Bolest při ohnutí zápěstí

Je mi 16let. Asi před 2 lety jsme měli hodinu ve škole a najednou jsem nemohla udržet pero v ruce,ruka postupně bolela. Byla jsem na různých vyšetření EKG,EMG,EEG, revmatologie,ortopedie v Plzni. NAkonec závěr byl takový že mám CB syndrom. Chodila jsem asi půl roku na rehabilitace.Výrazné zlepšení. Od té doby uteklo asi rok a mezitim občasné bolesti byli že jsem nemohla ohnout zápéstí dozadu a dopředu ale to byli třeba jen 2 dny. Nyní asi 3 dny stou rukou nemůžu ani pořádně hýbat,opět ruku nemůžu ohnout dopředu a dozadu bolí v klidu i když při ohnutí zápěstí bolí mě i jakoby k prstům ta dlaň ale z druhé strany jakoby když ohnu tak takové tahání. Tenkrát mi předepsali ortézu která mi zůstala dodnes. Když jsek si jí dala sice mě to nebolí v ohnutí ale v klidu ano.Chci se zeptat jestli to patří k tomu syndromu nebo to je něco jiného. Děkuji a hezký den

Odpověď odborníka:

Není snadno internetovou odpovědí reagovat na problém, který řešíte delší dobu.
Jistě je na místě dořešit diagnosticky místní nález na zápěstním kloubu a ruce vyšetřením ortopeda, CT vyšetřením a vyšetřením měkkých tkání i diagnostickým ultrazvukem. V případě potřeby i magnetická rezonance, která odliší i možné záněty šlachového pouzdra nebo šlachy. Je možné, že něco z toho máte provedeno.
Podle výsledku potom potřebná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Využití ortézy v náročných pohybových podmínkách je na místě.
Případné operační zákroky až po seriozním zvážení stavu a nutnosti vzhledem k mládí pacientky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Černý kašel není normální kašel! Má devastující následky
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Články: Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Léčba Bechtěrevovy nemoci...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: