Bile carky na dasnich ii

Dobry den, nedavno jsem Vam zaslal dotaz s identickym predmetem (zodpovezen Dr. Stuchlikem). Chtel bych jenom doplnit, ze foto jsem zel nemohl udelat, protoze postizena tkan je primo v kontaktu se zadnimi hornimi zubama a pristup je tam omezen. Chcet sem je nemom zeptat, jestli je to spise alergicka reakce na material ktery pouzil lekar na odstraneni kamene, nebo spise reakce na tlak. Proteze jeden bily flek s mirnym zdurenim je ve tvaru polokoule jakoby presne opisovala zrcadko, ktere lekar pouzil na odtazeni sliznice. Jinek stav se po tydnu pomalu lepsi ale porad jsou bile flicky a carky patrne (ted jenom pod silnym svetlem). Chcel bych se tedy zeptat jestli to muzu take lecit antihistaminiky a za jak dlouho dojde zcela k zhojeni sliznice. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedomnívám se, že by se podle Vašeho popisu jednalo o alergickou reakci, ta se totiž na sliznici spíše než bílými čárkami projevuje začervenáním a zduřením tkáně. Spíše se jedná o zesílené odlučování (výměnu) povrchových epitelových buněk jako reakce na ošetření. Antihistaminika tedy nepomohou, pro urychlení hojení můžete popužít například mast Solcoseryl nebo Mundisal. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: