???

Hezký den, před týdnem jsme v rodině všichni onemocněli. Silný průduškový kašel, první 3 dny horečka, bolest těla. Do toho přišel víkend a k lékaři jsme šli až po něm. Z poslechu lékařka usoudila, že se jedná o zánět průdušek a nasadila antibiotika. Již třetí den užívám Zinnat 500 mg, 1 tbl./12 hod a Erdomed . Obrovsky ošklivý kašel se zlepšil, záchvat mám jen párkrát denně a téměř už nevykašlávám hleny. Co mne ale zarazilo je, že mne již více jak den pálí v krku a mám čpění v nose, jako na očekávanou rýmu. Tyto projevy mám vždy jako prvotní projev např. nachlazení a tak mne to nyní překvapilo. Doktorku mám na dovolené a nevím, jestli si můžu k těm lékům vzít něco na potlačení pálení v krku a počáteční rýmě? Nemůžu mít k těm průduškám ještě nějakou další nemoc - virozu, angínu nebo tak něco??? Je to normální? Pořád mám ještě zvýšenou teplotu, jsem dušná a pokašlávám. Děkuji za odpovědi!!! Miklíková

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jaroslavo! Vzhledem k tomu, že užíváte antibiotika je nepravděpodobné, že by u vás nyní došlo k rozvoji angíny. Spíše se bude jednat o virový zánět hltanu a rýmu, které zánět průdušek doprovázejí. Kupte si v lékarně pastilky do krku, pokud se u vás rozvine rýma případně i nosní kapky. Vzájemného ovlivnění s antibiotiky se obávat nemusíte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: