Akutní zánět močového měchyře

Dobry den rada bych se zeptala co mam delat když už my lékař napsaluž třetí léky. 1.Triprim 2.Zanocin 3. Nitrofurantoin retard. Ty první jsem dojedla a ty druhý taky, ty třetí jim třetí den a už mám ošklivý bolavý kašel. Nerada bych panu doktorovi křivdila ale vubec se my nelíbí že mam už druhy antibiotika a ten Nitrofurantoin mam naměsic a pak si mam dojít pro další. A ještě do toho mě začal trápit ten kašel. Předem děkuji za váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všechna tři antibiotika jsou účinná na infekce močových cest. Pokud je infekce úpornější, jako je tomu zřejmě u Vás, tj.nedaří se infekci rychle zvládnout (některé bakterie se drží "zuby nehty", a to i když se podají antibiotika, která jsou dle testů citlivosti (provádějí se z moči odebrané do sterilní zkumavky) na přítomné bakterie účinná), je běžné, že se postupně předepíše více druhů antibiotik. Nitrofurantoin dlouhodobě se předepisuje při úporných nebo závažnějších infekcích, kde je potřeba dlouhodobě likvidovat přítomné bakterie (pozn. Neléčená dlouhodobá, tj.měsíce a roky trvající infekce MC, může vést k trvalému poškození ledvin a dokonce i k jejich selhání, proto je snaha infekce se určitě zbavit - někteří pacienti užívají antibiotika i roky). Kašel s močovou infekcí vůbec nemusí souviset - to, že užíváte antibiotika, Vás nechrání před virovými infekcemi (a virové infekce dýchacích cest se běžně kašlem projevují) a před infekcemi, na která daná antibiotika neúčinkují (pozn. furantoin obvykle není účinný na infekce dýchacích cest). Pokud Vás kašel hodně trápí, nechejte se prohlédnout u Vašeho lékaře (jinak, než se k lékaři dostanete, také můžete zkusit některý z volně prodejných léků proti kašli - v lékárně Vám podle typu kašle poradí vhodný lék; jinak také můžete zkusit čaj proti kašli a koneckonců i čaj nebo podpůrné léky proti močovým infekcím). Váš lékař Vám také podrobněji vysvětlí, proč máte již třetí antibiotika na infekcí močových cest a proč máte užívat furantoin dlouhodobě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: