Bolest čtyřhlavého svalu stehenního

Dobrý den, prosím o Váš názor, případně radu. Přibližně 8 měsíců bolest čtyřhlavého svalu stehenního ve střední části i blíž k pánvi (zepředu i z boku). Pobolívání v tříslech. Jde o postižení měkkých částí (svalů, šlach), nebo se tak může projevovat kyčelní kloub? Pravidelně a dlouhodobě sportující šedesátník. K úrazu nedošlo, patrně z přetížení. Dřepy nevadí. Pohyb ze svahu dolů ano. Po dvou, třech až pěti dnech klidu dojde téměř k vymizení potíží. V průběhu oněch 8mi měsíců došlo dvakrát k úplnému vymizení bolesti i při zátěži, ale pak opět dochází k recidivě. Předem děkuji za Váš čas. S pozdravem Vladimír Tesař

Odpověď odborníka:

V omto věku a po přetížení se objeví bolest, která vystřeluje zčásti ze změn v kýčelním kloubu, známky artrozy kyčelního kloubu, a také z degenerativnívh změn bederní pateře. Na místě je vyšetření a to klinické na ortopedické ambulanci, vyšetření stavu a hybnosti zmíněných kloubů, rtg vyšetření a snížení zátěže a přeléčení na rehabilitafci, kde by mělo být doporučeno vhodné cvičení k relaxaci , ale současně nácviku posílení stabilizačního svalstva bederní pateře, pletence pánevního a a posílení čtyřhlavého stehenního svalu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: