Bolest vnitřní strany kolene

Dobrý den, ortoped mi po prohmatání kolena bolestivého z vnitřní strany diagnostikoval plica mediopatellaris nebo susp. laesio men.med. a poslal mě na artroskopii. Koleno mě bolelo již několik let, ale vždy jen při zátěži s krosnou v náročnějších terénech. Od konce roku, kdy jsem nachodila během pár dní mnoho kilometrů s velkým převýšením se ale bolest přesunula na vnitřní stranu a bolí při chůzi ze schodů a z kopce už šest týdnů. Nyní je to o něco lepší, ale při delším chození je bolest stále znát. Ráda bych se zeptala, zda je v tomto případě artroskopie opravdu nutná nebo zda je lepší počkat, zda bolest sama postupně neustoupí. Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Řešení je na místě, bolest kolena opravdu asi zapříčiňuje porucha celistvosti menisku. Pokud je nález jasný je artroskopie na místě, pokud ne bylo by vhodné vzhledem k dlouhodobým potížím provést ještě vyšetření kolena magnetickou rezonancí. Podle výsledku další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: