Bolest zad a bušení srdce

Dobrý den,měl bych pár dotazů. Cca před 4 lety jsem začal užívat léky na vysoký krevní tlak,ten se mi snížil do normálu.Před půl rokem mi zničehonic začalo rychle bušit srdce,rychlé bušení se střídalo do pomalých,ale hodně citelných ran.po celou dobu jsem měl jakoby srdce v krku,špatně se mi dýchalo a pociťoval jsem tlak na hrudi.šel jsem tedy k doktoru,byl jsem na ekg,kde mi ale nic nenašli. Po 4 dnech mi to přešlo.Včera se mi objevil ten samý problém,celý den střídání rytmu srdce,dušnost + bolest pod levými žebry a bolest zad v kříži. Myslíte že by to mohlo být od páteře? Mám sedavé zaměstnání a po práci jezdím an kole. Co by ste mi popř. doporučil za prevenci. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže mohou být jak od srdce tak od páteře. Při bušení srdce, dušnosti a bolesti na hrudi je vhodné si změřit arteriál tlak jestli je v normě. Někdy zvýšený tlak může tyto obtíže způsobit. Je více pravděpodobné, že vaše potíže jsou způsobené od páteře, kdy při bolesti zad se může objevit i dušnost a bolesti na hrudi. Bušení srdce je způsobené extrasystolami, což jsou předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují. Nejsou nebezpečené, ale spíše nepříjemné. Léky se dají těžko ovlinit. Je vhodná úprava životního stylu, pravidelný denní rytmus, dostatek pohybu, pravidelná strava.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+15 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x