Bolest ruky

Dobry den, už několik mesicu me boli prava ruka.mam celkem narocnou praci a obcas musim zvedat i 17kg bedny a proto si kazdy mysli ze to je jen namozene..ja si to ale tak uplne nemyslim, druhou ruku kdyz po praci namazu tak do rana mam pokoj ale prava bolet neprestava a je to i uplne jina bolest.. boli me hlavne loket od ktereho to obcas jde az k hrbetu ruky ( ke kloubum ukazovacku a prostrednicku).ruka je bez otoku .ani ve dnech kdy mam volno bolest ani trochu neustoupi. Spise naopak myslim ze je cim dal vetsi.predevcirem sem se odhodlala zajit na ortopedii tam me ovsem nevzali protoze jsem nebyla objednana..tak se chci zeptat jestli to preci jen nebude namozene a ja tam nepojedu zbytecne?

Odpověď odborníka:

Vyšetření jistě absolvujte. V úvahu přichází především místní enetezopatie, po přetížení bolest v úponu vazu nebo šlachy na kost, syndromy zúžení jako sy karpálního tunelu, zůžení v oblasti loketního kloubu, ale i potíže od krční pateře. V úvahu mohou přicházet i změny s artrozou zápěstního kloubu, nebo ataka revmatoidní artritidy. U lékaře kromě klinického vyšetření bude třeba zhodnotit rtg snímkem stav zápěstí, lok. kloubu a krční pateře a provést některá laboratorní vyšetření. První co byste mohla udělat je omezit zátěž kloubu, chladný obklad 2 x denně , nárazově Ibalgin, . Další cílená terapie podle výsledků vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Protikuřácký zákon – o důvod víc, proč přestat kouřit
Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Články: Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Jako "na houpačce", to je v...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Spolehlivost LH testů
Články: Spolehlivost LH testů
Běžnou metodou vyšetření...
Diagnóza žloutenky typu C neznamená konečnou
Články: Diagnóza žloutenky typu C neznamená konečnou
Když odezní prvotní šok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: