Bolest břicha od zad?

Dobrý den pane doktore (paní doktorko), ráda bych znala Váš názor na věc. Před měsícem jsem byla hospitalizována pro bolesti pravého podbřišku na 2 dny v nemocnici, kde mi pro vyloučení slepého střeva a problémy s moč. měchýřem byl proveden rozbor krve a moči - obojí v pořádku, bez známek zánětu, dále UZ břicha - v pořádku, následně jsem byla ambulantně na kontrole ještě u svého gynekologa - vše v pořádku. Bylo mi řečeno, že příčina může být v páteři - nejprve se problém sváděl na problém s pravým iliopsoasem, na který jsem měla psány i dříve rehabilitace, jelikož jsem měla problémy při chůzi, delší zátěži atd. Dnes, paní doktorka rehabilitační mi prováděla kontrolu a narazila na to, že mám asi naraženou kostrč, která při jejím určitém pohmatu byla velmi citlivá a bolestivá (nicméně normálně mě nebolí). Minulou zimu se mi totiž podařilo ukázkově uklouznout na chodníku a dosednout právě přímo na kostrč. Bolesti po 14ti dnech tenkrát ustoupily a dále jsem věc neřešila. Nyní mám psané rhb na kostrč pro narovnání, protože paní doktorka myslí, že to je asi příčina výše zmiňovaných obtíží s podbříšky. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je tedy možné, že bolest od svalu či kostrče se projevila jako možný slepák? Dále bych ráda poznamenala, že i nyní občas cítím tlak v pravém podbříšku, ne tedy tak intenzívní, při delší chůzi i v oblasti pravé kyčle. Nyní nově citím i trochu pálivou bolest i v levém podbříšku (ne pravidelně, občas, často je závislá na poloze zad a většinou rychle odezní)... Vyšetření moče, krve a UZ břicha jsou k dnešnímu datu stará měsíc, gynekologické vyšetření (proveden vnitřní ultrazvuk) starý k dnešnímu datu 3 týdny... Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

I když reflexní odezvy jsou velmi komplikované a různorodé, spíše méně se bolest v břiše objevuje od kostrče, ale není vyloučena. Spíše bych pomýšlel na možnost bolestí z oblastí přechodu mezi hrudní a bederní pateří. Tam b\xh zaměřil pozornost i případné další vyšetření Co se týče kostrče, objevují se zde po úraze , ale i bez úrazu kloubní blokády, které právě na rehabilitaci se dají manipulací uvolnit. Postup vašeho léčení tedy vidím jako plně odpovídající.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
?? | Od: Kesina | 11.7.2013 13:36
Dobrý den,
jak to tedy dopadlo?? Mám obdobný problém...
děkuji za info
reagovat
re:?? Problém | Od: Ainhoa | 7.12.2013 10:17
Dobrý den, mám velmi podobný problém. Jak to tedy u vás dopadlo?
Děkuji za odpověď
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: