Bolesti na pravém boku

Dobrý den, již delší dobu mě bolí pravý bok. Začalo to před 1,5 rokem, po zvýšené fyzické zátěži (acro joga, kdy jsem ve vzduchu a partner mi drží chodidly břicho) mě začal bolet pravý bok. Bolelo mě to asi tři měsíce, byla jsem u doktora. Slepé střevo vyloučil, krevní testy jsem měla dobré, gynekologie v pořádku, sono také. Řekl že to asi bude namožený/ natržený sval. Přešlo mě to po třech měsících klidového režimu, skoro ze dne na den. Poté jsem byla asi rok bez problémů, dělala jsem všechny možné sporty, občas zvýšená zátěž, občas ne a nevrátilo se to, až před měsícem. Ten den kdy se mi to vrátilo jsem jela na koloběžce (jako každý jiný den) a zároveň jsem byla trochu nafouklá z jídla a bok zase začal bolet. Nemám pocit, že ybch se ale namáhala (na koloběžce jezdím do školy každý den). Lékař opět řekl, že jsem se asi natáhla, ať jsem v klidu, krev i gynekologie v pořádku. Bolí mě to již měsíc a to se skoro nehýbu. Bolest má ohnisko jakoby vedle pupíku na pravém boku a trochu níž, dá se to ale těžko určit, neboť se stěhuje. Jednou mě bolí na zádech, jednu pod žebry, jednou v oblasti vaječníku. Pravá strana je trochu více napuchlá, na dotek citlivá ale není to přímo bolest, jaká se popisuje u akutního zánětu slepého střeva. Jednou se mi stalo, když jsem místo zmáčkla, že mi to vystřelilo výše, když jsem zmáčkla místo výše tak mi to vystřelilo zpět. Jinak je to taková tupá, nepříjemná bolest, která se zvětší po zátěži, nebo když sním více jídla. O víkendu mě to už skoro nebolelo, přesto jsem byla doma a odpočívala, snědla jsem hodně jídla a zase mě to začalo bolet. Mám pocit, že mi vadí změna tlaku v břiše (např. když spím na břiše nebo pravém boku). Myslíte si, že je to sval, slepé střevo, nebo něco jiného? Nemůže mi toto dělat potíže při budoucím těhotenství?

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Sindy, k vyloučení závažných příčin Vašich obtíží (např. apendicitida, adnexitida, apod.) Vám doporučuji podstoupit komplexní vyšetření praktickým lékařem, gynekologem, případně chirurgem (včetně laboratorních testů a vyšetření břicha ultrazvukem) a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x