Bolest hlavy a další obtíže

Dobrý den! je to od května co se mi začali oběvovat neustálá bolest hlavy,hlava se mě točila,na omdlítí,špatně od žaludku trpím na nízký tlak tak 70/50 tak jsem si myslela že je to od tlaku ale problémy neustupovali hlavně bolest hlavy tak jsem šla k obvodní doktorce a ta mě poslala na neurologii kde mě vyšetřili a poslali na CT mozku cituji nález ze sptávy:CT mozku nativní-bez patol.ložiskových změn,komorový systém i SAP štíhlé,bez přesunu středočárových struktur a dále mi napsali CT nález vhodný konzultovat na ORL cituji ze zprávy-Polypodně formovaný slizniční lem při spodině levé sfenoidální dutiny,pravá sfenoid.,obě frontální dutinyi ethmoid.Sklípky volnéě vzdušné maxilární dutiny nezachycenyk jsem zašla na ORL kde mi udělali RTG dutin a napsali cituji RTG PND-čelní volné vzdušné AH bilat polosyte pristrene se slizničními lemy a tam mi napsali sprej Tafen ale bolesti hlavy trvali dál a spíš to bylo horší,hlava mě bolela v oblasti čela,bolelo mě jedno oko,pocit ucpané jedné nosní dírky ale rímu nemám,a bolest dásní předních zubůtak mi napsal ATB po ATB ke zlepšení nedošlo tak mi dal opět nějaké kapky ale stav furt stejný takm jsem opět šla na ORL kde mi napsali opět ATB Cefzil 500mg po 12 hod-po 3 dnech mi bylo lépe ted mě hlava v oblasti čela nebolí,oko nebolí,dásně také nebolí ale co mi zustalo bolí mě v oblasti spánků spíš cítím takový tlak ve spancích a tuhnutí líček,brnění a pocit ucpané jedné dírky nosní ale rímu nemám,stav na omdlítí,špatně od žaludku na zvracení a pak se začnu třepat joko když bych měla zimnici ale zima mi neni je to takový třes těla a pak je mi lepší tento stav se mi oběvuje tak 5x do měsíca.Chci se zeptat na ty výsledky toho CT a RTG dutin co jsem vám psala? ajestli třeba doktoři nemohli na ct a rtg přehlídnůt nějaký nádor?mám strach že mám v dutinách nějaký nádor a oni to nepoznali.jinak jsem byla na interním vyšetření srdíčko atd-vše vpořátku,Zubní-také vpořátku,Alergokologie také vpořátku,gynda vpořátku,žaludek gastro vyšetřšní tam mi zjistili helokobaktera byl přeléčen ale mám neustálí pociot hladu sním velký oběd a za 20 min mám hlad jako bych nic nejedla musí pořát pojidat jinak je mi špatně od žaludku,odběry krve také vpořátku jen málo železa tak se chci zeptata jestli nemůže jít o něco vážného třeba nádor nebo rakovinu?děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádor na CT mozku ani na RTG dutin popsán nebyl, rakovina je silně nepravděpdobná, té bych se nebála. Jako původ obtíží připadá podle mého názoru v úvahu (vzhledem k tomu, co jste vyjmenovala jako v pořádku) borrelioza, snížená funkce štítné žlázy a ještě krátkozrakost nebo jiná porucha vidění, případně stále nedoléčená infekce v oblasti vedlejších nosních dutin (polypy v dutině kosti klínové, jinak byl nález CT i VDN v pořádku) a vertebrogenní botíže (obtíže plynoucí z poruchy postavení obratlů a okolního svaltstva, hlavně co se týče krční páteře). Pozn. Uvedené obtíže mohou být způsobeny i samotným přechodným snížením krevního tlaku (hlavně při rychlém přechodu z lehu do stoje může tlak přechodně rychle klesnout) a hladověním - ? Je otázka, co je podle Vás velký oběd. Podle mne je to předkrm, polévka, hlavní jídlo a zákusek, přičemž polévka 250 ml, hlavní jídlo 250 gramů. Měla byste jíst 5 x denně, se zastoupením všech druhů potravy (ovoce, zelenia, bílkoviny, obilniny, tuky, voda). Také nedostatek tekutin a vhodné skladby vitamínů a minerálů vč.stopových prvků se na obtížích může podílet (měla byste vypít denně alespoň litr a půl tekutin včetně ovoce, zeleniny a polévek; tím byste měla získat i vitamíny, minerály a stopové prvky v dostatečném množství).

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest hlavy a jine potize | Od: Helena | 12.4.2011 22:37
Dobrý den reaguji na članek o bolesti hlavy v přispevku od Hanky. Přitel má stejný problem už přes měsíc ho bolí neustále hlava,hned se mu uděla nevolno a zvrací...nemůže se pořádně najíst. Byli jsme u neurologa, ale nic mu neřekl. Poté jsme šli na magnetickou rezonanci a výsledky přišli v tomto znění, cituji: Slizniční hyperlazie v levé maxilární, obou sfenoidálních dutinách a v etmoidálních sklípcích.
Jako laici si to neumíme vysvětli. Jelikož jsme oba už zoufalí a doktoři nám nesdělili nic co s tím máme dělat, budu ráda když mi na tento příspevek odpovíte. Děkuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: