Bolest v uších, motání hlavy, závratě - trvající téměř 3 měsíce

Před Vánocemi mě občas začalo bolet v levém uchu. Byla to krátká bodavá bolest, která se objevila 1-2x týdně. Postupně se začala bolest objevovat častěji, později se přidaly ty stejné problémy i v uchu pravém. Do toho všeho se začalo přidávat motání hlavy. Na uši jsem si nemohla ani lehnout, problémy mi začalo dělat i telefonování a cestování autem či MHD. Zašla jsem na ORL, kde jsem do uší dostala kapičky Ofloxacin, které jsem si několikrát denně kapala do obou uší. Na kontrolu jsem byla pozvána po 10 dnech. Bohužel kapičky nezabraly. Pan doktor mi předepsal léky Avertin, ty ovšem po dvoutýdenním užívání také nezabraly. Pan doktor mě tedy odeslal na neurologii. Zde mi bylo zjištěno že jsem hypermobilní, ale moje potíže prý nejsou od krční páteře. Paní doktorka mě odeslala na CT mozku. Zde byl závěr následující: "Pneumatisace mastoidální bilat. bohatá, sklípky zasahují oboustr. do hrotu pyramid-vlevo jsou vzdušné, vpravo v obl. hrotu pyramidy zastřeny - mastoiditis ac.? Ostatní intrakraniální nález v mezích fyziologických." S tímto nálezem mě z neurologie odeslali zpět na ORL. Tentokrát jsem na doporučení známé navštívila její paní doktorku na ORL. Ta mě po vyšetření odeslala do nemocnice na vasodilatační léčbu a další vyšetření, dále mi předepsala Betahistin 24 (na 2 měsíce) a B12 1000mikro (celkem 5 ampulek) injekčně, oboje stále užívám. V nemocnici mě odeslali na audiotest, který prý dopadl dobře, v uších prý také nic nenašli. Žádná vasodilatační léčba se nekonala. Všichni se spíše zabývají mými závratěmi a motáním hlavy, bolesti v uších nikdo moc velkou pozornost nevěnuje. Mé problémy se stále zhoršují, motání hlavy je častější (někdy se mi hlava točí několik hodin), bolest v uších neustává. Uši mě bolí i při nadměrném hluku, nebo když osoba vedle mě mluví moc hlasitě. Problémy mám i s chůzí do schodů, když vyjdu do 3. patra, točí se se mnou celý svět. Při aplikaci B12 mě vyšetřila i má obvodní lékařka. Změřila mi tlak - 120/80, a odeslala mě za krevní testy, ze kterých mi vyšla jen zvýšená hodnota CRP na 14,8. Bohužel si se mnou také nevěděla rady, a proto mě zpět poslala na ORL do nemocnice. Tyto mé obtíže se vůbec nelepší. Vzhledem k tomu, že trvají již skoro 3 měsíce je to neúnosné, neboť mě to omezuje v každodenním životě. Ráda bych Vás tedy tímto požádala o pomoc při řešení tohoto zdravotního problému. Předem Vám velice děkuji za odpověď a Váš čas, který mi věnujete. S pozdravem Pavlína

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Pavlíno, doporučuji Vám obrátit se na jiné ORL pracoviště, případně podstoupit vyšetření v ambulanci pro chronickou bolest (většinou v rámci neurologického oddělení). V úvahu připadá ještě tzv. objektivní audiometrie (=vyšetření sluchu) a zobrazení hlavy pomocí magnetické rezonance. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x