Bolest v leve casti epigastru

Dobry den pane doktore v roce 2006 jsem mel vred na dvanactniku a od te doby uzivam ruzne leky na snizeni kyselosti v zaludku 2006-2010 HELICIT 20/2010-2014 CONTROLOC 40/ a nyní EMANERA 20 jednou denne,take jsem mel rezistentni helicobakter pyroli ,ale minuli rok 2014 jsem uzival koloidni stribro a nyní po odebrani vzorku z zaludku při gastroskopii jiz negativni na HP. Pracuji jako zednik na stavbe takze nekdy jsem zanedbal dietni rezim,ale zvysil jsem leky na par dni a bylo zase dobře,nic mene minuly rok 2014 v cervnu jsem v praci o svacine snedl prorostlejsi uzeny bok s par rohliky,a asi po ctyrech hodinach jsem mel porad pocit plnosti v zaludku a tak jsem si vzal zvykacku abych lepe vytravil a zvykal jsem az do vytraveni ale při traveni me chytla velice silna bolest zaludku tak jsem si vzal 50 kapek algifenu abolest presla,ale od te doby mam hlavne vecer velike bolesti zaludku,lekar gastroenteorolok me predepsal DUSPATALIN dvakrad denne pul hodiny před jidlem a KINITO trikrat denne před jidlem a EMANERU 20 rano na lacno,s prva me to pomahalo asi tri mesice ale bolesti jse vratily halevne ve vecernich hodinavch po veceri.Po cely den mam mirnou bolest v leve casti epigastru a nekdy i v prave casti pod zebry, a dost riham ,Ve vecernich hodinach se vleve casti epigastru stupnuje bolest a zacne me bolet cely zaludek bolest je v intervalech asi jedne minuty a na chvily prestane ale zase zacne,jsem nucen si vzit ALGIFEN 50 kapek a pote bolest prestane.Mel jsem také vysetreni a to SONO to bylo v poradku a kontrolni GASTROSKOPII s odberem na HP. To je také pry v poradku pisi vam popis gastoskopie,z 11,ledna 2015 Pristroj zaveden volne po pouceni a sohlasem pacienta,Vyborna tolerance. Jicen volne pruchodny,bez stenozy, sliznice bez patol.nalezu, stena pruzna. Kardie sufiscientni,z linie v 40 cm,ostra, pravidelna. Zaludek se rozviji dobře,jezirko primerene bez patolog.primesi. Rasi autoplasticke.Stena zaludecni pruzna.Sliznice ruzova,bez patol.nalezu.pyrolus okruhli, pruzny,volne pruchodny.Bulbus duodena bez deformace,sliznice s hyperplastickymi drobnymi papulkami, D2-rasy cirkularni,sliznice bez patol.nalezu.Histol a URE test z zaludku. ZAVER LEHKA BULBOPATIE.no takze nic my nezjistily a ja mam furt bolesti.Nepiji alkohol,nepiji kavu ani perlive vody ale jsem kurak kourim tak asi 10 cigaret denne ale i když jsem skusil prestat kourit tak problemy neustoupily.PROSIM VAS O RADU A POMOC NEVIM SI RADY A LEKARI ME RIKAJ ZE TO JE FUNKCNI PROBLEM A NEBO ZE NEVEDI, A POTREBUJI PRACOVAT MOC ME TO PREKAZI A UZ UNAVUJE MOC VAS PROSIM O RADU DIKY Z POZDRAVEM VOJTECH BALOG.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Vojtěchu, může se jednat o funkční obtíže, ale i o organické onemocnění. Doporučuji Vám domluvit se na doplnění zobrazovacích vyšetření břicha (CT, MR), případně i na koloskopii, a podle výsledků zvolit další postup. V rámci tzv. second opinion (druhého názoru) se můžete obrátit na jiné gastroenterologické pracoviště. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte astma? Nezahrávejte si s kouřením
Články: Máte astma? Nezahrávejte si s kouřením
Existuje celá škála...
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: