Bolest varlat i po operaci (infekce)

Dobrý den pane doktore. Předem moc děkuji za váš čas a prosím o váš názor. V roce 2008 jsem byl u vás a úspěšně jste mě zbavil chlamidií. Od té doby jsem měl prakticky problém jen s pravým nadvarletem. Proto jsem to řešil nejdříve prášky proti bolesti a poté přes urologa kde mi zjistil tzv. spermatokélu a navrhl operaci. Ještě předtím než jsem byl na vyšetření u urologa začal jsem mít problémy s častým škrábáním v krku (do dnešního dne mě škrábe v krku a nemohu se toho zbavit) dále mě stále až do dnešního dne tzv.řežou oči (mám je zarudlé), pálí mě tváře a rty a mám stále rudý obličej a okolí krku. Dále mě trápí delší dobu svědění (píchání) kůže na celém těle a na břiše a nohou mám fialové flíčky na kůži. Častá je u mě i malátnost, únava a bolest kloubů a někdy mé píchne v pravém podbříšku. Proto jsem uvítal že před operací musím jít na krev a na předoperační vyšetření, kde jsem doufal že se něco zjistí co se mnou je. V krvi mě byly zjištěné hodnoty a tyto byly tučně vytištěné: ALT=1.63 (AST=0.5 to bylo ok) , ESR=44, CHLAMG=0.97, CPNG=1.33, BORM=1.01 Dle doktora bylo vše v normě a absoloval jsem tedy operaci. Po operaci problémy, které popisuji výše neodezněli a stále mě trápí. Dnes mám měsíc po operaci varlete a varle se nehojí a stále bolí, hlavně večer když je více svěšené. Při kontrole u urologa bylo zjištěno, že tam mám znovu tekutinu (boule nad varletem) a hrozí znovu operace. Urolog mi řekl že nechápe co se mohlo stát, že vše při operaci bylo v pořádku. Mě ale to varle bolí úplně na jiném místě než mám tu bouly s tekutinou (boule je nad pravýn varletem). Varle bolí jakoby ze spodu. Na bolest beru prášky Ibalgin a palalen a snažím se ledovat varle. Nosím těsné prádlo (slipy) Bolest neustupuje a přijde mi, že na obou varlatech mám zduřené cévy nad varlaty a že mě už asi z těsného prádla začíná pobolívat i levé varle. K urologovi mám přijít na kontrolu až v srpnu. Proto mám obavu, že varle a ty výše uvedené problémy by mohli souviset s nějakou infekcí a rád bych znal váš názor. Moc děkuji jestli jste můj dopis dočetl až sem a děkuji i za případnou odpověď

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že Vaše celkové potíže s bolestmi varlat spíše nesouvisí. Kdyby tomu tak přece jen bylo, tak by mohlo jít o důsledek chronického zánětu. Lékař by při takových chronických potížích měl myslet i na tuberkulózu, čemuž by odpovídaly i Vaše celkové příznaky.
Z urologického hlediska je tedy zásadní vyšetření ultrazvukem, kultivace moče, pohlavně přenosné infekce, zmíněná tuberkulóza. Potíže může působit třeba i tříselná kýla nebo neurologické onemocnění

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: