Bolest

Dobrý den, mám levostraně skoliózu, výrustky na hrudní i krční páteři. Už asi 4 roky se mi neustále motá hlava, závratě, nevolnosti, pocity propadání se. Od hrudní páteře cítím tlak, který se těžko popisuje, stoupá až do hlavy, následuje velká únava a tlak do očí. Mívám poruchy vidění (mžitky) pak následuje zvracení. CT hlavy nic neukázalo. Přes veškerou rehabilitaci, maséže a cvičení, stav přetrvává. Neurologicky v pořádku. Lékař mě propustil s tím, že neví proč to páteř dělá. Medikace: rivotril. Prosím o radu...Děkuji

Odpověď odborníka:

Degenerativní změny pateře , navíc při poruše statiky pateře jsou ve věku nad 50 let časté. Dosti často jsou poruchy rovnováhy právě způsobeny těmito poruchami. Příčiny jsou v poruchách v meziobratlových kloubech, artrosa kloubů, změny v šíři kanálu pateřního, změny na ploténkách mezi obratli a změny v ose pateře. Bylo by na místě vyšetření dokončit a to vyšetřením kromě neurologie i vyšetřením maggnetickou rezonancí, která ukáže stav i měkkých tkání v oblasti krční pateře, vlivu degenerativních změn nejen na výstupy mišních nervů z pateře , ale i na změny plotének. Vliv na míchu v těchto místech. Obraťte se na svého ortopeda a podle výsledků další potřebná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x