Barvení vlasů

Dobrý den, je vhodné při kojení barvení vlasů a melír? Je možné, že by látky obsažené v barvě nebo odbarvovači mohly projít do mateřského mléka a uškodit dítěti? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průnik látek z barvy do kůže je minimální, to, že by běžné použití barvy na vlasy poškodilo dítě je spíš mýtus. Doporučuje se používat ochranné rukavice, nemít barvu na vlasech delší dobu než je v návodu a pod...Osobně si ale myslím, že denně se běžne setkáváme s chemickými látkami v jídle, kosmetice a pod... (což tedy není ideální) takže jednoho barvení vlasů se bát nemusíte. Hezký den.

MUDr. Monika Prachárová
MUDr. Monika Prachárová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Klinika pediatrie a neonatológie, Fakultná nemocnica Trenčín

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: