Bolest v koleni

Před rokem a půl jsem se léčila s přetrženými vazy v pravém koleni a ty mi snad úspěšně srostly. Bohužel před měsícem jsem se nehezky do tohoto kolene praštila (při jízdě na pouťovém autodromu do mě někdo vrazil a já se kolenem uhodila o autíčko). Před pár dny jsem byla u ortopeda, který mě poslal na rentgen, ale žádný nález na kloubu nebyl. Předepsal mi nějakou mast a Priessnitzovy obklady. Bolesti neustoupily a během přikládání obkladů jsou ještě výraznější. Na koleno si nemohu kleknout, mám problémy s chůzí do a ze schodů, pociťuji bolest při rychlejší chůzi nebo běhu a při nošení např. těžší nákupní tašky. Koleno oteklé spíše nemám. Ráda bych se proto zeptala: Dá se zranění vazů přesně určit podle rentgenu? Jsou na RTG vazy vidět? Měla bych dále pokračovat v léčbě než se výsledky dostaví nebo opět zajít za svým lékařem? Je možné, že jde o jiné onemocnění, které není tak lehké rozpoznat?

Odpověď odborníka:

Pokud potíže trvají je na místě ortopedická nebo chirurgická kontrola.
Klinické vyšetření, pokud jsou příznaky pro poranění vazů je na místě vyšetření diagnostickým ultrazvukem případně i magnetickou rezonancí. Vazy na jednoduchém snímku vidět nejsou.
Podle výsledků další léčba. Znehybnění, postupně pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: