Bolest pravého ramene

Dobrý den před týdnem jsem prodělal laparoskopickou operaci levé tříselné kýly, podvou dnech po operaci jsem měl bolestivé levé varle a otok ošetřujicí lékař mi zdělilže to je po zákroku běžný jev, bolest varlete a otok ustupuje ale přidala se bolest pravého ramene směrem k lopatce a lokti po zadní straně névím jestli to má souvislost s operaci, doposud jsem takový bolestivý problém neměl. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Otok a bolest varlete se může po operaci kýly přihodit i když je stav častější po otevřené operaci kýly než po operaci laparoskopické. Varle je třeba sledovat zvláště sledovat jeho vitalitu, hmatný puls.. Stav by se měl zlepšovat, chirurgická kontrola je na místě. Bolest ramene k lopatce a lokti nepatří k případným změnám po laparoskopické operaci třísla. V tom případě je třeba vyšetření ramene a levé horní končetiny na ortopedii a i interní vyšetření včetně EKG. Vyšetření bych neodkládal. Při zhoršení ihned.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: