Bíle flíčky na zádech, bolest svalů, teplota

Dobrý den paní doktorko. Chtěl bych se zeptat, v září se mi objevyly bílé flíčky na zádech. Zhruba po 2 měsících se začalo objevovat více problémů. Začaly mě bolet svaly na rukou, pak se přidala vnitřní teplota, horkost na obličeji a začal jsem se potit jak v noci tak i při zátěži. Doktorka mi předepsala na ty flíčky betrafen a zhruba po 14 dnech pomalu mizí. Pak se přidala bolest na prsou k blíž k ruce až podpaží, po několika dnech se objevil bílý povlak na jazyku, který při kouření nebo žvýkačce pálí. Aby toho nebylo málo, tak se přidalo i pálení třísel a šlo to až na stehna dolů ke kolenům, za ně a dolů. K tomu při sexu, ale spíš po něm, pálí špička penisu a druhý den se ozvou zase třísla. Žádný červený flíček na něm nemám. Než ty problémy začaly, tak partnerce při orální sexu ne do vyvrcholení se druhý den objevyl menší bolák na zadní straně rtu, ale za dva dny zmizel a nebolel. Občas už i partnerku při sexu pálí spodek. Byl jsem u obvodního lékaře, kde mi brali vzorek krve z prstu proti zánětlivým infekcím a do 2 minut byly hodnoty 8, což je v pořádku prý. Chtěl bych se zeptat, jestli tyto problémy mohou být vlivem mého chování, když jsem měl sex. poměr před třičtvrtě rokem s jinou osobou a prosím, o co by mohlo jít. Ještě když jsem měl ten poměr, tak za pár dní neboli týdnu jsem dostal chřipku s průjmem a vysoké teploty, na pár dní se objevyla vyrážka u levého prsa, ale ta zmizla po pár dnech, jestli to nemohlo zapříčinit teploty nevím, po čtyrech dnech vše přestalo. Vyléčil jsem to paralenem, musím říct, že chřipku dostali i další lidi v práci se stejnými problémy a ta paní taky byla nemocná, ale angínu asi měla. Prosím poradďte mi, o co by mohlo jít. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příznaky které popisujete odpovídají poměrně těžké plísňové infekci (a to jak v ústech, zevním genitálu i kůži). Kromě toho únava a pocení a chřipkovité příznaky naznačují možnost celkového onemocnění. Obvodní lékařka by Vám měla udělat základní vyšetření krve, vyšetření na HIV (i vzhledem k náhodnému sexuálnímu styku) a případně Vás odeslat k vyšetření na infekční kliniku - bylo by dobré toto vyšetření provést co nejdříve.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x