Bolest levého ramene

Dobrý den Je mi 18 let. Před rokem a půl jsem závodně plaval a začal posilovat s činkami. V té době začala bolest levého ramene na UZV mi zjistili prosáknutí rotátorové manžety. Jiný doktor mi zase říkal, že jsou to úpony ke svalům. Přestal jsem posilovat i plavat, bolest do půl roku ustoupila, ale měl jsem zranění kotníku, a proto jsem chodil s berlemi, bolest ramene se z důvodu berlí vrátila a od té doby mě to pořád bolí. Byl jsem již všude možně u lékařů i na rehabilitacích (laser, ultrazvuk, magnety), ale vůbec nic mi ani trochu nepomohlo. Asi před měsícem mi zjistili boreliózu, měl jsem antibiotika a před týdnem jsem byl opět na testech na boreliózu které už byly negativní. Rameno jsem zkoušel trochu rozcvičit různými cviky, ale ani to mi nepomohlo. Někdy mě ta tupá bolest budí ze spaní. Před týdnem jsem byl na kontrole u ortopeda, při UZV mi zjistil, že obě ramena jsou v pořádku (stejné), ale levé mě pořád šíleně bolí. Už nevím co mám dělat. Nevíte co by mi mohlo pomoci? Předem děkuji za odpověď. Michal

Odpověď odborníka:

Patrně se skutečně jednalo o entezopatii, úponovou bolest v oblasti ramene po přetížení ramene. Navíc se do stavu vmísila borrelioza, která se na potížích s klouby rovněž podílí. To, že jsou testy na protilátky borrelia negativní bohužel ještě neznamená,že bolest ustane ihned. Doporučuji ještě kontrolu na revmatologii, provedení odběru a vyšetření testů revmat. aktivity. Je vhodné rameno nepřetěžovat, postupně posilovat, cvičit s ramenem v bazénu a bylo by vhodné absolvovat pobyt u mře s lehkým plaváním a vhodným působvením mořské vody alespoň po dobu 2 týdnů. Jinak podle okamžitého nálezu váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Antibiotika astma nevyléčí
Články: Antibiotika astma nevyléčí
Astmatický záchvat může mít...
Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Články: Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Zdraví a správná funkce...
Nebojte se vysazení antikoncepce
Články: Nebojte se vysazení antikoncepce
Budu mít problém otěhotnět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: