Bolest břicha

Dobrý den, jsem 8 měs. po porodu dvojčetného těhotenství. V minulosti jsem z důvodu krvácivé stolice, bolesti v břichu, zácpy, prodělala 2x kolonoskopické vyšetření a 1x gastroskopické s výsledkem: Heliobacter pyroli v žaludku, zánět v konečníku, dráždivý tračník. Tyto potíže naprosto odezněky asi pře 3 lety, pouze mne trápila častější plynatost. Nyní mám asi 3 týdny stěhovavou bolest břicha -zejména ale v pravé části břicha (podbřišek a výše), velkou plynatost, častou řídkou stolici (asi 5x za den). Zánět slepého střeva byl vyloučen po odběru krve, na ultrazvuku byla zjištěna bloudivá ledvina v pravém podbřišku. Trápí mne také bolesti zad v bederní, mezilopatkové i krční páteři (krční páteř jsem měla před pár dny silně zablokovanou). Chtěla bych znát Váš názor, zda příčina mých obtíží bude podle Vás spíše dráždivý tračník či zda by je mohla způsobovat bloudivá ledvina či namáhaná páteř. S dvojčátky není lehké absolvovat řadu vyšetření a než bych znovu podstoupila kolonoskopii, ráda bych zkusila nějaké volně prodejné medikamenty, abych vyloučila, zda se nejedná opravdu jen o dráždivý tračník. Můžete mi nějaké doporučit? Dále bych se chtěla zeptat zda jsou volně prodejné testy na zjištění okultního krvácení směrodatné pro zjištění karcinomu tlustého střeva.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez podrobného vyšetření lze obtížně na příčinu usuzovat a nasazování volně prodejných léčiv místo cílené léčby bych také příliš nedoporučovala. Volně prodejné testy na OK jsou vhodnou orientační metodou.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x