Bolest kolene

Dobrý den, asi před týdnem se mi objevila bolest kolene u pravé nohy. Bolest se dostaví vždy zpravidla večer, když delší dobu sedím. Přes den mě žádná bolest netrápí. S každým následujícím večerem je bolest o něco horší. Zpočátku stačilo, že jsem nohu natáhla nebo se prošla a bolest okamžitě zmizela. Nyní ale když mne koleno začne bolet, tak ta bolest odchází pomaleji. Když to zkouším rozchodit, tak ji stále po několik minut cítím, než zmizí.

Odpověď odborníka:

U mladých lidí je třeba pomýšlet na chondropatii, bolest a stav, který vychází z přetížené kloubní chrupavky. Nezralá kloubní chrupavka je náchylná ke změně lýtkové výměny, která se projeví jejím otokem, mohou se objevit velmi jemné rozvláknění a většinou se jedná o přetížení jemné dosud nezralé chrupavky. V tom směru šetření kolena nejméně 3 týdny. Postupná zátěž a rehabilitace. Nelze ale vyloučit i entezopatii v oblasti úponu vazu nebo svalu rovněž při přetížení a to v oblasti kolenního kloubu.Přetížením úpon vazu nebo šlachy na kost reaguje nevelkým nemikrobním zánětem a bolestí. Abychom stavy odlišili a mohli tak správně léčit je třeba ortopedické vyšetření kolen spolu s rtg kolena a dalšími vyšetřovacími postupy. Takže kromě šetření kolena, jen krátkodobě aplikace Ibalginu nezbytné řádné ortopedické vyšetření a dále dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Vyšetření prsu
Články: Vyšetření prsu
Vyšetření prsu je základní...
Jaký vliv má alkohol na krevní cukr? Odpovídá MUDr. Jana Urbanová
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: