Bolesti hrudníku

Dobrý den, už nevím co mám dělat dál,a tak Vás žádám o pomoc.Od března jsem měla bolesti na hrudníku spojené s bolestmi zad,mezi lopatky.Na rentgenu my byla zjištěna skolioza th 8 a kyfoza levé strany.Chodila jsem na neurologii na obstřiky,které pomohly jen od bolesti zad.Dale rehabilitace-měkké masáže spojené s elektrikou a cvičením.Záda mě už bolí jen pri zátěži,kde mě bolí svaly na levé lopatce.Bolesti hrudníku přetrvávají stále.Prý sternokost. Bolesti putují od středu hrudníku přes levé prso,do levého ramene a do krku.také na omak bolest žeber pod levým podpaždím.Při dýchání bolest.sem tam i bodnutí.Je to opravdu nepříjemné.Ta sternokost bolí hodně na omak,na boku a při nádechu.také když se najím a tlačí mi žaludek na žebro.Doktorka mi předepsala jen neurol 0,25 ..Doma cvičím,ale bez výsledku..Už nevím co mám dělat,chci žít normální život..Nepodcenila doktorka něco??Už to trvá dlouho..Mám panickou ataku,a tak mi to dost stěžuje léčení..Ze začátku jsem si myslela že jde o bolesti od srdce (špatné dýchání,pálivé teplo na hrudi)přeci jen mám aritmii..na ekg-v mezích normy...Chtěla bych být konečně v pořádku..děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vámi zaslaného dotazu bohužel nevyplává přesně závažnost skoliozy a kyfozy, spíše se dá ale předpokládat, že se nejedná o závažný nález. Pokud bylo interním a kardiologickým vyšetřením vyloueno, že by byla příčina v kardiopulmonálním systému, bylo by vhodné doplnit MRI hrudní páteře k vyloučení útlaku nervových struktur v páteřním kanále. Pokud bude výsledek vyšetření negativní (jeví se to jako pravděpodobné), bude vhodné pokračovat v RHB, eventuelně zkusit chiropraktickou léčbu, vzhledem k panické poruše by psychiatrická léčba taktéž nebyla na škodu.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: