Bolest zad

  • Dotaz od: Světluše
  • Publikováno: 23.10.2016
  • uLékaře.cz

Od roku 2013 trpím bolestí zad,bolest vystřelovala do pravé nohy,stehna v r.2014 jsem podstoupila MR páteře a ukázala toto Osa L páteře v sagitálních řezech je napřímená,páteřní kanál má norm.tvar i konfiguraci,je však zjevně širší-19mm,zúžení meziobratlového disku Th11-12 se změnou signálu ploténky ve smyslu degenerativním s dorsálním vyklenutím zadního okraje meziobratlové ploténky do nitra páteřního kanálu doprava asi na 3-4mm bez kolize s instraspinálními strukturami,bez přesvědčivého tísnění intraspinálních struktur. Arachnoidální cysta v sakrálním úseku páteřního kanálu na úrovni S2 průměru asi 13mm, Neuroforamina jsou volná. Závěr:napřímení osy celé L páteře,degenerace disku Th11-12 s protruzí doprava bez tlaku na intraspinální struktury. Chodila jsem na rehabilitace,nepomáhaly,infuze,které měly snad opačný účinek,úleva se nedostavila,masáže pomáhaly vždy chvilkově, Nyní stav takový,bolesti páteřev dolní oblasti jakoby nad kostrčí,bolest vystřeluje dopředu/kdysi jsem bolest zaměnovala s bolestí vaječníku/jde do celých nohou,stabilní bolesti lýtkových svalů i kostí,v noci bolesti také,bolest poleví pokud ležím na břichu a nohy jsou rovně natažené,Prosím o radu Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Rezonance vysvětlení potíží nepřináším . Dle popisu jde o normální nález.
Podobné potíže mají nejčastěji původ v měkkých tkáních - svalech.
Fyzioterapie , ošetření spoušťových bodů a pravidelná pohybová aktivita situaci mohou zlepšit.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: Ordinace funkční terapie bolesti Suchajehla.cz

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: