Bakterialni zanet

Dobry den, moje dcera (35) se snazi delsi dobu otehotnet, na podzim zacala trpet bakterialnim zanetem pochvy (B streptococcus), lecenym antibiotiky (amoxicilin).. Po ukonceni cyklu antibiotik otehotnela, ale plod se behem 3 tydnu prestal vyvijet a potratila asi v patem tydnu. Pri testu bylo zjisteno, ze bakterialni infekce je opet nebo stale jeste pritomna. Dalsi kurs stejnych antibiotik, test opet pozitivni a treti davka antibiotik jineho typu (Azitromycine 500) vubec zanet nevylecila. Takze se nemuze momentalne pokouset otehotnet. Je mozne, ze tento zanet zpusobil potrat a jaka by mohla byt pricina neustupujiciho zanetu ? Jaky postup lecby byste doporucili? Dekuji, Jana

Odpověď odborníka:

Je potřeba vyšetření včetně kultivace a citlivosti,ale pravděpodobnost že by zánět pochvy sám o sobě způsobil potrat je malá, bylo by potřeba hledat i jinou příčinu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: