Bolesti břicha

Prosím o radu . Dcera 20 let měla opakovaně od května loňského roku silné bolesti v podbřišku. V červenci podstoupila operaci, výkony slovy : appendicitis simplex, adhesiones pericaecales , lymphadenitis mesenterilais , appendectomia per laparoscopiam , lysis adhesiones pericaecales. CCa 14 dni po operaci se bolesti objevily znovu. Dcera podstoupila v nemocnici veškeré vyšetření chirurgické i gynekologické , odběry krve , RTG i ultrazvuk - vše v pořádku . Opakovaně v září nové odběry praktickým lékařem - vyšší pouze hodnoty bilirubinu 47,9 a S,P CRP ultrasenzitivní 0,90. V říjnu další chirurgické vyšetření s doporučením cituji nutno myslet na urologickou etilogii. V prosinci absolvovala urologické vyšetření ve Fakultní nemocnici v Olomouci – veškerá vyšetřen, včetně odběrů v pořádku. Dále dcera absolvovala kolonoskopii, ta též v pořádku, bez nálezu. Neurologické vyšetření má též za sebou – tak též bez nálezu. Nicméně bolest stále přetrvává, někdy je menší jindy intenzivnější. Několikrát se stalo, že bolest byla tak intenzivní, že dcera musela zůstat v posteli. V poslední době se bolest přesunula směrem jako by k pravému vaječníku. Během tohoto roku 2x ultrazvuk u svého gynekologa - bez nálezu. Z důvodu špinění v cyklu má gynekologem už po 4 změněnou antikoncepci. Menstruaci měla poprvé 13 letech, z důvodu silné a bolestivé menstruace léčena – pravidelně brala ascorutin a dufaston ?Jinak v 16 letech podstoupila laparos. operaci cysty na vaječníku ( levém ), na štítnou žlázu bere 1x denně 50 g euthyrox, . Dále je v péči ortopeda a neurologa, má skoliozu páteře 13 st. + neuzavřený 5 bederní obratel. Prosím jaké další vyšetření máme absolvovat aby se bolest aspoň zmírnila . Není možné , že by dcera měla endometriózu ? Děkuji Marketa.

Odpověď odborníka:

Vyšetření máte absolvované všechny, Na endometriózu se přímo cíleně zeptejte vaše gynekologa i to je možné. Rovněž je možné i potíže od páteře, třeba se jí skřípe nějaký drobný nerv, který se těžko prokazuje.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x