Bolest hlavy

je mi 26 let a asi tak půl roku trpím bolestí hlavy.V lékařské zprávě stojí : lehce abnormní záznam se smíšeným ložiskem FT vlevo.Objektivně : Lucidní,orientovaný,hlava poklepově nebolestivá,na MN nález norm. HKK : bez deformit,síla a tonus sval. přim.,ršo sym., bez pyramidové či rebel. sympt.taktilní čití uvádí nepor. páteř normálně konfigurovaná,klony volné,nebolestivé, DKK : sval. síla a tunus symetrické,přiměřeně, PF a DF bez oslabení ršo sym. výbavné,Lassegue bilat. negat. čití neporušené. Stoj a chůze neporušeny.Meningeální není. Oční : bez patologie. Skelet klenby lební bez patologických změn. Sella je přiměřené velikosti. C páteř - jemná dx konvexita, vyrovnaná krční lordoza. Meziobratlové prostory přiměřené šíře

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho dotazu lze říci, že máte normální neurologický nález, lehký nález na krční páteři a ložisko na EEG, které ovšem nemusí nic znamenat, pokud nemáte klinické příznaky epilepsie. Bolest hlavy příznakem epilepsie není. Pokud je na EEG ložisko, asi by bylo podle mého názoru vhodné zobrazovací vyšetření mozku.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina prostaty: řešení počátečního stadia má více podob
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba mění k lepšímu i osudy českých pacientů
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Nebojte se kolonoskopie!
Články: Nebojte se kolonoskopie!
Kolonoskopické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: