Bolest v podbřišk

Dobrý den. Mám dceru 9 let. V úterý (t.j.před 3 dny) si začala stěžovat na bolest břicha (kolem pupku).Další den se bolest přesunula do podbřišku. Bolest je stala prý není moc velká- normálně skotačí,hraje si. Nedalo mi to a dnes jsem zašla s ni k lékaři. Pan doktor se nevyjádřil o co jde (nikdy nesdeluje diagnózu), ale dle toho,že ji napsal biseptol,pitný režim, urologický čaj. ...tak jsem se do vtípila, že má zánět močových cest. Donesla jsem mu i její moč a na to řekl, že je to takový nález nenález. Jen upozorňuji,že při močení ji nepálí. ... bolest podbřišku je stále. Ani nechodí častěji močit. Dnes v noci se přidala teplota 38 st. a zvracení. Muže zvracení být z toho biseptolu? Ale to by ji z něho zase nevystoupla teplota. Ona tedy nemá co zvracet-za celý den skoro nic nesnědla. Pokud se do rána nezlepší budu muset se s ni otočit na pohotovosti. Jen jsem chtěla slyšet i názor jiných lékařů. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Marie, zažívací obtíže Biseptol může způsobit. Bolesti v podbřišku mohou být jak urologického, tak gynekologického původu. Vyšetření moče na přítomnost infekce má smysl pouze před zahájením antibiotické léčby, nebo po cca týdenním odstupu od jejího ukončení. Zvýšenou teplotou, zrychlením pulsu, nevolnostmi a bolestí kdekoli v břiše se může projevovat též akutní zánět apendixu (červovitého přívěsku slepého střeva). Doporučuji Vám podstoupit ještě vyšetření v chirurgické a gynekologické ambulanci. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
další průběh | Od: Marie | 23.3.2014 19:55
Děkuji za odpověď.
Dcera s bříškem pokračuje. Udělali ji sono a na sonu zjistili,
že má nějakou tekutinu v malé pánvi. MUDr se domníval že
od slepáku. Tak nás poslal na chirurgii. Chirurg se k tomu
odmítl vyjádřit, prý musíme na pediatrie, kde řeknou co to je,
eventuální vyloučí ještě i jiné onemocnění.
Po asi 4 denním přeposíláním Dítěte od našeho pediatra
přes chirurga až po ambulanci pediatrickou v nemocnici. Si
ji v nemocnici nakonec nechali s tím ze vyloučili crohnovu
chorobu, různé víry, močový měchýř, ledviny. ....
Břicho -podbřišku+ pravá strana bolí stále. V krvi, v moči ani
ve stolici vůbec žádný nález, jen na sonu stále tekutina v
malé pánvi.

Abych toho neměla málo už začala i mladší dcera, že ji bolí
bříško kolem pupku a více na pravou stranu. Dnes měla
průjem a na to hned zácpu.


reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x