Bolest páteře

Zdravím, prosím o radu. Jsem od července 2013 po úraze páteře a patních kostí. Konkrétně jsem měl zlomeninu obratle L1 a tříštivé zlomeniny obou pat po pádu z výšky. Levé chodidlo je do dneška furt oteklé v úrovni kotníků a omezená hybnost přetrvala, v oblasti zad zas prožívám bolesti každé ráno, když vstávám. Chci se zeptat, zda-li je to po takové době normální, nebo jestli bych s tím měl něco dělat. Děkuji za odpověď. Petr

Odpověď odborníka:

Popsal jste poranění nesmírně málo. Zlomeniny obou patních kostí jsou závažnou zlomeninou a většina z pacientů jimi postižených končí na př. ve Švýcarsku v inv. důchodu. U nás tomu tak není, ale i tak mají pocienti řadu potíží. Záleží na zhojení zlomeniny, způsobu léčení, přípdném typu operace. Potíž s patami je nutně čekat minimálně 1 rok, a to při řízené delší rehabilitaci. Na pateři záleží, zda se jednalo o poranění těla obratle, nebo jeho výběžku, na stupni defromace. I tyto potíže ódeznívají pomalu. U všech zlomenin se musí nejdříve vytvořit svalek, ten se musí zkonsolidovat a postupně kost podle nových poměrů přestavět. To vše je spojeno s potížemi Jinak podrobněji váš ortoped neno přesněji položená otázka.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: