Internetová poradna nenabízí dostatečný prostor k diferenciální diagnostice dušnosti, nicméně Vám můžu poradit, na koho se obrátit s cílem...

Na únavu a vyčerpanost stěžuje 98 procent pacientů s revmatoidní artritidou a polovina lidí s lupusem nebo Sjogrenovým syndromem.  celý článek

Růst dítěte

| Dotaz od: Jana

Adoptovaná dcera (výšku rodičů neznáme) měří ve 3 letech 92 cm, poslední rok téměř nevyrostla, porod normální, lékařka ji chce poslat na endokrinologii až v 5 letech. Všimla...

Pro co nejpřesnější stanovení by bylo vhodné doplnit ještě alespon hmotnost holčičky, když nejsou známy výšky rodičů. Pokud byste chtěla co nejvíce informaci, podívejte se na...

Psychika

| Dotaz od: Hana

Pro pana MuDr. Tomáše Petrželu Vážený pane doktore, promiňte, že zde zahlcuji forum, ale musím reagoavat na Vaši odpověď (viz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/-18826...

Redakce se omlouvá za prodlevu v odpovědi. Bohužel není z technického hlediska možné adresovat dotazy cíleně. K Vašemu dotazu: Lidské chování a pocity jsou vždy výslednicí...

Chtěla jsem se ještě vyjádřit jinak než ano-ne k vaší radě, proto volím tuto cestu - vše viz níže. Odpověď mi naznačila, z jakých příčin by problém mohl být. Pokusím se vaši...

Bohužel, sama jsem se s tímto problémem u dítěte také ještě nesetkala.

Bolest zad a hrudniku

| Dotaz od: Jiří

Chtel bych se zeptat asi uz od dubna mne bolej zada a mezi lopatkami a hrudnik, prodelal jsem ekg zatezovky a vse v normalu.. pak jsem mel nejaky rhb ktere mi trochu pomohly...

Samo od sebe to opravdu nepřejde. Ideální by samozřejmě bylo navštívit mně. Pokud je moje poradna v Praze a nebo v Brně příliš vzdálená, pak nezbývá než vyhledat. Bohužel...

RE dotaz

| Dotaz od: Pavel

Paní doktorko,děkuji za Vaši odpověď - můžete mi, prosím, ještě navrhnout, jaká antibiotika byste doporučila?Bral jsem amoksiklav, cefzil, naposled augmentin. Děkuji za odpověď...

Amoksiklav a Augmentin jsou v podstatě stejná antibiotika, pouze od jiného výrobce, obě jsou zvolena správně, stejně tak jako event. Cefzil - osobně bych volila spíše uvedený...

Vysoký krevní tlak

| Dotaz od: Gabriela

Paní doktorko Lažanská chtěla bych se vás touto cestou zeptat jen nevím zda se tento dotaz hodí zrovna sem. Dnes o 8večer při uspání syna mě brněla pravá ruka ale spíše...

Paní Gabrielo. Bohužel nevím nic dalšího z Vaši zdravotní historie - léčíte se s vysokým krevním tlakem? Jste sledována pro nějaké jiné onemocnění? Užíváte trvale nějaké léky...

Gastroskopie Praha

| Dotaz od: Mar

Mám na Vás dotaz/prosbu. Během dvou měsíců se u mě vystřídalo víc problémů (problémy s žaludkem, dušnost, bolest a tlak na hrudi, mdloby, studene ruce a jejich brnění atd...

Vážený pane, naše poradna nemá možnost zajistit změnu termínů vyšetření, ani nedisponuje podrobným adresářem zdravotnických zařízení. Doporučuji Vám zjistit požadované informace...

Alergie na vodu

| Dotaz od: Petr

! Pritelkyne ma neprijemny problem, podle alergotestu je alergicka "temer na vse", ovsem zda se, ze zdaleka nejsilnejsi reakci (intenzivni dlouhotrvajici svrbeni a otoky kuze...

Ještě jsem se s takovou situací nesetkala, obratte se, prosím, na specialistku na alergie s velkým rozhledem a praxí, poradna na tomto odkaze: http://www.bez-alergie.cz/poradna...

STOP KOUŘENÍ

| Dotaz od: ROMAN

Prosím o radu.. Každým rokem na nový rok chci přastat kouřit ale nemám tu odvahu stim přestat ...... Prvni jsem si zapalil když mi bylo 10 let tak do mich 15 let to bylo jen...

Přestat s kouřením rozhodně nikdy není pozdě!!! Jste odvážný a prozíravý muž - obratte se na nějaké specializované centrum pro odvykání kouření, v poslední době je mnoho dalších...

Dotaz

| Dotaz od: martina

Mám příznaky RS. Moje neuroložka měla 100% podezření na RS. Na magnetické mám nález drobné bíle skrvny, nyní nový nález další ložisko v mezimozku. Lumbálka mi vyšla v pořádku...

Doporučuji vyhledat jiného neurologa, buď přímo pokud máte u vás na někoho kontakt, nebo přes obvodního lékaře nebo internistu. S těmi by bylo vhodné probrat neurologický nález...

Erekce

| Dotaz od: Martin

Zde Vám zasílám odpověď Vaší kolegyně. Chtěl jsem ještě optat, že masturbace mě docela jde, ale penis je ochablí a trvá to cca 2 minuty než dostanu erekci a penis se ztopoří...

Bohužel v příloze není čitelný dokument. Kolegyně má ale ve všech bodech pravdu. Nedostatečná pohlavní aktivita by mohla mít do jisté míry negativní vliv na kvalitu erekce...

Vodnata stolica

| Dotaz od: Vladimira

Vazeny pan doktor, uz treti den mam vodnatu, velmi svetlu stolicu (bez krvi). Prvy den som ju mala 5x a dalsie dni uz len 2x. Teplota je normalna. Mam palivu bolest v...

Jelikož toto není poradna pro akutní problémy (odpovídáme se zpožděním až týden), bohužel odpovídám až nyní. Podle popisu se může jednat o akutní střevní infekci nebo o akutní...

Bolesti lýtek

| Dotaz od: Miloslava

Mám docela šílené bolesti lýtek. Je mi teprve 24 let, měřím 170 cm, vážím 68 kg. Již velmi dlouhou dobu, prakticky od puberty mívám občas křeče v nohou, hlavně v noci, při spaní...

V případě vašich potíží nezbude než vyhledat lékaře, internetová poradna v tomto případě nemůže váš problém vyřešit. Příčin vašich potíží může být více a na dálku je těžko...

Krev na toaletnim papire

| Dotaz od: Elvira

Je mi 22 let a poslední dobou mě trápí obtížné vyprazdňování. Cítím při něm takovou řezavou až pálivou bolest a několikrát jsem zaznamenala trochu jasně červené krve na papíře a...

Velmi pravděpodobně se jedná o trombozovaný hemorhoid, který se tedy zánitil a v jeho dutině je sražená krev, která se průchodem tuhé stolice uvolnila.Stav se tímto uvolněním...

Menzes

| Dotaz od: Petra

Mela bych na vas jednu otazku ohledne menzesu.Celou dobu co mam menzes to mam nepravidelny,ale dostala sem menzes 5.prosince 2011 a stale ji mam a je 14.ledna 2012 a mam to...

Pokud krvácíte od 5 prosince i když slabě je skutečně nutné gynekologické vyšetření a léčba,čím dříve tím lépe příjemný den

Prosím o posouzení zda by se mohlo jednat o neuropatickou bolest: Příznaky: od roku 2005 bolest pravé ruky- hlavně pravé rameno.Bolest v průběhu let ustupovala,ale opět se...

Vaše poblémy zasluhují komplexní přístup, rozhodně nestačí povrchní poradna po internetu bez výsledků vyšetření a testů. Obratte se na lékaře v poradně pro bolest ve vašem...

Dneska ráno mě probudily křeče do pravé strany břicha, hned vedle pupíku, potom sem dostal křeč na levé straně a teď už mě to slabě bolí dole v pravé straně nejspíš na slepém...

Tato poradna ze své povahy nemůže řešit akutní problémy. S těmi se musíte obrátit na Vašeho lékaře, v případě akutních bolestí břicha chirurga

Prosba

| Dotaz od: Yveta

Prosím o radu jsem těhotná ve 31.týdnu těhotenství.do 6 měsíce jsem neměla žádné problémy se zuby ale pak začal jeden který nemám stále vyléčený,pak druhý ten mi nakonec bez...

Pan doktor předpokládám ví, že jste v 8. měsíci. Nejspíše tam máte vodný roztok hydroxidu vápenatého, který je silně zásaditý, čím působí na bakterie v kořenovém kanálku. Pro...

Drogy u přítele

| Dotaz od: Zuzana

Pořebovala bych radu a tak nějak aspoň přiblížit o co by se mohlo jednat v případě mého přítele.Jsme spolu zhruba 5 let a nas vstah nebyl vždy ružoví ale tak nejak jsme to vždy...

Vážím si Vašeho vztahu k příteli a Vaší snahy mu pomoci. Bohužel, Vaše možnosti jsou v tomto směru značně limitované. Pokud přítel sám o pomoc lékařů nestojí, není připraven sám...

Bolesti šíje, lopatky

| Dotaz od: Jan

-zhruba 2 roky mám následující problémy.Tuhnutí levé části těla-lopatky a šíje,nemožnost se nadechnout,pocit na zvracení,omdlení,motání hlavy,rozmazané vidění atd.Nemůžu jezdit...

Vyšetřeno jste měl snad vše, co by v tomto případě mělo být uděláno. Nemohly by Vaše potíže být způsobeny páteří? Zkuste intenzívní rehabilitaci, každodenní cvičení a efekt by...

RE:

| Dotaz od: Petr

Děkuji za odpověď k : Dobrý den, je mi 17 let a můj penis je malý vím že už o moc neporoste a tak sem narazil na reklamu -> http://xtrasize.cz/ .. vím že se říka že neexistuje...

Není zač. Ve Vašem věku může ještě dojít k dalšímu přirozenému růstu.

Mám poněkud pro mě citlivý dotaz.Mám v řitní rýze asi 2 cm nad ř.otvorem malý zatvrdlý útvar z kterého odchazí hnis?a někdy krev,ale jen při podráždění a malilinké množství...

Může se jednat o kožní furunkl, příčinou by mohla být nějaká anomálie (píštěl) atd. Na dálku nelze určit, oč se jedná. V každém případě noste prádlo, které nebude postižené...

Poslední týden absolutně nemám chuť k jídlu, tři dny jsem nejedla vůbec, nyní pouze ovoce a lehkou stravu, po ránu mě chytli silné křeče v žaludku (opravdu velmi silné, nejsem z...

Moniko. Výraznější bolesti břicha jsou rozhodně důvodem k návštěvě lékař, mohou mít různý původ a některé stavy mohou vyžadovat akutní řešení. Internetová poradna zaručuje...

Ganglioma

| Dotaz od: pedros

O znamená ganglioma ARC 1.sin. na ruke na konci zápestia, pred 7 týždňami mi ju odstránili a mám ju znova taký tvrdý výstupok ako sa teraz odstráni, čo sa stane ak ju nechám tak...

Pokud se jedná o vámi popisovanou afekci tak jeho ponecháním bude docházet s největší pravděpodobností k jeho zvětšování. Vhodné odstranění celého útvaru chirurgicky.

Z břicha do nohy

| Dotaz od: hana

Zdravím Mám bolesti v levo hodně dole v břiše a jdou mi do levé nohy čarou jakoby žilami do vnitřní strahy stehna. V tom břiše mám pocit že to začíná. Někdy mi to jde i níž až...

Rozhodnout musí klinické vyšetření lékaře, rtg a sonografické vyšetření. První myšlenka byla asi gynekologická potíž, ta je vyloučena, druhá - zhodnocení stavu žil a tepen...

Tvrdé a zvětšené břicho

| Dotaz od: Klára

Cca 5 dnů mám ztvrdlé celé břicho a trochu zvětšené v oblasti podbřišku. Občas mám křeče srovnatelné s nafouknutím. Ale bojím se, abych nebyla těhotná, ale test, který jsem si...

Bylo by dobré co nejdříve navštívit gynekologa či praktického lékaře a s problémem se mu svěřit. Příčinou může být opravdu těhotenství, stejně tak i zánět močového měchýře nebo...

Zvýšené ASLO a CRP

| Dotaz od: Milan

Jen jsem chtěl doplnit můj dotaz a Vaši odpověď. Moje ASLO a CRP bylo již loni v září taky zvýšené a to mělo hodnoty ASLO 605, CRP 17,6. Takže cca po půl roce je to podobné...

Pokud se již cítíte dobře, to znamená nemáte teplotu, bolesti kloubů, tak by výlet na běžkách neměl vadit. CRP bylo jen mírně zvýšené, hodnota se mění během 48 hodin, takže...

Paní Doktorko, dle Vašich zkušeností, může být toto spíše něco vážného? Prosím pouze o Váš názor.... děkuji děkkuji za Váš čas. David > ------------ Původní...

Mohlo by jít např. o lichen či jiné chronické neinfekční zánětlivé onemocnění. Někdy je třeba provést histologické vyšetření malého vzorku kůže ke stanovení přesné diagnosy...

Nevolnost, motání hlavy

| Dotaz od: Eva

Už nějakou dobu se mi stává, že se mi začne točit hlava, je mi na zvracení a cítím se divně a slabě. Nikdy se mi takové věci nestávaly. Neumím ten pocit dost dobře popsat, ale...

Milá slečno Evo- Vaše obtíže bohužel nedokáže vyřešit internetová poradna. Náležejí k těm obecným, které mohou být způsobeny řadou velmi různých příčin /nízký tlak, endokrinní...

Nejsem při sexu žádnou cestou (soulož, orální sex, uspokojování rukou od partnerky) schopen dosáhnout orgasmu. Sex je pro mě příjemný, ale bohužel při něm nejsem dostatečně...

Zvažte návštěvu u sexuologa, pokud by to bylo opravdu předkožkou, můžete se spolu domluvit na event. obřízce. Je však potřeba podrobnější pohovor a vyšetření (testy na celkový...

Oční problém

| Dotaz od: Alena

Asi od 15.12. cítím v oku nějaké mírné škrábání,jako nějakého cizího tělíska,cítím povlak(záclonku),převážně ve vnější části levého oka.Po zjištění jsem měla vnější koutek oka...

Pokud antibiotika neúčinkovala, mohlo by jít o neinfekční zánětlivou reakci - podle popisu ale není možné problém diagnostikovat a internetová poradnak tomu ani není určena...

Sinus - doplněk dotazu

| Dotaz od: Anna

Již mi zde byl zodpovězen dotaz ohledně bulky nad kostrčí. ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/sinus-pilonidalis-13555 ), jenže včera večer se v ní jakoby protrhla malá...

To je právě projev tohoto onemocnění, nevadí, že budete odjíždět, jděte tedy k lékaři (chirurgie) příští týden, zpoždění pár dní není nijak nebezpečné. Hezký den.

Astma??

| Dotaz od: David

Před asi měsícem jsem začal kašlat. Ten kašel je suchý a dráždivý někdy kašlu chvíli jindy je to dlouho v kuse. Po fyzické námaze se mi špatně dýchá, když se snažím nadechnout...

Je mi moc líto, že se tak trápíte- rozhodně se vydejte za lékařem znovu...Astma je jedním z projevů alergie, ale nedostatečný efekt podávání léku Aerius není spolehlivým...

Závratě

| Dotaz od: Pavla

Včera jsem pokládala svůj dotaz a chtěla bych k tomu doplnit: Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor, případně radu. Je mi 31 let a cca před 11 lety se mi poprvé...

Jiste tušite, ze pokud vam nepomohli vaši lekari s moznosti mnoha vysetreni, těžko na dalkku spolu neco vymyslime. Rozhodně vezměte vsechny svoje nalezy a s důverou se obratte...

Trvale vytvareni hlenu v krku

| Dotaz od: ALENA

PROSIM MUZE NAM NEKDO POMOCI? MANZEL JE PO 3 MOZKOVE MRTVICI (pred 3roky),OD TE DOBY MA PROBLEMY S KRKEM-MEL PORUCHU POLYKANI,VYTVAREJI SE MU HLENY ,KTERE NEMUZE VYKASLAT.BYL...

Paní Aleno, děkujeme za Váš dotaz. Bude složité na něj odpovědět, protože nemám dostatek informací. Potíže se zahleňováním mohou u pacientů po cévní mozkové příhodě být...

Může se jednat o infarkt?

| Dotaz od: Zdeňka



Zlucnikové kameny

| Dotaz od: Michaela

.před tydnem sem lezela na destkém oddeleni v Horovicich a zjistilimy kameny ve zlucniku..Chtěla sem se zeptat jestli jemožné mi provest operaci va vasi nemocnici nebo musim do...

Tady je poradna, neobjednáváme na operace - musíte si vše vyřídit přes svého obvodního lékaře /ještě pediatra?/, který provede vyšetření, určitě by šla operace provést i v...

Je mi 17 let a už delší dobou trpím jak u fyzické tak u psychické zátěže problémy jako jsou: Zrychlený srdeční tep, srdíčko mi opravdvu bije jako o život a strašně silně, s tím...

Vážím si Vaší důvěry,ale internetová poradna je v tomto případě nedostačující forma komunikace..Prošla jste řadou vyšetření,bylo by dobré shrnout výsledky a znovu probrat i...

Sperma

| Dotaz od: Renata

Muzete mi prosimVas poradit.Lecim se jiz 3roky na neplodnost.Mam za sebou 2umela oplodneni.V teto dobe bych chtela podstoupit 3pokus,ale bohuzel muj partner pracuje 300km od...

Tato vysoce specifická otázka patří do speciální poradny pro umělé oplodnění, prosím, tedy, napište ji znova do patřičné kolonky na této adrese: http://www.zenska-neplodnost.cz...

Hellp syndrom

| Dotaz od: Adéla L.



Testy na štítnou žlázu

| Dotaz od: Lukáš

Paní doktorko. Nezlobte se ještě bych měl dotaz, ptal jsem se Vás na štítnou žlázu a popisoval problém a hodnoty http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/stitna-zlaza-38409 Už...

O tom, že užíváte tyto doplňky výživy byste jistě svého lékaře informovat měl. Je ale krajně nepravděpodobné, že by jejich užívání zkreslilo výsledky. Selen ani Zinek se běžně...

Dotaz

| Dotaz od: Lucie

Když jsem byla na prohlídce zubů u své zubařky tak mi zjistila že mám řídnutí zubů.myslíte že když mi řídnou zuby řídnou mi i kosti? děkuji za odpověď

Problémy se sklovinou mohou být sdruženy se snížením hustoty kostní tkáně (řídnutí kostí). Podrobná odpověď vč. zmínky o vyšetření hustoty kostní tkáně viz: http://www.ulekare...

Modřiny

| Dotaz od: Katka

Prosím o radu. Dělají se mi samovolně teď na těle velké modřiny..(bez příčiny) a zdá se mi, že mám bledou pokožku a nateklé nohy. V čem to může být a jak si prosím mohu pomoci...

Milá paní Kateřino- pomoci si můžete dobrou spoluprací s lékaři. Nejvhodnější je návštěva ordinace praktického lékaře, který zabezpečuje základní vyšetření a řídí spolupráci s...

Obracím se na Vás se zoufalou prosbou o Váš názor, stanovisko, alespoň dle následujících informací. Blízký přítel 35 let, ve výborné statnější fyzické kondici prodělal zánět...

Záleží na závažnosti zánětu, na závažnosti appendicitidy, na tom, zda došlo k perforaci appendixu, zda došlo k ohraničené nebo dokonce diffusní, rozšířené, perotonitidě, zánětu...

Zdravím,je mi 16let.Sex jsem neměl,ale na na žaludu se mi oběvily červené pupínky,takové jako u dotazu zde.http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/cervene-pupinky-36823. Oběvily se...

Může jít o následek mechanického poranění kůže ( při masturbaci), ev. i kombinaci z kvasinkovou či jinou infekcí, pokud byste nedodržovat 100%hygienu.

Tlak v těhotenství

| Dotaz od: Vanda

Dříve jsem se léčila s vysokým tlakem, ale kvůli těhu mi léky úplně vysadili a v prvním trimestru byl tlak krásný - spíše nízký. Ted se mi zdá, že mi malinko vylezl nahoru, dnes...

Vando! Pokud byste si několikrát naměřila tlak 140/90 nebo vyšší, bylo by třeba navštívit vašeho lékaře. Podle informací uváděných výrobcem přípravky Vitagyn C i Aflovag...

Pharmatex krem

| Dotaz od: Stanislav

Preji pekny den, vim, ze uz o tomto tematu zde bylo napsano mnoho, ale nenasel jsem zde odpoved na jednu vec. U kremu se pise, ze se ma aplikovat opakovane pred kazdym...

Omlouvám se za pozdní odpověď, Váš dotaz se mi zatoulal mezi odpovězené.chápu užít krém v době,kdy již při styku dojde k ejakulaci.celkově spermicidní krémy mají index 2-10...

Nitrooční tlak

| Dotaz od: Alena

Je mi 22 let a chtěla bych se zeptat dneska jsem podstoupila vyšetření pachymetrie a pascal z důvodu podezdření zeleného zákalu vyšli mi nějaké hodnoty, které mi nikdo...

Váš dotaz je vysoce specializovaný, proto, prosím, položte otázku ještě jednou zde: http://www.zeleny-zakal.cz/poradna-lekare a zodpoví vám jej odborník přímo pracující s...

Bolest na pravé straně

| Dotaz od: Marketa

Chci se zeptat,dva měsíce mě bolí na pravé straně a vystřeluje mi to do zad je to taková bodavá bolest,jsem dost unavená,malátná,často je mi na zvracení někdy i zvracím,nemám...

Vaše obtíže jistě bude možné zmírnit,ale nejprve se musí provést řádné celkové vyšetření-bez něj jsou teoretické úvahy k ničemu.Obraťte se,moc prosím,na svého praktického lékaře...

Jaterní testy

| Dotaz od: denisa

Mam 2roky starého syna a ma již od mala problém ze zvýšením jaterních testu .... užíval lek flavobiol je to cca měsíc kdy jsme ho vysadili ... další výsledky měl ohodně zvýšené...

CK znamená enzym kreatinkináza, ale nedá se hodnotit pouze osamoceně, je nutné navštívit lékaře - gastroenterologa, který testy ordinoval, aby posoudit celkové jaterní parametry...

Po hormonální kyretáži

| Dotaz od: Jana

Pane doktore. Před zhruba měsícem jsem vám pokládala dotaz týkající se mého zdravotního stavu (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/hormonalni-kyretaz-35143) Před 3 dny jsem...

Ano, na jeden nebo dva cykly to bude rozumné příjemný den

Hemoroidy

| Dotaz od: Josef Schleiss

Mám už několik let potíže s hemoroidy vnějšími i vnitřními. Kvůli potížím se srdcem (3 infarkty) musím užívat mimo jiné Warfarin. Takže když hemoroidy krvácejí, je to opravdu...

Co se samotných hemoroidů týče, dbejte na opravdu DOSTATEČNÝ přísun vlákniny stravou (zelenina, celozrnné výrobky, i doplňky s vlákninou), hodně pijte nealko nápoje - kvůli...

Bolest kloubů

| Dotaz od: Milan

Níže jsem zkopíroval Vaší odpověď na můj minulý dotaz, na který bych chtěl navázat. K Imunologovi jsem objednán na 28.5., navíc jsem konzultoval problém s Homeopatičkou a začal...

Pokud se bolest kolen stále zhoršuje , doporučovala bych kontaktovat praktického lékaře, který rozhodne zda-li je vhodné akutní ošetření např. na ortopedii, nebo revmatologii...

Moje maminka měla nádor štítné žlázy - nezhoubný a byla jí odebrána, moje sestra nyní jde na operaci s nádorem děložního čípku a moje babička měla rakovinu žaludku a kůže, já...

Hladina TSH je opravu jen velmi lehce zvýšená a mohla by svědčit o počínající poruše funkce štítné žlázy. Skutečně to není nic vážného. Stran vašich ostatních problémů vám...

Zvracející kojenec

| Dotaz od: Lenka

Mám 10 měsíční miminku a dnes odpoledne mi vyzvracela oběd a od té doby vyzrací i čaj. Co jí mám dát pít a popřípadě najíst. Děkuji

V první řadě upozorňuji, že takto akutní problém nevyřešíte přes internet. Naše poradna často neodpovídá ihned, takže se může stát, že odpověď přijde pro Vás pozdě. Pokud dcerka...

Více než 83 000 hlasujících pacientů rozhodlo o vítězi 5. ročníku ankety Lékař roku, pořádaného občanským sdružením Unie pacientů ČR. Výsledky byly slavnostně vyhlášeny 30...  celý článek
Revmatoidní artritida je zánětlivé onemocnění kloubů, které nemocným způsobuje bolest, omezuje je v pohybu a taktéž může vést ke zkrácení života. Jedná se tedy o diagnózu "na...  celý článek
Řada turistů si každoročně z dovolené přiveze nechtěný suvenýr v podobě infekčního onemocnění. Následky přitom mohou být nejen nepříjemné, ale i nebezpečné – někdy to končí c...  celý článek
Odpověď na otázku, který z lékařů je mezi pacienty nejoblíbenější, přinese pátý ročník ankety „Lékař roku“ – tentokrát pro rok 2012. Anketu vyhlašuje Unie pacientů ČR. Toto...  celý článek

Vysledek laboratornich testu krve

| Dotaz od: Renáta

Pani doktorko. Vratila jsem se od lekare s vysledky testu. Vse v normalu, az na anti-TPO >1300 (fT4 11,8, THS 4,160). Citim se dobre, ovsem casto je mi zima. Planuji brzy...

Jedná se o autoimunitní onemocnění štítné žlázy, kde imunitní systém samotný žlázu ničí a zhoršuje její funkci. Těhotenství samotné je výraznou zátěží pro organizmus a takto...

Bolesti páteře

| Dotaz od: miluška

Rok mám bolesti páteře. Dle lékaře VAS celé páteře,mírná skolioza,zvětšená kyfoza,incip.spondyloza,významná dyspl.L kyčle. Protrahované lumbalgie,blokáda P SI skl. Reh...

Vaše sdělení je velmi stručné a otázka není položena jednoznačně. Vrozená dysplazie kýčlí má mnoho podob a mnoho progredujících změn až k těžké artroze. Většinou se řeší...

Má matka od svého lékaře obdržela recept na lék Thogamma oral 600, který není hrazen pojišťovnou. Existuje levnější alternativa k tomuto léku? Děkuji Hátleová

Zřejmě máte na mysli preparát Thiogamma 600, který se užívá k léčbě diabetické polyneuropatie.Na výběr je v podstatě skoro vždy (alternativu mohou představovat např. doplňky...

Prasklý zadní meniskus

| Dotaz od: Vlasta

Je mi 64 let.Mám prasklý zadní meniskus, téměř chybějící chrupavku.Mám dle lékaře a/se na to vykašlat, b/kompromis-injekce, c/operační zásah.Neporadil, mám si vybrat.Poraďte...

Záleží na tom, jak velké obtíže máte a jak Vás limitují v pohybu, na který jste zvyklá. Nelze jednoznačně říci, která varianta je pro Vás nejvhodnější, to musíte skutečně zvážit...

Impulsní oscilometrie

| Dotaz od: Petra

Máme 7 letého syna,který byl od lékaře imunologa a alergologa odeslán na další vyšetření IMPULSNÍ OSCILOMETRII/IOS,R 5Hz,R 20Hz,X 5Hz/prosím Vás o vysvětlení,co toto vyšetření...

Impulzní oscilometrie (IOS) patří mezi novější metody vyšetřování plicních funkcí. Princip je známý již 20 let, ale zavedení do medicínské praxe umožnil až vývoj počítačové...

Prohlídky u gynekologa

| Dotaz od: Monika

Chtěla jsem se zeptat, jaké úkony lékaře patří k běžné a preventivní prohlídce u gynekologa a zda jsou nutné prohlídky UZV a jakým (vnitřním nebo vnějším). Můj lékař např...

! Náplní preventivní prohlídky u gynekologa by mělo být doplnění anamnézy (co je nového ve vašem zdravotním stavu, zda se u blízkých příbuzných neobjevil zhoubný nádor, atd...

Únava, bolest břicha, hlavy...

| Dotaz od: Tatiana

Doufám, že jsem zvolila správného lékaře, ale nevím, kam to zařadit.. už asi 2 měsíce trpím častou únavou, průjmy, bolestí břicha, motá se mi hlava, občas mám pocit na omdlení...

Příčin Vašich potíží může opravdu velmi dlouhá řada. Jak již naznačovala kolegyně v některém z Vašich předchozích dotazů, je potřebné hlavně vyhledat lékaře. Dodávám, že by se...

Vyšetření syna u alergologa

| Dotaz od: Katka

Prosím o radu s následujícím vyjádřením lékaře. Jedná se o alergologické vyšetření syna. Syn je hodně živý a na otázky už sem neměla sil. Vůbec nevím co z toho všeho pro nás...

Vašemu synovi byla prokázána přecitlivělost /alergie / na roztoče , plísně, hraničně pelyněk a hmyzí alergeny/. Při spirometrickém vyšetření byl zachycen dle zprávy mírný stupeň...

Během těhotenství se v těle ženy odehrává mnoho změn, které mohou vyvolat nebo zhoršit určité onemocnění. Tento stav ovlivňuje i glaukom.  celý článek

Tromboza

| Dotaz od: Lenka

Nedávno jsem prodělala flebotrombozu. Nyní užívám Varfarin. U lékaře mě zběžně řekli. že nesmím listovou zeleninu,rajčata,někde jsem vyčetla,že ani zelený čaj. Byla bych ráda...

Účinnost warfarinu snižují potraviny s vysokým obsahem vitamínu K. Jedná se o listovou zeleninu, brokolici, avokádo, zelí, řepkový olej, pažitku, koriandr zelená část, slupky...

Onemocnění žil dolních končetin je nemocí civilizační a objevuje se stále častěji. Nechcete se už dál strachovat o to, jak vypadají vaše nohy?  celý článek

Chlamydie pneumonie

| Dotaz od: ivana

Taky jsem moc ráda ,že mam výborný vztah se svým lékařem. Já jsem se vás ptala zda se dají vyléčit plicní chlamydie. myslím ,že se dá odpovědět zda ano či ne. Prosím tedy znovu...

V poradně jsem Vám ještě neodpovídala, v minlém dotazu píšete, že Vám bylo podezření na chlamydiovou infekci vysloveno pouze na základě vyšetření hladiny protilátek. Diagnostika...

Tehotenstvi

| Dotaz od: Simča

Ctyri mesice se snazime o mimi,je to kratka doba na navstevu lekare?co muzu udelat pro to,aby se to povedlo co nejdrive?dekuji a odpoved

Simčo! Zvláště, pokud jste předtím užívala HAK, může trvat dlouhé měsíce, nežli si Vaše tělo zase najde svůj přirozený menstruační cyklus. Pravděpodobnost početí zvýšíte tím...

I poslední ovečka přešla už přes lávku, a vy pořád ne a ne "zabrat"? Pokud máte potíže se spánkem, které už nějakou tu dobu trvají, obraťte se na lékaře. Poradíme vám na jakého.  celý článek

Vyšetření - kolonoskopie

| Dotaz od: Sylvie

Chtěla bych se informovat zda mohu při tomto vyšetření lékaře požádat o anestezii. Slyšela jsem, že v některých nemocnicích to není problém ? Mám na to právo ? Děkuji za odpověď

Ano jistě, je to o domluvě lékaře a pacienta (vždy se ptejte předem), pokud odmítnou, ptejte se na jejich důvody a hledejte potom pracoviště jiné, kde budou vstřícnější. Celková...

Homocystein

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat zda mohu požádat obvodního lékaře o odběr krve na určení hladiny homocysteinu, když otec zemřel na infarkt před 50. rokem života? Děkuji

Hyperhomocysteinemie byla prokázána jako nezávislý rizikový faktor cévních onemocnění i některých dalších chorob, Váš dotaz má tedy logiku. Sám nemám zkušenosti s odběrem krve...

Přetahování předkožky

| Dotaz od: Hanka

Můj tříletý syn má problém s přichycením předkožky..zpráva lékaře(v corona glandis zcela drobné,nezuvažné synechie)-ponecháno.I přes každodenní koupání,přetahování,se nám...

Řešením jsou trpělivé, velmi opatrné a dlouhodobé pokusy o pomalé přetahování předkožky, ty ji jistě postupně uvolní i bez nutnosti uvolňování sondičkou nebo jednorázovým...

Medrol

| Dotaz od: Veronika

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to od Vas opravdu nehezke, nekoho takhle odsuzovat, aniz by jste vedela podrobnosti. Bylo mi receno, ze...

Plně si uvědomuji, že jsem neznala podrobnosti, ale nebezpečí je opravdu dost vysoké, vy jste se nevyjádřila přesně a proto jsem reagovala, jak jsem reagovala. Omlouvám se vám...

Tumor marker

| Dotaz od: helena

Jelikož mám stále zdravotní problémy, zajímalo by mě, zda lze zažádat a u jakého lékaře o odběr na tumor marker děkuji, s pozdravem Helena

Nepíšete, jaké problémy máte a o jakou oblast se jedná, proto vám nemohu poradit blíže.Tumor markery se odebírají na vysoce specializovaném pracovišti až při podezření na...

Střevní záněty – Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida – jsou chronická onemocnění, která vyžadují celoživotní léčbu. Problémem ale někdy bývá špatná spolupráce pacientů s...  celý článek

HPV

| Dotaz od: Lucie

Uz 2 roky se snazim otehotnet a kdyz jsem konecne zacla navstevovat lekare kvuli umelemu oplodneni vysla my cytologie č.5 lekar me poslal na konizaci.Před tydnem prisli vysledky...

Jistě je dobré podrobit se výkonu na čípku - trachelektomie. /CIN3 znamenají poměrně pokročilé změny - spíše možnosti, že by mohla rakovina vzniknout - takovému stavu se říká...

Kyselina močová

| Dotaz od: ludmila

Mám dotaz,navštěvuji ur.lékaře který mi zjistil kyselinu močovou,dostala jsem léky cyprofloxacin-teva500mg.při nichž se nesmí mléko a jiné mléčné výrobky,dále nesmím maso ani...

Ludmilko. Trochu jste si to popletla- ciprofloxacin je antibiotikum a váš lékař Vám ho předepsal nejspíč kůli nějakému zánětu v těle. Kyselina močová se běžně v lidském těle...

Nemůže-li pár počít dítě a vyzkoušel-li již všechny "zaručené" rady, většinou přichází na řadu lékařské vyšetření. To se kromě klasických metod skládá i ze speciálních vyšetření  celý článek

Prosím pomozte

| Dotaz od: simpi

Chtela bych se zetat jaká je maximální doba do které se musím navrátit od lékaře domů?Byla jsem na kontrole u lékaře a než jsem se dostala domů přišla mi kontrola od...

Domnívám se, že žádná "maximální doba" na cestu domů stanovena není, že Vás kontrolor České správy sociálního zabezpečení nezastihl doma, doložíte potvrzením od lékaře...

Kyčelní kloub

| Dotaz od: Lukáš

Je mi 22let(futsalista) a u lékaře mi bylo zjištěto že mám začínající Dysplazii kyčel. Nebylo mi řečeno jaké léky brát atd.,aby se to zlepšilo. Prosím o radu (cvičení,léky,další...

Dasplazie kyčelního kloubu znamená nedostatečné vyvinutí tohoto kloubu, většinou je to problém již v kojeneckém věku ( jistě víte, že malé děti chodí na kontroly "kyčlí...

Dlouholetá nespavost

| Dotaz od: Lenka

Paní doktorko, prosím o radu a doporučení konkrétního lékaře, který se zabývá chronickou nespavostí. Jsem již v takovém stadiu, kdy mi nezabírají ani léky na spaní (Stilnox...

Lenko. Trpíte poruchou spánku dlouhou dobu, léčila jste se u různých lékařů, špatně reagujete na léky - to je jistě vážná situace a chápu, jak to pro Vás může být zničující...

Každému diagnostickému závěru předchází nejprve správný odběr anamnézy -osobních dat, předchorobí a ostatních údajů, ze kterých je možné vycházet.  celý článek

Beh s nadvahou

| Dotaz od: bara

Jsem zena, 26 let, mam 90 kg a rada beham, prosim sportovniho lekare zdali by mi mohl sdelit svuj nazor jestli si tim ublizuji kloubum a za dvacet let to treba poznam. mam...

K takové radě bych Vás musel vidět a vyšetřit. každý kilogram navíc je samozřejmě pro zátěž během nevýhodný, ale jednoznačně nemohu doporučit pouze běh na betonu, ten není...

Poukaz na brýle a výměna skel

| Dotaz od: Krouža

Chtěl bych se zeptat jak dlouho platí poukaz na brýle od očního lékaře a zda se něco doplácí při výměně skel na větší dioptrie, nebo to hradí celé pojišťovna. Děkuji za odpověď.

Poukaz na brýle platí jeden měsíc od data jeho vystavení. Úhrada pojišťovny pokrývá vždy jen základní minerální sklo bez povrchových úprav. To se ale v dnešní době již...

Neurologie výklad pojmu

| Dotaz od: Vlasta

Dcerka trpí epilepsii a ve zprávě od lékaře (neurologa) se jí opakuje pojem nadále symetrie v šorr. Bohužel nemůžu nikde nic najít. Můžu poprosit o vysvětlení. Děkuji Vlasta

Takto vytrženo z kontextu se to těžko vysvětluje, ale nejspíše to znamená "symetrie v šlachově-okosticových reflexech". Neboli reflexy, které se vyklepávají kladívkem...

V roce 2009 se po celém světě rozšířila tzv. prasečí chřipka. Světová zdravotnická organizace vyhlásila pandemický stav a doporučila zemím severní polokoule zahájit preventivní...  celý článek

Prosím, přeložte mi zprávu od lékaře, ať porozumím, co mi vlastně je: ko s výsl. MR LS:med. he di L4/5 7,6mm, sek. spinální stenosa na 9,9mm subj trvají lagoiritace do L5 1.dx...

Jedná se o relativně drobný výhřez ploténky v oblasti mezi 4. a 5. berením obratlem. V důsledku změn máte zúžený míšní kanál v relativně stále ještě dobré šíři 9,9 mm. Subj...

Vykašlávání krve

| Dotaz od: Nelly

Přejdu hned k věci, dnes jsem byl u praktického lékaře, s tím že už nějakou dobu vykašlávám krev, není ji moc, vždy jen trochu a tam mi řekli, že se jedná o nějakou prasklou...

Nelly, děkuji Vám za dotaz. Jak dlouho pozorujete uvedené potíže? Co znamená "není ji moc"? Je to čistá krev, nebo hleny s příměsí krve /"žilky krve"/? Jak často se objevuje...

Diagnóza

| Dotaz od: Monika

Byla jsem u rehabilitačního lékaře s trvajícími bolestmi zad a jako diagnózu mi napsal: Lumbalgie při funkč.blokádách v terénu mírné hypermobility a sval.dysbalance. Prosím o...

Lumbalgie jsou bolesti bederní páteře. Blokáda je omezení pohybu v kloubu. Funkční znamená, že blokáda není způsobena poškozením kloubu, ale je následkem špatného pohybu nebo...

Blokáda žeber

| Dotaz od: Jitka

Po vyšetření u mého lékaře mi bylo sděleno, že mám blokádu žeber. Zajímalo by mě, zda to může mít nějaký vliv na možnost otěhotnět. A dále by mě zajímalo, zda se to může srovnat...

Blokáda žeber se sama nespraví, cvičením můžete zmírnit intenzitu potíží, napětí svalů v oblasti. VŽDY JE V SOUVISLOSTI S PORUCHOU STATIKY PÁNVE a ta má opět ve 100 procentech...

Do ordinace očního lékaře by si měl pacient k vyšetření přinést brýle, pokud je nosí, a nezapomenout na seznam léků, které pravidelně užívá. Následující vyšetření patří k těm, s...  celý článek

Zvýšený cholesterol

| Dotaz od: Katka

Byli jsme s mamkou i sestrou u nového obvodního lékaře a z vyšetření krve paní doktorka zjistila mně (23) a mamce(49) "nepatrně zvýšený cholesterol", zatímco sestře nikoli...

Katko, i když u většiny lidí platí, že vysoký cholesterol je způsoben hlavně špatným stravováním a nedostatkem fyzické aktivity, jsou i lidé jinak štíhlí a aktivní, kteří...

Ortopedie

| Dotaz od: a.horáčková

Již několik let mám problém se spadlou klenbou na nohách. Nosím na doporučení lékaře ortopedické vložky udělané na míru, přesto nohy v okolí nártů a prstů stále velmi bolí. Při...

Porušená klenba nožní může způsobovat bolesti a léčba vložkami je správná. Obstřik pomůže od bolesti, ovšem na čas a jistě již není zcela bez rizika, i když je to výkon malý...

Endometrióza, léčba

| Dotaz od: Monika

Paní Doktorko měla bych dotaz byla jsem u lékaře a byla mi zjištěna endometrióza ve vaječníku chtěla bych vědět jestli to jde odstranit děkuji

Ano, je možná konzervativní léčba,v krajním případě je možná i léčba operační,rozhodně je to řešitelné. Příjemný den

Test CRP

| Dotaz od: Růžena

Mám prosbu,lze u dětského lékaře si vyžádat doporučení na test CRL,vzhledem k tomu,že vnuk hodně marodí s infekcí horních cest dýchacích a neustále dostává pouze sirupy.Kolik...

Pravděpodobně máte na mysli CRP. Tento test je u každého lékaře hrazen jinou částkou, někteří lékaři si jej dokonce ani proplácet nenechávají. Ve většině případů se však setkáte...

Bolest krku +závrať

| Dotaz od: Helena

Od pátku mám pohmožděný krk. V pondělí jsem byla u lékaře - předepsány léky Aulin - potěchto lecích je mi ale špatně, tak jsem je na radu lékaře vysadila. Ted beru ibalgin proti...

Nevím, co je to pohmožděný krk, zda se jednalo o úraz, pád, nebo dopravní nehodu. Zde dochází ke zvláštnímu poranění měkkých struktur krční pateře a šíje, kde je třeba nosit...

Bolest ramene

| Dotaz od: Denisa

Chci se zeptat. Něco přes týden mne bolí rameno, u lékaře mi řekli, že jsou to znaky impingementu. Mohu se zeptat o co přesně jde? S ramenem nemohu moc hýbat - skoro ho...

Impingement značí v podstatě slovo zarážka. Je zde překážka , která upažení a pohyb hlavice kosti pažní brání a to zúženým prostorem pod nadpažkem. Příčinou zúžení je celá...

Problem

| Dotaz od: pepa

Už měsíc mě bolí v krku/mandle. Ucpaný nos mám 2 měsíce. Byl jsem u lekaře a výtěr sem měl v pořádku, nevíte cím by to mohlo být?? Je mi 18 let

Pepo! Zkusil bych konsultovat (jiného) ORL specialistu. Pokud Vám nepomohou kliničtí lékaři, vyhledejte lékaře celostní (holistické) medicíny.

Operace šilhání

| Dotaz od: jitka

Dceři bude v říjnu 5 let a už 2 roky řešíme s očním lékařem šilhání. Brýlemi se vada nespravila. Odeslal nás na vyšetření do Plzně kde jsme objednaný v listopadu a že po...

Nevím, ve které nemocnici bude zákrok probíhat, jsou různé postupy a přístupy, které se liší oddělení od oddělení. Bohužel laserem se tato operace dělat nedá, operují se totiž...

Podivna angina

| Dotaz od: Petra

Před týdnem jsem byla nucena vyhledat lékaře, kvůli velmi nepříjemné bolesti v krku i při polykání, nauzei, silné bolesti hlavy, zimnici a teplotě kolísavé mezi 38,5 a 38,7°C....

Je mi líto,že jste si dala práci s velmi pečlivým líčením celé situace,historie Vaší nemoci-a já Vás "odbydu".Jenže-.jako praktické lékařce mi v této situaci nic jiného...

Prosím o radu. Při návštěvě zubního lékaře se mi začne zvedat žaludek, krátce po tom, co otevřu pusu. Tento problém mám zvláště, když zubař vyšetřuje zadní zuby. Rovněž jsem si...

Informujte o tomto lékaře před výkonem a on může zvolit příslušný typ anestezie a event. na určitý pokyn, který si domluvíte, může udělat ve výkonu přestávky, abyste nemusela...

Bradavice

| Dotaz od: Honzza

Rád bych se zeptal na názor dalšího lékaře, případně se dozvěděl o dalším postupu. Problém se týká bradavice na plosce LDK (pokud dovolíte, zkusím psát trochu odborněji...

Zdá se, že jste vyzkoušel vše a vždy došlo k recidivě. Léčba bradavic může být někdy velmi svízelná. Verrumal patří již mezi silně účinkující lék, obsahuje cytostatikum...

Bulka na pánevní kosti

| Dotaz od: Hospy

Navštívil jsem praktického lékaře, a ten mě poslal k ortopedovi a tam mám jít až za měsic. Mám výrustek velký 7-7-8 cm na pánevní kosti . Rostl mi asi 8 let. Zdravotně jsem...

Jasnou odpověď ohledně charakteru výrůstku dá pouze histologické vyšetření. Nicméně, pokud Vám výrůstek rostl 8 let a jste zcela zdráv, s velkou pravděpodobností je nezhoubný a...

Mám už nějakou dobu problem s loupanim penisu na žaludu.U lékaře jsem stim ještě nebyl ale mám to v plánu.Dale samovolny výtok maleho množstvi žluté tekutiny.A pálení při močeni...

Co nejdříve navštivte urologa nebo kožaře. Jedná se zřejmě o zánět močové trubice a možná jde o pohlavně přenosnou infekci.

Zvraceni po Euthyroxu i Letroxu

| Dotaz od: Michaela

Pred par lety jsem se dozvedela ze mam snizenou funkci stitne zlazy, navstivila lekare a ten mi po vysetreni napsal Euthyrox bohuzel mi po nem bylo hure nez nez nej a vetsinou...

Ano, nějaké alternativy léčby ještě existují Osobně jsem toho názoru, že byste alespoň jedenkrát ročně měla zajít na kontrolu a pokud se bude porucha funkce štítné žlázy...

Bolesti břicha

| Dotaz od: pavel

Před asi dvěma měsíci jsem byl u lékaře s bolestmi břicha.Bolest se vyskytuje asi 10 cm napravo i nalevo od pupku(Po silnějším zatlačení).chirurg mi diagnostikoval pupeční kýlu...

Pavle, k poslání na CT by musel mít praktik nějaký závažný důvod - CT v případě podezření na kýlu při negativním ultrazvukovém nálezu může i něco dalšího odkrýt. Kýla může i...

Prosím o radu zda navštívit lékaře nebo ne. Již týden trpím výtoky tvarohového vzhledu. Problém mám také při pohlavním styku s manželem, kdy pociťuji strašné pálení. Jinak...

Bude se pravděpodobně jednat o kvasinkové onemocnění, poraďte se v lékárně, je celá řada volně prodejných léku na tyto potíže a bylo by vhodné, kdyby antimykotickou mast...

Těhotenství

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko. Dostala jsem menstruaci se zpožděním 26 dnů. Je možné u lékaře zjistit zda se jednalo jen o zpoždění menstruace nebo o samovolný potrat ? Děkuji za odpověď.

Zjistit se to dá, např. dle hladiny hCG. Běžně se toto vyšetření ale v takovém případě neprovádí.

Klíšťata

| Dotaz od: Magda

Slyšela jsem názor jednoho lékaře, že pokud se člověk setkal za život s větším množstvím přisátých klíšťat , vlastně získal proti nim přirozenou imunitu .Je toto pravda? Za svůj...

Bohužel opakované přisátí klíštěte Vám nezajistí ochranu proti infekcím přenášenou klíšťaty. Proti klíťové encephalitide je možné se dát očkovat, proti lymské boreliose zatím ne...

Výtok v těhotenství

| Dotaz od: Jitka

Už od začátku těhotenství (nyní 18. tt) mě trápí hustý bílý výtok (lékařem mi bylo řečeno, že v těhotenství je to běžné), který nesvědí, nepálí ani nezapáchá. Nyní se mi výtok...

Jak říkal váš lékař, je pravda, že výtoky jsou v těhotenství běžné. Pokud bude doprovázen svěděním či bolestmi, je vhodné lékaře navštívit. Pokud však obtíže nebudete mít, není...

20 kg na nárt a palec

| Dotaz od: Martin

Chci se zeptat jestli bych měl navštívit lékaře,spadl mi na nohu 20 kg železný kotouč z výšky asi 1,5 m , na nártu a palci mi vznikl docela velký otok a na palci jsou podlitiny...

Určitě navštivte co nejdříve lékaře na chirurgii - lze i přes víkend ve větší nemocnicic, mají pohotovostní služby /s největší pravděpodobností máte zlomeny nějaké kůstky a i...

Horečky

| Dotaz od: Lenka

Už třetí den mám horečky 39, vcera jsem byla u lékaře a dostala jsem agmentin, protože mám nález na levé plíci. Doktor mě upozorňoval,že antibiotika zaberou až tak třetí den...

Paralen je vynikající lék,ale musí se dobře dávkovat-jednorázová dávka pro dospělého člověka nad 50 kg jsou 2 tbl,můžete brát 3-4 krát denně.Je ale nutné výrazně hradit ztráty...

DIAGNOZA EEG

| Dotaz od: abof

Pane doktore můžete mi vysvětlit co mi vlastně je? Zde je zpráva od lékaře:EEG vyšetření:Abnormní graf pro příměs vysokých ostrých theta F bilat.na normálním pozadí.Na EEG EP...

Na EEg máte nález, který může korelovat s diagnosou epilepsie. Zda můžete řídit auto či ne, záleží ovšem hlavně na vašich potížích, které neuvádíte. nemůžu se tedy blíže k...

Jsem ve 33.tt a bojím se následujícího vyšetření u lékaře, neboť jsem mluvila se 3 maminkami z mého okolí a ty do 24 hodin po prohlídce porodily, i když měly plánovaný termín...

Aleno. Plánované prohlídky v těhotenství bych rozhodně neodkládal ani nerušil. Jenom pravidelné kontroly Vaším porodníkem Vám a Vašemu miminku zajišťují nejlepší péči. Dotaz na...

Dýchání - doktor

| Dotaz od: Radek

Čtu o nemoci plic a CHOPN, ale nikde jsem se nedočel, u jakého lékaře se dají zjistit příčiny. Pocituji únavu, bolest na hrudi zadýchávání a ucpaný nos. U obvodní vše v pořádku...

CHOPN je častěji nemocí kuřáků a lidí, co pracují v rizikovém a prašném prostředí, projevuje se kašlem, vykašlávaním, pocitem dušností a pískáním na průduškách, spirometricky...

Markery

| Dotaz od: Jiřina

Prosím o vysvětlení markrů. Taťka (70) přišel od lékaře s informací, že má zvýšené nádorové markry (norma 7, on má hodotu 25). Znamená to nutně rakovinu? Na kontrolní odběry má...

Nádorové markery nejsou specifické pro rakovinu, jsou zvýšeny i u jiných onemocnění, proto ta další kontrola, kde se sleduje hladina markerů spolu s dalšími parametry a výsledky...

Polykání léků dítětem

| Dotaz od: Jindřiška

Dcera, 4 roky je stále nemocná a na radu lékaře bychom měli užívat APO.CURENZYM. Jsou to kapsle v ochraném obalu, který nerozpustí žaludeční kyselé šťávy a vstřebává se vlastně...

Capsle obshuje rostlinné enzymy, které by se v kyselém prostředí žaludku znehodnotily. Obal capsle je chrání , aby mohly v nepoškezém stavu projít do tenkého střeva. Pokud tedy...

Menisk

| Dotaz od: Lenka

Protoze ziji v italii a nerozumim co rikaji tak sem zvolila lekare pres internet. (Spadla jsem ze schodu pred 4tydny,koleno mam stale natecene a nedovedu ho vyrovnat,tak ze spim...

Je třeba ujasnit, co lékař myslí malou lezí, tedy poškozením, mediálního menisku. Tuto situaci by vám měl upřesnit. Většinou se ale tyto stavy řeší nevelkou artroskopií...

Včera jsem byl u zubního lékaře který mi dělal rengenový snímek zubů. Večer jsem zjistil že na mé hlavě se za uchem (na stejné straně kde bylo rengenováno) vytvořila boulička...

Uvedená boulička s RTG nejspíš nesouvisí. Takto se může projevovat hlavně jakýkoli podkožní zánět nebo aterom (nezhoubný tukový nádorek). Doporučuji vyhledat Vašeho lékaře nebo...

Slbost, brnění, poruchy dýchání

| Dotaz od: Hausotterová Hana

.. Už několikrát jsem byla u lékaře na různých testech od krevních po vyšetření žaludku, ale podle všeho jsem zdravá, jenže já se tak opravdu necítím. Už si někdy připadám jako...

Popsané obtíže mohou plynout například z poruchy postavení páteře (pak mohou být utlačované nervy, což může způsobovat brnění, může být znesnadněno dýchání, což sníží přívod...

Děda

| Dotaz od: alena

Děkuji Vám za odpověď,ale z ošetřujícím lékařem jsme mluvili a bohužel s prominutím ten ani nevěděl co říká.Když jsme se ho ptali jestli ví na co jsou ty léky a jaké mají než...

I tak je ale dobré zjistit, na jaké obtíže byly ty léky dědečkovi předepsány. Ošetřující lékař by měl být schopen alespoň Vám sdělit, proč k dědečkovi volali psychiatra. Pokud...

Bolest spánků

| Dotaz od: Radka

Trápí mě velmi silné bolesti ve spáncíh,které jsou velmi citlivé na dotek.Od lékaře jsem dostala léky na zkoušku,protože si se mnou neví rady.Před tím mi na vyšetření řekl,že...

"bolesti ve spáncích citlivé na dotek" je velmi obecný popis. Podle něj nelze určit, proč bolesti máte. Může se takto projevovat migréna, můžete mít obtíže v oblasti uší a hlavy...

Syfilis

| Dotaz od: kateřina

Chtěla bych se zeptat zda se můžu nechat vyšetřit na syfilis u praktického lékaře nebo gynekologa ke kterému mám důvěru. Děkuju za opověď

Ano, na vyšetření protilátek proti syfilis vás může odeslat i praktický lékař i gynekolog i kožní lékař.

Kolonoskopie

| Dotaz od: Jana

Dostala jsem od praktického lékaře doporučení ke kolonoskopie, ale od známých jsem slyšela, že je toto vyšetření velmi bolestivé, ale že se dá podstoupit i v úplné narkoze, je...

Vážená slečno/paní Jano, koloskopické vyšetření se z důvodu spolupráce vyšetřovaného s vyšetřovaným provádí většinou bez celkové anestézie; v indikovaných případech se o...

Zajímá mě váš názor na postup lékaře při podezření na streptokokovou angínu. Měla jsem horečku 39 C, zbytnělé mandle, čepy na mandlích. Lékař se mi podíval do krku a napsal...

Žádný předepsaný postup na léčbu angíny není stanoven. Nicméně platí obecné pravidlo, že se začíná méně širokospektrými antibiotiky a v případě neúspěchu se volí antibiotika...

Loupe se kůže v uších

| Dotaz od: dagmar

Už více jak rok se mi loupe kůže v uších a uši přitom svědí. Navštívila jsem lékaře ORL, který mi řekl, že je to normální, že je to způsobeno suchým prostředím nebo klimatizací...

Vzhledem k době trvání stavu je jistě vhodná konsultace dermatologa, nepovažuji za vhodné radit Vám takto na dálku "naslepo" nějaká mazání. Potíže mohou být dány tzv...

Chtela bych Vás poprosit o přeložení zpávy od lékaře. Je v ní spousta cizíxh slov co neznám :-(. Přetrvává téměř symetrická dislokace obou hemisfér mozečku ventrálně s mírnou...

Bohužel vám zatím nepomohu, informace ve vašem dotazu je silně zmatená a hlavně neúplná - proto zkuste podorobněji napsat, jaké máte obtíže, proč jste absolvovala vyšetření a...

Struma nedosa I.dx

| Dotaz od: Dagmar

Dcera má problém se štítnou žlázou. Tady jsou údaje od lékaře a prosím o přeložení do češtiny. TSh 12,8 fT4 13,4 TPOAb 91,3 PL 7,5ml LL5,3ml PL echostruktura je...

Nález ukazuje z laboratorních hodnot sníženou funkci štítné žlázy, která je na ultrazvuku zvětšená (označení struma) a její struktura není jednolitá, ale má v sobě uzly (to je...

Nimesil a jeho bezpečnost

| Dotaz od: Dorka

Omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil granule k snížení teplot a bolesti kloubů. Když jesm si chtěla vzít první dávku léku, hledala jsem v...

Dorko! Na dálku se mi to velmi špatně posuzuje, nemám dostatek informací. Lékař měl jistě dobrý důvod, proč lék předepsal. Nimesil patří do skupiny nesteroidních...

Jsem těhotná, mimi plánované, ale kvůli dovolené a posunu menses jsem od lékaře koncem září dostala balení Norethisteronu. Bala jsem po dobu 12 dní 2 tbl. denně. Předtím jsem...

Noresthisteron je gestagen-hormon, který se ve velkém množství produkuje v graviditě.gestagenní preparáty se podávají i v graviditě v 1.trimestru k udržení těhotenství (pokud je...

Masturbace

| Dotaz od: Jakub

Už je mi 15 ,ale jsem kostně ale i tam dole podle lékaře asi o 2 a půl roku (chodím na endokronologii),ale stálě se bojím masturbovat bojím se ,že me to bude bolet:(Myslíte ,že...

Mastrurbace nebolí a nevadí v žádném věku, přečtěte si, prosím, nějaké informace o tomto způsobu sebeukájení (např. zde: http://www.sexualne.cz/masturbace ) a nedejte na...

Přeložení zpravy

| Dotaz od: Marek

Prosím vás, jestli by jste mi přeložila zprávu od lékaře, protože nevím, jak na tom jsem z lékařského hlediska. Zprava od lékaře je v dokumentační fotografii.

Zpráva se mi nepodařila zvětšit, a z malé jsem pochopila, že jste minulý březen podstoupil operaci nádoru na mozku. Od té doby chodíte na pravidelná vyšetření. Magnetická...

Noční probouzení

| Dotaz od: Majka

Mám půlroční dcerku, kterou jsem začala vedle plného kojení na doporučení lékaře přikrmovat. Vzhledem k tomu, že se často budila v noci hlady, začala jsem přikrmovat rýžovou...

Zelenina i ovoce samozřejmě může v bříšku kvasit, tvoří se plyny a to vede k bolestem, neklidu a potřebě říhat či plynatosti. Doporučuji omezit konzumaci těchto potravin např...

Důležité

| Dotaz od: Verča

Měla bych dotaz. Už to trvá dva roky, ještě jsem u lékaře nebyla, protože musím studovat. Domnívám se, že mám chronickou apendicitidu. Někdy mě doslova píchá v pravém dolním...

Odpvěděla jste si sama - pouze vyšetřením u lékaře (na chirurgii) se může vaše domněnka bud potvrdit nebo vyvrátit - proto chirurga navštivte. Jistě si i při náročném studiu...

Menzes

| Dotaz od: mica

,dnes jsem dostala u lékaře orgametril brát ho mám 16-25den,jen nevím jestli ho mám brát takhle každý měsíc?.Děkuji za odpověd.mica

Ano, každý měsíc vždy v druhé polovině cyklu - nevím, kdy vám řekl pan doktor kontrolu, raději si o termín zavolejte nebo jděte na kontrolu, až se bude blížit konec balení léku...

Otěhotnění

| Dotaz od: Lucie

S přítelem se na radu lékaře snažíme o miminko. Bylo mi v prosinci na ultrazvuku sděleno, že mám plodné dny abychom se o to pokoušeli. poslední menstruaci jsem měla 14.12.2010...

Nevím vlastně, jaké vysvětlení a pomoc požadujete....pokusím se: pokud jste měla cystu do 6cm, nic se neděje a dokonce se po otěhotnění může stratit, jde ale projev určité...

Náhrada léku

| Dotaz od: josef

Manželce byl jejím ošetřujícím lékařem vystaven recept na lék DERIN který dluohodobě užívá. V lékárně ale dostala jako náhradu za tento lék Questax 200mg. Je opravdu totožný s...

Ano jde o stejný lék (v lékárně Vám mohou nahradit lék jen stejným od jiného výrobce a také pouze, pokud s tím souhlasíte - jiný ale nemusí mít aktuálně na skladě a musí ho...

Mám už spoustu let (co pamatuju) problém. Už jsem s tím párkrát byla u lékaře, ale v čekárně mě vždycky zachvátí panika (že to je něco vážnýho) a raději odejdu. Mám problém s...

Nikolo! Ničeho se nebojte. V žádném případě si nemyslím, že se jedná o nějakou vzácnou závažnou nemoc. Příčinou vašich potíží by ale mohla být například zvýšená činnost štítné...

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: