Bolest kolene při určité zátěži

Dobrý den. Mám již přes rok problémy s levým kolenem. Počátek bolesti vznikl při sportu minulý rok v listopadu. Žádný otok, jen slabé lupnutí a následná bolest. Palčivá bolest v oblasti celého středu kolene, která mi brání v jakémkoliv použití dané nohy, při větší zátěži kolene (přenesení váhy na jednu nohu, jakýkoliv skok z výšky, jízda na kole, při chůzi do schodů za použití té dotyčné nohy, v práci jelikož mám fyzicky namáhavější práci na různé výstupy apod). Při intenzivním dřepování nebo jen špatné došlápnutí nohy. Zajímavé je, že například při běhu mě koleno nebolí. Byl jsem již u dvou ortopedů a jeden mi sdělil, že je to pouze podrážděná čéška a doporučil mne na rehabilitace. To mi ovšem přišlo zvláštní a proto jsem neprodleně navštívil dalšího ortopeda. Po fyzickém ohledání poraněného kolene usoudil, že se nejedná o meniskus ani vazy, na mé vyžádání mě ovšem poslal na rentgen a ultrazvuk, kde bohužel zjistili jen lehké podmáčení bočního vnitřního vazu kolene a podotýkám MOŽNÁ bych mohl mít prý nějakým způsobem "pochroumanou" chrupavku. Závěrečná diagnostika byla taková, že mám zůstat v klidu, dostal jsem nějaké prášky proti bolesti v podobě prášku do vody a ortézu, kterou mám nosit jen při "zátěži". Jestli se to prý nezlepší tak že se to bude řešit elektroléčbou či něco takového. Jsem proto znovu na pochybách, jestli se nejedená úplně o jiný problém a zda není jediné řešení můj problém prozkoumat laparoskopicky? Opravdu si už nevím rady a hlavně bolest neustává, tudíž jakákoliv běžná aktivita je pro mě v podstatě pasé. Byl bych velmi rád, kdyby jste mi dokázal poradit alespoň vy, jak to řešit dál. Ještě podotknu, že jsem cca 10 let hrál aktivně hokej a nikdy jsem neměl sebemenší problémy. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle vašehio popisu by se mohlo jednat o poškození menisku kolena. Pokud jste byl již vyšetřen a proveden rtg kolena, léčba zatím bez účinku , bylo by na místě vyšetření kolena magnetickou rezonancí, která zobrazí měkké struktury kolena a stav ujasní. Podle výsledku je artroskopické vyšetření a ošetření zřejmě na místě. Následná rehabilitace. Obraťte se na svého ortopeda s touto žádostí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: