Bolest v patě

Pane doktore,prosím o radu. Už 3 týdny mám bolest v patě a nemůžu bolestí na nohu došlápnout. Je to taková bodavá bolest ze začátku uprostřed paty a teď se bolest přenáší do obou stran, vzadu do paty i pod klenbou. RTG: Lehká plantál.ostruha. Podle lékaře na ortopedii to nemusí být bolest a není od ostruhy. Lékař mně provedl 2 krát obstřik paty plantálně a mediálně kortikoidy O,2 Diprophos a O,1 Mezokain s tím, že mně to bude bolet, že to může vyvolat zánět. Bolelo mně to jen večer. Bolest se mně, ale nezmenšila - chůze pro mně znamená velkou bolest - tak téměř nechodím ven vůbec. Proto se na Vás obracím s prosbou, co mám dělat, abych se té bolesti zbavila. Moc a moc Vám děkuji. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bolesti jsou zřejmě od zánětu vazů, které drží klenbu na rtg to potvrzuje nález ostruhy . Pokud nepomohla injekce, je vhodná RHB laser, ultrazvuk, maagnet rázová vlna, při neúspěchu pak ozařování, Rovněž pomáhá obuv na klínku či malém podpatku , silikonová vložka či podpatěnka. Pokud je i tato léčba bez efektu pak jako poslední možnost operační řešení .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: