Bolest kolenního kloubu

Pane doktore, jsem vystrašená jak malá holka. V práci na mě padla prázdná bedna a uhodila těsně pod čéšku, hodně to v tu chvíli bolelo, šla jem k lékaři, kde jsem dostala žádanku na chirurgii, podle rtg jsem prý v pořádku, ale otok je setrvalý a nemizí, mírně pod kolenem, ale nad kolenem je to větší, ale přes čéšku to nejde, ta je pořád viditelná, mám to už asi 3 týdny, teď v pátek mě čeká ortopedie a já se moc bojím toho, co mi pan doktor řekne, měl by jste pro mě nějakou radu na uklidnění? Četla jsem zde i o punkci kolene, ale mě to už nebolí, funguju normálně, koleno ohýbám bez bolestí tak už jsem z toho blázen. Popřípadě jak dlouho se ještě po případné punkci marodí a jaký je postup léčby? Děkuji předem za odpověd. Klára

Odpověď odborníka:

Kláro, jistě bude vhodné provedení ortopedického vyšetření, jak píšete, kolenní kloub oteklý máte. Ortoped zjistí, zda je v kloubu nápln a případně provede punkci, ničeho se nebojte, po punkci můžete ihned chodit a nijak Vás toto ošetření nelimituje. Zkuste postižený kloub ledovat, klidně přes utěrku položit pytlík s mraženou zeleninou, případně namazat nějakým analgetickým gelem volně prodejným v lékárně. Dodržujte klidový režim, nesportujte, nohu zbytečně nezatěžujte. S pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: