Bolest hrudní páteře a žeber

Dobrý den. Před čtyřmi měsíci mě začala poprvé bolet hrudní páteř ve výšce těsně pod lopatkamil a zakončení žeber pod prsy. Bolest se stupňovala až do ostrého bodání v páteři, pak začala ustupovat. Za pár týdnů se to opakovalo. Při vystupňování jsem cítila nesnesitelné bodání v páteři i při běžném malém pohybu. Bolí to i v klidu v noci. Neurolog mi píchl obstřik a dal lék na uvolnění svalstva. Poté úleva, cvičení a téměř vymizení potíží. Ale za další dva týdny je vše zpět. Obvodní lékařka me poslala na fyzioterapii se zatuhlými zády. Při první návštěvě mi terapeut silou polupal všechny obratle, nyní bude prý uvolňovat a učit cviky. Jedná se o správnou diagnózu? Nikdo mě neposlal na rtg ani jiné vyšetření. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je sice pravděpodobné, že léčba správně bude. byť Váš popis, že fyzioterapeut silou uvolnil páteř není zrovna pro správnou léčbu pozitivní přívlastek. To neznamená, že by však musela léčba být nepsrávná. Pokud máte přes 45 let a potíže jako popisujete, pak buď musí být fyzioterapeut významně a přiměřeně opatrný v léčbě, čili ne silou( možná Vám to však pouze takto připadalo) a určitě by na počátku mělo být rtg vyšetření. To ale opravdu neznamená, že za předpokladu správně aplikovaná" aktivní fyzioterapie" není možno vyčkat prvních výsledků léčby a rtg udělat s malým odstupem.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: