Apendix

Dobrý den Před 10ti dny jsem podstoupila operaci apendixu , v pondělí mi byly vytažené stehy , jizvu mám v pravém podbříšku.Jenže doma jim oc namáhám , bohužel jinak to nejde. Jizva den po vytažení začala svědit , pálit a od vrchu lehce oteka a ztvrdla , citlivost se mi dostala až k pupíku , citlivost bych popsala jako při dotknutí tváře po umrtvení zubu . Pupík svědí, při námaze mi ztuhne.Mám lehčí zácpu a nadýmám se, jídlo relativně dodržuji. Mám strach že se mi tam udělá kýla.Je to možné? a jak ji poznám?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko. Především byste měla mít po operaci klid a dát čas všem tkáním, aby se vpořádku zahojily. Někdy to trvá od 2 do 3 měsíců! Fyzická námaha tedy vůbec není na místě a jediné, co tím riskujete, jsou komplikace, kterých se zcela oprávněně obáváte. Vámi popisované potíže mohou být infekční komplikací, pooperačním otokem či ještě nevstřebaným hematomem, spíše nepravděpodobně pak rozvíjející se kýlou v jizvě. Můžete k tomu mít příznaky jako bolest v ráně, teploty včetně poruchy pasáže, které nakonec popisujete. Každopádně to je natolik specifické, že není možné komplikaci určit takto virtuálně. Proto Vám doporučuji návštěvu Vašeho ošetřujícího lékaře a absolutní klidový režim! Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Články: Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Tento problém čas od času...
Evokované potenciály
Články: Evokované potenciály
Evokované potenciály (EP...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Články: První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Užívání antikoncepce může...
Potíže s bolavým uchem řešte okamžitě. Zánět může ohrozit sluch
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: