Bolest varlat při sexu

Dobrý den, nedávno jsem měl první pohlavní styk. S varlaty jsem problémy nikdy v životě neměl. Teď až když se zvýšila intenzita v sexu, tak mě varlata začli bolet. Je to uplně normální problém, že varlata zabolí když je intenzita sexu rychlá nebo bych si měl zajít k lékaři? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Návštěvu lékaře bych rozhodně neodkládal. A to zejména proto, že ve Vašem věku je časté nádorové onemocnění varlat, které je dobře léčitelné, ovšem pokud se léčí - pokud se neléčí, nemívá zrovna dobrou předpověď. Pokud by se jednalo u Vás o nádor varlete,je každý den drahý, natož týden nebo dokonce měsíc. Druhou alternativou jsou sexuálně přenosné infekce (STD), zejména infekce chlamydiemi, mykoplasmaty a ureaplasmaty, ale nejen. Nejedná se o následek promiskuity ani o známku nevěry, jedná se o běžné mikroorganismy, na něž se Váš genitál po zahájení partnerského sexuálního života musí adaptovat, musí se s nimi naučit zacházet tak, aby Vás neobtěžovaly, tedy musí se vyvinout určitá imunita. I v tomto případě bych vyhledal lékaře, nejspíš i s partnerem/partnerkou, dost pravděpodobně bude na začátku kúra antibiotiky. Velmi zjednodušeně řečeno: oba si musíte na své průvodce, bakterie, jež s námi žijí na každém kroku, tedy i v pohlavních orgánech "zvyknout." Třetím aspektem je ovšem otázka sexuální techniky, jak "něžně" nebo "drsně" se šourkem při sexuálních aktivitách, ať už v rámci předehry, nebo v rámci vlastního spojení zacházíte oba dva. Obecně kupř. tah za šourek může být velmi vzrušující, ovšem intensivnější tah, který během sexuálních aktivit nevnímáte, může vést k určitému zhmoždění či namožení, z něhož pak bolesti vyplývají. S návštěvou lékaře neváhejte! Nicméně spíše bych věřil na poslední nebo jí podobnou příčinu. Tedy neváhejte, ale nepanikařte. Správným specialistou je urolog. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: