Bolest třísla

Dobrý den, před dvěmi měsíci při fotbalovém utkání mi bolestivě luplo v pravém třísle. V klusu mě to neomezovalo, ale do sprintu jsem nemohl. Při dalším kopnutí do balonu mi opět bolestivě luplo v třísle. Další dny mě tříslo ovlivnilo i v chůzi a velký problém mi dělalo si zavázat tkaničku, kdy jsem se nemohl k noze ohnout. Dva měsíce jsem dal tříslu klid, ale včera jsem zkusil tříslo při fotbale zatížit, ale při kopu mi v třísle opět luplo a bolest se opět vrátila. Co bych měl pro léčbu udělat víc než ho nezatěžovat? A jaký problém myslíte, že v tříslu mám? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Omezení přetížení bylo na místě, ale vyšetření ortopedem zrovna tak. Klinické vyšetření, zhodnocení hybnosti a citlivosti při pohybu a provedení vyšetření diagnostickým ultrazvukem. U fotbalistů dochází dosti často k poranění příměho svalu stehna v jeho úponu nebo opakovaným přetížením k entezopatii. Možnost natržení svalu rovněž. Vyšetření je na místě, vhodné nejen omezení přetížení, ale i pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: