Bolest při pohlavním styku po laserovém zákroku

Dobrý den, V květnu tohoto roku mi gynekoložka diagnostikovala condylomata na komisurach. Veskere bradavicky byly 1.6. v Motole laserove pro celkove anestezii odtraněny. To, že to neskutečně bolelo a vypadalo ještě hůř nemusím připomínat. Škoda, že mi doktoři dříve nedoporučili si místo oplachovat rosalginem místo toho jsem to dlouho oplachovala jen černým čajem. Rána se hojila přes měsíc. Dnes je tomu víc než 3 měsíce postižené místo je sice zahojené, avšak pohlavní styk není vůbec možný. Během této doby se mi objevily další malé bradavičky,které jsem zaléčila aldarou. Můj dotaz je zda jste o nečem podobném slyšel/a. Zákrok byl proveden pouze vně vagíny. Nikde jsem nenašla ,že je vůbec možné, aby se to hojilo takto dlouho. Bylo mi řečeno, že se hojí nervy. NIkdo mě nevaroval,že rekonvalescence může trvat měsíce. Kdybych to věděla nejspíš bych se snažila přesvědčit lékařku a konzervativnější metodě. S partnerem jsme se chtěli příští rok pokoušet o miminko, avšak tímto způsobem se obávám, kdy budu moci mít vůbec pohlavní styk. Jak dlouho se může toto hojit? Myslíte ,že problém může vyřešit mast s mezokainem? Ani lékaři v Motole ani má doktorka mi nedokázali poradit. Bolest je nesnesitelná, je to jako by mi někdo vložil ostrý nůž dovnitř a otáčel s ním. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nesetkala jsem se s takovým problémem. Bude nejlepší řešit to se svým lékařem, který Vás může vyšetřit a zhodnotit stav hojení. Mesocain gel může zmírnit bolest.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x