Bolest ledviny při užívání prášků na vysoký tlak

Nedávno mi byly předepsány prášky na vysoký tlak Nebilet a obvodní doktorkou mi byly po týdnu užívání změněny za jiné, jménem Ramipril Actavis 2,5. Prášky na tlak používám krátce, cca jen tři týdny, ale od začátku používání mne bolí pravá ledvina. Dle testů moči nemám v ledvině žádný zánět, ani nepociťuji žádné jiné obtíže, kromě té bolesti pravé ledviny, která mi vystřeluje do zad. V minulosti jsem si prodělala více zánětů na pravou ledvinu, ale bolest momentálně pociťuji od začátků užívání již zmiňovaných léků.

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Evo, bolesti v oblasti ledvin nejsou uvedeny mezi nežádoucími účinky ramiprilu. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem nebo nefrologem na podrobnějších vyšetřeních krve a moče, případně vyšetření ledvin ultrazvukem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: