Bolest

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém mojí mámy. Je jí 45 a už 10 let trpí bolestmi kyčle. Vždy tak jednou za rok jí začne bolet ani neví, jestli kyčel, ale bolest jí vystřeluje do půlky stehna, prý jako by jí tam něco tahalo. Nemůže chodit, vytočit nohu, v noci se nemůže ani přetočit v posteli. Vždy tak po měsíci jí to přejde. Ke svému lékaři už jít nechce, protože jí vždy dá jen léky na bolest. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Kýčelní kloubje třeba vyšetřit, provést rtg snímek kýčle, ale i rtg snímek bederní pateře. Někdy se totiž potíže z bederní pateře a z kýčle kombinují. U kýčle, což podle popisu je pravděpodobnější může bolest být způsobena zhoršením počínající artrozy, v kloubu se může vyskytnout i tělísko právě ze změněné kloubní chrupavky. Po jeho překonání se stav může upravit. Kontrola u lékaře s následnou léčbou je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest hyždě | Od: jan ČERNY | 1.4.2015 09:21
dobry den. je mi 56let.mam problémy se zady,v
poslední době mi bolí levy hýždovy sval.až někdy
do nohy.léky mam jen na bolest.díky za odpověd
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Létejte bezpečně i s onemocněním srdce
Články: Létejte bezpečně i s onemocněním srdce
Chtěli byste někam letět...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Tajemství chemoterapie
Články: Tajemství chemoterapie
Rakovina – slovo, které v...
Na bolesti hlavy platí změna jídelníčku i homeopatika
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: