Bolest ucha cca týden po extrakci horní 8ky

Dobrý den, měl jsem nález na dolní osmičce, kvůli snížené bolestivosti byl zub zcela mrtvý a způsoboval mi problémy které se delší dobu snažil řešit můj ORL než byla zjištěna skutečná příčina. Po vytažení zubu cca před týdnem jsem zaznamenal ztuhlost a pocit tahu při větším otevření úst, přičemž tupá bolest se jakoby natahuje k uchu. Samotná čelist nebolí, místo po zubu nekrvácí ani zjevně nehnisá. Mám počkat, zda to ustane samo, nebo mám zajít na zubní chirurgii, příp ORL? Nebolí to pořád ani nijak intenzivně, prozatím občas tlumím Ibalginem. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže které popisujete jsou typické pro hojení rány po extrakci osmiček. V místě rány vznikne zhmoždění okolních tkání, modřina a přímo do tohoto místa se upínají vnitřní a vnější žvýkací svaly, takže při otevření úst jejich natažení způsobuje vjem tlaku a bolestivost, která vystřeluje směrem do ucha. Pokud se intenzita bolesti nebude zvyšovat, není potřeba situaci řešit. Nyní je žádoucí rozcvičovat zatuhlé svaly otevíráním úst a na tvář v místě extrakce aplkovat teplo raději než chlad. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Umělé oplodnění jen do padesátky
Články: Umělé oplodnění jen do padesátky
Mít dítě v pokročilém věku...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: