Bolest varlete

Dobrý den. Před 3mi tydny jsem byl poprvé u urologa a diagnostikoval mi hydrokylu na pravem varleti a mam jit s ní na operaci. Všiml si při kontrole bolestivosti levého a dal mi antibiotika. Do te doby jsem zadny problém s levym nemel, az po tydeni kontrole mi leve prohmatal a cca den az dva na to jsem si zacal všímat bolesti. Bolest není nijak vazna, vydrzet se da - mala bolest, ale nepřijemna, mírně píchava jakoby ze spodní strany varlete od vrchu smerem k močovému mechyri, ale v obalu varlete. Navíc se varle mírne pootocilo do vodorovne polohy, ted jiz se mi zda v poradku. Byl jsem pro to po 3x u urologa s tím ze jsem mu řekl ze po kontrole me zacalo bolet druhé. Dal mi Ciplox, u kterého mam jiz 2 tablety za sebou, zatím nic. On sam řekl ze si mysli ze moc zmeny nebudou. Na vodorovnou polohu mi řekl, že to je nejspíše zaviněno hydrokealou na pravem varleti. Ve vypisu je napsano (zkratim to protože jsou 3): Leve varle je palpčně intaktní Sono testes: obě testes jsou norm velikost, norm echostruktury bez znamek ložiskového posk. Sups. epidimitis 1.dx. s reaktivni hydrokélou - vypsani leku Zinat Pote (navsteva s bolestivosti levého v.): Sono testes: Obě testes jsou norm vel., echostruktury bez zn. ložisk. postižení. palpační citlivost kaudy nadvarlete vlevo, hydrokéla v pravo. Z: nelze vyloučit epididymitisu testis 1.sin.. Hydrocele testis 1.dx. Dop. přelečíme ciploxem, pokud se uleví pak nastup k operaci hydrokely dle objednani. Nevím proč, ale stále mam podezření na mirnou torzi ? ale nejsem si zcela jisty, proto se ptam vas. Omlouvam se za obsahlejší příspěvek, ale chci poskytnout co nejvíce info. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte hned vymýšlet takové diagnózy jako je tirze. Tu by lékař určitě poznal. A hlavně Vy byste měl závažnější příznaky. Bolest varlete se může rozvinout i po samotném nešetrném nebo opakovaném prohmatávání. Nechte to v klidu, omezte pohyb a zabraňte otřesům varlete. Jistě se Vám uleví

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zázračný cukr – hojí rány rychleji než antibiotika
Články: Zázračný cukr – hojí rány rychleji než antibiotika
Cukr nemá v lékařství...
9× o vedlejších účincích chemoterapie
Články: 9× o vedlejších účincích chemoterapie
Léčba rakoviny je obtížným...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: