Bolest v zádech mezi lopatkami

Dobrý den,již nějakou dobu mám problémy - bolest v zádech mezi lopatkamy, spíše v levé lopatce, píchání nebo tlak na boku u levého prsa a v hrudní kosti - pokaždé brzy odezní.Také mám pocit vnitřního chvění a zvedání žaludku. Jsem po operaci žlučníku, zjistili mi osterochorozu páteře, doporučili rehabilitaci. EKG učebnicové, tlak dobrý. Chci se zeptat, zda mé příčiny mohou být všechny od páteře? V práci manipuluji s těšími věcmi.Děkuji

Odpověď odborníka:

Hezký den, ano, potíže mohou být veretbrogenní (mohou pocházet od páteře nebo žeber). Pokud jsou ale problémy výraznější při fyzické zátěži, bylo by vhodné i zátěžové EKG - ergometrie k vyloučení onemocnění srdce (to je ve Vašem věku ale spíše nepravděpodobné). Osteoporóza ve Vašem věku je ale vzácná, neznám Váš zdravotní stav, možná by bylo dobré i celkové interní vyšetření. Vhodné by bylo i vyhnout se manipulaci s těžkými předměty.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest zd | Od: Lenka | 11.12.2015 13:39
Na bolest zad používám na namazání Thermolku
konopné mazání a jsem spokojená, je to super!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Nebojte se ošetření kořenových kanálků, může vám zachránit zub
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: