Bolest v krku, zanet dasni...

Dobry den, muj pritel pred mesicem prodelal anginu streptokok. nyni se opet vratila,asi, v horsim stadiu, zijeme ve spojenych arabskych emiratech takze sluzby lekaru tu nejsou tak jako v cr. Stava se to vzdy po oralnim sexu, pred vice jak mesicem mel na mandlich bile fleky, bolest v krku bral 3 antibiotika pak to preslo a nyni po vice jak mesici to ma znovu. Ma bolest v krku, povlak na jazyku, zapach z ust a tece mu z dasni krev. Nyni ho hospitalizovali do mistni nemocnice kde mu davaji zilne antibiotika. Odebrali mu krev pred 2dny i stery z krku ale do ted nevi co to je. zitra jdu navstivit gynekolozku jestli s tim jestli to nema ode me. myslite ze by to s tim mohlo byt spojene, nebo co by to mohlo byt. oba mame 26 let nikdy predtim jsme to nemeli. muj pritel nebyval ani nemocny. az tyto posledni dva mesice. dekuji za vasi odpoved. venda

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Vendy. Příčin opakované angíny může být více, mezi možné původce patří nejen "klasický" spálový streptokok, ale i jiné typy bakterií, jejichž původ by mohl s orálním sexem souviset (jiné druhy streptokoků, ale i třeba kapavka...) a jejichž citlivost na antibiotika se může lišit. Konsultace na gynekologii je tedy rozumná, bylo by ale dobře, kdyby při gynekologickém vyšetření byly již k dispozici výsledky testů z nemocnice (zjištěný typ infekce) - pro zhodnocení souvislosti je to klíčové.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x