Bolest kloubu? ukazováčkupravé ruky

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prozbou o radu neboť už nevím kudy kam. Je to již cca 4tý měsíc co mne bolí prst pravé ruky - netuším zda to je kloub a nebo někde maličko víš. Nejprve jsem si myslela,že by mohla být natažená nějaká šlacha,ale ani přes mazání mastmi a braním protizánětlivých léků, které mi posléze napsala obvodní lékařka problémy neustoupily. Základní odběry krve nic neprokázaly. Po návštěvě u revmatologa sem opět dostala jen léky od bolesti a rtg, však kontrola až za 3 měsíce :-(. Prst mi nikterak nenatíká, někdy bolí více, někdy méně, však někdy opravdu dost, hlavně když e třeba někde nechtěně bouchnu, to bych vyletěla z kůže. Neřekla bych ani, že po lécích od bolesti bolest nějak ustoupí. Bohužel je téměř nemožné mít ruku v klidu neboť celý denpracuji na počítači, koupila jsem si podložku, aby zápěstí bylo ve stejn výši. Teď sem si zkoušela nechat prst zatejpovat, ale ani to nepomáhá :-( Však někdy mne po odpočinku prst nebolí a jindy se vzbudím a cítím jej. Jiné prsty mne nebolí, jen mi začalo loupání v kloubech těla, to jsem řešila na ortopedii, ale pan doktor mi řekl, že s tím by to nemělo mít nic společného, že to mi spíš měkne chrupavka a tím to loupání,tak jsem dostala doplněk stravy. Nevím na koho se obrátit či jak si pomoct, je to dost nepříjemné a popravdě už se začínám trošku strachovat, aby se mi to nerozjelo v něco horšího..kór tím jak vyšetření se odkládají až nadobu celkem dalekou,když bolí teď a už dlouho :-( předem Vám moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Začal bych pozpátku Vaší zprávy a předně Vás uklidnil, že se zjevně nic nepodcenilo a pokud se jedná o jeden prst a nikoliv více kloubů, nemyslím si, že by se jednalo o nějaké systémové onemocnění, které by se "rozjelo". Jinak Vám touto virtuální formou nedovedu v tomto případě příliš poradit, protože si Vaše trápení nutně vyžaduje fyzický kontakt. Může se jednat o dlouhodobě přetěžovanou šlachu či kloubní pouzdro při práci na počítači. Někdy také stačí mikrotrauma k tomu, aby některý z malých kloubů prstů na ruce reagoval otokem a bolestivým zánětem, který může přetrvávat delší dobu. Pokud Vás viděl revmatolog, máte hotový rentgenový snímek a laboratoř byla normální, myslel bych si, že se Váš stav po čase upraví. Jestliže je na vině chronické přetěžování, pak jste ergonomickou klávesnicí udělala první správný krok. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: