Bolesti hlavy

Dobrý den pane doktore, můžete mi prosím poradit? Je mi 56 roků, trpím léta častými bolesti hlavy migrenozního typu spojené s nevolnostmi a zvracením. V posledních měsících až 4-5x týdně.Prodělala jsem rentgeny, CT, MR hlavy a nyní i MR C páteře. Denně cvičím na krční páteř, plavu a 1x týdně cvičím jógu. Výsledek MR C páteře uvádím: Lordoza krční přiměřená, tvar a signál obratlových těl zachován, Páteřní kanál zvyklou šířku, Intervertebrální prostory nezúžené, signál disků nižší, Mediální protruze disku C5/6 - 2,1 mm, foramina dx. bez zúžení, signál míchy a míšního moku normální. Dle lékaře tento výsledek nemůže zapříčinit takového bolesti hlavy, takže mám i nadále potlačovat bolest léky typu Relpax, Sumatriptan Actavis, atd, ostatně ani ty mi od bolesti nepomáhají. Moc děkuji za Váš názor a event. radu. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti hlavy jsou často spojovány se zvýšeným tonem šíjového svalstva a blokádou krční páteře, z Vámi zaslaného popisu však blokové postavení krční páteře nevyplývá (je uváděn fyziologický nález- přiměřená lordóza) a pouze mírné vyboulení ploténky C5-6. Tento nález by spíše mohl způsobovat vystřelování bolestí do horních končetin. Sdílím tedy názor Vašeho lékaře, že nález na MRI Vaše obtíže nevysvětluje. Vzhledem k Vámi uváděné pravidelné RHB a cvičení bohužel nevím, co bych Vám nadále doporučil, u některých bolestí hlavy bohužel nedosahuje dnešní moderní medicína vždy optimálních výsledků. Nadále bych doporučoval zůstat v neurologické dispenzarizaci, neboť bolesti hlav spadají ponejvíce do neurologické specializace.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: