Bolest chodidla

Dobrý den, chtěl bych Vás touto cestou požádat o radu. Už nevím kam bych měl zajít,před 3 měsíci jsem si podvrtnul levé hlezno,vazy neb.potrhány,sádrová fix.mi byla po 3 týdnech sundána pro zánět žil,jsem stále léčen na tromb.sval.větví warfarinem,už asi měsíc cítím drásoty jen v postiženém kotníku,po chůzi větší a mírně bolestivé,ortoped mi řekl že zvuky nemám poslouchat,určítě to není zvuk šlachy ale spíše kosti,nikdy jsem s nohou potíže neměl,rtg mi sice provedeno bylo ale před 2 měsíci,to jsem takové potíže neměl.ke všemu mě začíná bolet na té samé noze chodidlo,klenba od paty až k palci,nejde po ránu vůbec chodit.mám pocit že mě v ordinaci nikdo neposlouchá,jen se ptají pořád dookola,to byl úraz pracovní že? tak jestli mi nemůžete poradit,když jsem tak zdraví,co dělat s potížemi..děkuji

Odpověď odborníka:

Jednalo se zřejmě o těžší distorzi, podvrtnutí, jak píšete s porušením vazů hlezna.. Bolest by měla dávno odeznít. V současnosti je zřejmě v popředí doléčení zánětu žil. Domnívám se, že by bylo na místě provést kontrolní snímek hlezna z několika projekcí nebo dokonce CT, aby se nejednalo o zlomeninu, která byla malá, ale nebyla ozřejmena. Další možnosti je projev počínající artrozy hlezna. Teprve dále pomýšlíme na možné jiné příčiny, plochá noha, entezopatie, úponové bolesti v úponu šlach a nervů. neuralgie nervů nohy. Vhodná i pohybová léčba na rehabilitací s měkkými technikami, a vířivkou. Dále dle výsledků vyšetření. Léčbu určitě poněkud komplikuje současný zánět hlub. žil a terapie Warfarinem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x