Bolest po rehabilitaci.

Dobrý den,obracím se na vás z dotazem,již delší dobu trpím na bolest zad mezi lopatkami,která směřuje pod levou lopatkou až do pasu,po přečtení rad tady,jsem se objednala k soukromé fyzioterapeutce. Byla sem u ní dvakrát,po prvé ruznými tahy,cviky,tlaky pracovala na mé páteři,asi dva dny sem po návštěvě brečela bolestí,po té se to vrátilo asi do intenzity bolesti před rehabilitací,měla sem přijít přesně po týdnu,řekla sem,že nemám pocit nijak valného účinku,jen pokývala hlavou a že se dnes zaměří na nápravu žeber. Následovala hodina cviků,ukonů atd.po aplikaci sem měla pocit že je mi lépe,ale po uplynutí několika dnů,které byli hodně bolestivé,mám opět pocit,že vše tak jak bylo,na další kontrolu mám jít až za tři týdny,a to sem se spíše zeptala já,jestli mám dorazit. Paní fyzioterapeutka se tvářila,jako kdyby mě už nemělo ani nic bolet a další návštěva nebyla ani nutná. Ráda bych se zeptala,za jak dlouho by měla asi přijít aspon nějaká uleva po rehabilitaci,snažím se doma i cvičit,ruzná protahování atd.,ale stále žádná uleva,už sem ztoho zoufalá. Předem moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouhé dvě návštěvy u fyzioterapeutky nestačí. Vaše potíže trvají řadu měsíců a nikdo vás během dvou terapií nezbaví úplně bolestí. Rehabilitace musí být dlouhodobá a musíte v ní být aktivní zejména vy, to znamená, pravidelně doma cvičit dle pokynů fyzioterapeutky. Někdy se na začátku terapie může stát, že se potíže rozbouří, tím, že vaše tělo není zvyklé na toto cvičení. Efekt se dostaví později, až po několika cvičeních. Nelze odhadnout, kdy se budete cítit lépe, efekt je vždy individuální. Záleží i na vašich denních aktivitách. Pokud provádíte pracovní nebo běžné denní úkony chybným pohybovým stereotypem, poté se budou potíže stále vracet. Mám na mysli, špatné sezení, špatné nošení dítěte, stereotypní pracovní zátěž apod. I tyto praktické věci však můžete probrat s fyzioterapeutem. Dobrý fyzioterapeut vám dokáže poradit se změnou navyklých pohybových schémat. Můžete nyní pokračovat u stejné fyzioterapeutky nebo zkusit jinou rehabilitaci. Nevím, v které části kraje bydlíte. Kvalitní rehabilitace, které znám, je v Berouně v nemocnici, v Dobřichovicích a v Praze mohu doporučit Motol a Rosetu. přeji příjemný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
k Dotazu od: Martina | Od: ano | 20.9.2016 21:07
Dnes se leci stylem::musite projit
vsemi opatreni ktere vam
doporuci lekar(hlavne jen a jen
kvuli bodum ktere za vas
dostane-PeNIZE),PO DVOU
MESICI SI VAS PAN DOKTOR
OPET POZVE NAPISE DALSI LEK
A S E SLOVY PRIJDTE ZA DVA
MESICE
PAN DOKTOR CEKA JESTLI
PRIJDETE -NEBO DOSTANE
OZNAMENI O VASI SMRTI.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: