Bolest v konečníku

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat.Před dvěma dny mi začal takový problem.Dobral jsem antibiotika Azitromycin 500g,infekce v kůži.Po 3 dnech užívání mám problém při vypraznování stolice,jakmile si dojdu na záchod,tak mě začne píchat a bolet uvnitř konečníku,pouze když chodim,či hejbu se,v klidu to nebolí.Ráno to třeba přejde a nic necítím,ale jakmile jdu opět na WC,tak znova.Je tam i možnost,že při čištění konečníku byla malinko krev.Prujem,zacpa nebyla tak dva roky a na "velkou" chodim denně,někdy i dvakrát.Co by to mohlo být,či muze to být těmi antibiotiky a bude potřeba nějaký lekařský zakrok nebo to může tkz. přejít samo ? poznámka:nevím,zda to má na to vliv,ale beru imunosupresiva (Sandimun,1 ob den) Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji v první řadě vyšetření proktologem (chirurgem) cestou praktického lékaře. Příčinou potíží mohou být hemoroidy či prasklina řitního otvoru. Souvislost s antibiotiky nevidím.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Nebolestivé ultrazvukové...
Diabetická neuropatie aneb Cukr na nervy nepomáhá
Články: Diabetická neuropatie aneb Cukr na nervy nepomáhá
Poškození nervového systému...
Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Články: Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Biologická léčba. Sousloví...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
„Drátkem“ na křečové žíly
Články: „Drátkem“ na křečové žíly
Možností, jak se zbavit...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: