Bolest zad

3.7. mě při ohnutí paralyzovala bolest v kříži, ustoupila asi za 30 vteřin. Pote jsem byl vyrazně omezen v pohybu, tupe bolesti s vystřelovánim do LDK. (Již v 03/2015 jsem se léčil s obdobným problémem s dg. chondrosa disku, mělká skolioza páteře, bral jsem Dorsiflex) Šel jsem k lékaři a jeho závěr : NO: bolesti zad, úraz zad neguje, sfinkterové potíže a dysurie neguje, již v minulosti obdobné potíže byly, nyní vystřeluje bolest do LDK po přední straně stehna. Obj. : plně orientovaný, MN norma, amening., HKK bez parezy a poruchy čití, rr.sym., DKK bez oslabení, v Mlng.bez poklesu, proti odporu bez oslabení ve všech segmentech bilat., čití sym., rr.L2 -S2 sym, ve stoje hyperlordoza zad, vadne držení těla, SIKy neb., páteř poklep.neb., stoj a chůze norma. Z:. Blok Lp. s pseudoiritací do LDK, obj.bez sensomotor.zániku. Podán Almiral muscoril in., na domu Mydocalm a Novalgin. Týden klid.režim kontrola u PL. Bohužel po 5 dnech bez bolesti se dostavila recidiva v sedě a v předklonu, opět výrazná bolest v kříži. Neuroložka mi nasadila Diclofenac proti bolesti, ktery jsem nakonec bral jeden den , bolesti výrazně ustoupily.Dále poslala na CT vyšetření, na které čekám. Dobral jsem Mydocalm, při kterém mi začali fascikulace ve stehením svalu, bolesti v prstech u nohou, v loketním kloubu, v prstech a brneni vše na levé straně. Po dobraní to lehce ustoupilo, ale začali mi stahy ve tváři na prave straně asi 3cm od koutku úst. Nejsou cítit, ale jsou viditelné (při holení, čištení zubů). S ničím se jinak neléčím, od 19 let mám zjištěný Gilbertův syndrom a od 15 lupénku. Musím podktnout, že jsem dlouhodobě ve stresu. Před druhou atakou mi natekla dáseň nad levou stoličkou a po za ledování mi to zmizelo za tři dny, ale poté nastali ty příznaky , které popisuji. Chtěl bych se zeptat zda jde o neurologický problém či by mohlo jít o něco jiného. Předem dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle popisu obtíží,lékař.zprávy a loňského rtg jde spíše o záležitost muskuloskeletární,kde by vám nejvíce prospělo vhodné rehabilitační cvičení-jistotu budete mít po provedeném CT.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x